Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Ο μακ. ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΓΝΗΣΙΟΥ ΙΕΡΑΡΧΟΥ

Ο μακ. ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ  ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΓΝΗΣΙΟΥ ΙΕΡΑΡΧΟΥ         και υποδειγματα Μαρτυρικων Χριστιανών

ΖΕΙ και θανών ΖΕΙ.   
     Οι γενναίοι αγωνιζόμενοι χριστιανοί της Λάρισας, παρα την παρελευσι 20 ετων απο την κοιμησι του Επισκοπου και Πατερα τους και παρά τις εξοντωτικες ποινες που τους επεβαλαν τα κοσμικα δικαστηρια μετα απο μηνυσεις του κατεχοντος τον θρονον κ. Ιγνατιου Λαππα, συνεχίζουν τον αγώνα τους σαν τους παλαίμαχους Ιωαννίτας του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου που ο Μεγαλομαρτυρας Αγιος τους χαρακτήριζε μάρτυρας και ζηλωτάς που όλη η Οικουμένη θαύμαζε τα κατορθώματά τους.
Που είναι σημερα οι χριστιανοί των αλλων πόλεων να συγκινηθουν και να συμπαρασταθουν τους Ηρωϊκους Λαρισαιους χριστιανους;
     Αποντες, Αφαντοι, διπλα στους ΚΑΚΟΔΟΞΟΥΣ...πνευματικους πατερες ...τους γερονταδες και τους ...διδασκαλους τους.
     Ολοι αυτοι εφαρμοζουν ενα δικο τους Ευαγγελιο, που δεν εχει καμμια σχεσι με το Μαρτυρικο Ευαγγελιο του Ιησου Χριστου, των Μαρτυρων της Πιστεως και των Πατερων της Εκκλησιας.
      Οι Λαρισαιοι αδελφοι μας είναι το υπόδειγμα της πρακτικης Μαρτυρικης εν Χριστω ζωής.
Μονοι μονωτατοι, με πολλους ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ και πολλους ΔΕΙΛΟΥΣ και ΑΝΑΝΔΡΟΥΣ "αδελφους" γύρω τους, συνεχιζουν απτοητοι τον καλον αγωνα της Πιστεως.
        Ο Μαρτυς ο Πιστος και Αληθινος, ο Κυριος Ιησους Χριστος, που ανεβηκε στον Σταυρο και στο Μαρτυριο απο τους Φαρισαιους και τους Αρχιερεις της εποχης Του, να τους ευλογει, να τους ενθαρρυνει και να τους ευτονωνει να συνεχιζουν τον Αγωνα τον Καλον.

http://apotixisi.blogspot.com