Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΛΑΡΙΣΗΣ


ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ

Γνωρίζουμε στους φίλους, που μας συμπαραστέκονται οικονομικά και ηθικά στον αγώνα μας κατά της εκκλησιαστικής και κοινωνικής σήψης, ότι οι επί δεκαπενταετίαν διωγμοί μας εκ μέρους του επιχώριου δεσπότη Ιγνάτιου Λάππα συνεχίζονται με προσαγωγές δεκάδων πιστών στις αίθουσες των δικαστηρίων ζώντας με την ελπίδα ότι θα μας φιμώσει οδηγώντας μας στην οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση.
Επειδή πολλοί αναγνώστες μας γνωρίζουν το δράμα από προηγούμενα δημοσιεύματά μας, ζητούν να τους ενημερώσουμε με περισσότερες νομικής φύσης πληροφορίες. Τους γνωρίζουμε μέσω αυτής της ανακοίνωσης – καθίσταται αδύνατη η ατομική ενημέρωση – ότι η υπόθεση των 15 διωκόμενων χριστιανών βρίσκεται στον Άρειο Πάγο και οδεύει προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Στρασβούργο), η δε των υπόλοιπων 18 στο Εφετείο.
Η σκανδαλώδης και ανάρμοστη για αρχιερέα συμπεριφορά προκάλεσε το νομικό ενδιαφέρον δικηγορικού συλλόγου καθώς και του Προέδρου άλλου, γι’ αυτό και μας ζητήθηκε η σχετική δικογραφία, γιατί, όπως τόνισαν, είναι αδιανόητο στη σημερινή μας εποχή να δικάζονται 33 άτομα και να τους ζητούν εξοντωτικά χρηματικά ποσά γιατί κάποιοι έβηξαν ή γύρισαν την πλάτη ή φώναξαν «ανάξιος» όταν περνούσε από μπροστά τους ο δεσπότης, με το αιτιολογικό «της προσβολής προσωπικότητας». Κατηγορία φαιδρή, αν λάβουμε υπόψη τους χαρακτηρισμούς βουλευτών στη Βουλή (γομάρι, τραμπούκε …) που τελειώνουν με μια επιεική παρατήρηση του Προέδρου. Και το φοβερότερο, ενώ οι κατηγορίες ήταν ασήμαντες, προέβησαν στην προσθήκη άλλων, βαρύτερων, ψευδών και ανύπαρκτων κατηγοριών, αστήρικτων και αναπόδεικτων, τις οποίες υποστήριξε ψευδώς ο ένας και μοναδικός μάρτυρας (κληρικός), ο οποίος παραπέμφθηκε για ψευδορκία, άσχετα αν στην πορεία …
Τρεις Μητροπολίτες και ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών μας ζήτησαν επίσης την αναφερθείσα δικογραφία καθώς και ένας πολιτικός παράγοντας για να φέρει το κόμμα του το θέμα στο Κοινοβούλιο.
Επειδή ανάλογο ενδιαφέρον για περισσότερη πληροφόρηση έδειξαν πολλοί απλοί πολίτες, τους γνωρίζουμε, ότι ολόκληρη η δικογραφία, που ξεπερνάει τις 800 σελίδες, θα δημοσιευθεί στο άμεσο μέλλον σε ειδικό ένθετο μαζί με την εφημερίδα για να γνωρίσουν την αλήθεια όπως είναι καταγεγραμμένη στα επίσημα δικόγραφα, χωρίς καμμία δική μας παρέμβαση.


ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ  ΑΓΩΝΑΣ   ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ  2011