Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Δικαστική ρύθμιση οφειλών Αρχιμανδρίτη στη Λάρισα. Ενώ ο Δεσπότης Λαρίσης Ιγνάτιος (Λάππας) με άλλους αρχιμανδρίτες και παπάδες διώκει 35 Αγωνιζόμενους Χριστιανούς με αγωγές απαιτώντας πλέον των 780000 χιλιάδων Ευρώ, διότι δεν τον αναγνωρίζουν ως κανονικό και δεν τον προσκυνούν. -Οι υπόλοιποι συνετοί κληρικοί και λαϊκοί γιατί σιωπούν; -Ποίοι κρύβονται πίσω απ' αυτές τις άδικες διώξεις; -Ποιά είναι τα σκοτεινά σχέδια του αρχιδιώκτη και των συν αυτώ;



Σε δικαστική ρύθμιση των οφειλών του προχώρησε Λαρισαίος ιερωμένος για λογαριασμό του οποίου το Ειρηνοδικείο « κούρεψε» τα χρέη του, τα οποία ανερχόταν συνολικά στα 231.480 ευρώ.
Ο κληρικός, που είναι αρχιμανδρίτης, προσέφυγε στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Κατσέλη, προκειμένου να αντιμετωπίσει το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο είχε φθάσει, καθώς χρωστούσε σε τέσσερις τράπεζες από δάνεια και πιστωτικές κάρτες. 

Σύμφωνα με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Λάρισας, διαγράφηκαν από τα χρέη του 100.000 ευρώ περίπου, επί του προαναφερόμενου συνόλου των οφειλών οι οποίες προέκυψαν από δύο στεγαστικά δάνεια, δύο καταναλωτικά και πέντε πιστωτικές κάρτες.

Ενώ όμως τα χρέη ανέβαιναν ο μισθός του ιερωμένου, λόγω των περικοπών κατέβαινε διαρκώς, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Επικαλούμενος μόνιμη αδυναμία πληρωμής των χρεών και αποδεικνύοντας με την συνδρομή της καταναλωτικής οργάνωσης «Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών», της οποίας είναι μέλος, την ραγδαία επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης λόγω της μείωσης των αποδοχών του, δικαιώθηκε από το δικαστήριο.

Το οποίο, προχώρησε σε ρύθμιση των χρεών του και όρισε να καταβάλει 400 ευρώ το μήνα για τέσσερα χρόνια, (συνολικά 19.000 ευρώ) και, τρία χρόνια μετά τη δημοσίευση της απόφασης, την καταβολή 460 ευρώ το μήνα για 22 χρόνια.

Μάλιστα, εξαίρεσε από την εκποίηση την κύρια κατοικία του.

Είναι η πρώτη φορά, τουλάχιστον για την Λάρισα, που τέτοιου είδους απόφαση αφορά σε κληρικό.