Κυριακή 1 Απριλίου 2012

ΠΟΝΗΡΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ



Μετά την επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, με την οποία ζητούσε την τιμωρία των αντι-Οικουμενιστών, έρριξε στο επικοινωνιακό παιχνίδι ο κ. Βαρθολομαίος και μια άλλη επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Τσεχίας, από τον οποίο απαιτούσε να ζητήσει συγγνώμη!

Και ω, του θαύματος!
Μετά μερικές ώρες, παρεδόθη στην δημοσιότητα η απάντηση του Αρχιεπισκόπου Τσεχίας, ο οποίος έσπευσε να ζητήσει συγγνώμη από τον κ. Βαρθολμαίο!!!

Ελάτε, λοιπόν, να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του πατριάρχη Τσεχίας, να ζητήσουμε δηλ. ΓΟΝΥΠΕΤΕΙΣ ΟΛΟΙ, συγγνώμη από τον κ. Βαρθολομαίο, για να επιδείξουμε ταπεινή συμπεριφορά προς τον Πάπα της Ανατολής για μην υποστούμε τις ποινές της θεραπευτικής, πατρικής του αγάπης!

Υπ’ όψιν, ότι και οι δύο επιστολές που δημοσιεύονται αυτή την χρονική στιγμή, εστάλησαν τον Φεβρουάριο η μία και αρχές Μαρτίου η άλλη.

Κ.Ε., Εκπαιδευτικός

Σχόλιο:
Είναι πράγματι λυπηρό ότι τη μόνη διασάλευση της "κανονικής τάξεως" το Οικουμενικό Πατριαρχείο την βλέπει στα δίπτυχα και στο ποιος δίνει ή όχι την αυτοκεφαλία.
Δεν λέω ότι και αυτά δεν έχουν τη σημασία τους, αλλά είναι δηλωτικό κατάπτωσης πνευματικής ότι, ενώ για την Αυτόνομη Ορθόδοξη Εκκλησία της Φιλλανδίας έχουν γίνει σοβαρότατες καταγγελίες, από μέλη μάλιστα της Εκκλησίας αυτής, για νεοφανή από άμβωνος διακήρυξη αντορθόδοξης "γκέι" (ψευδο)θεολογίας, το Πατριαρχείο τήρησε σιγήν ιχθύος.
Και όμως, η Εκκλησία της Φιλλανδίας βρίσκεται ΥΠΟ ΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ!
Επομένως, αν κατάλαβα καλά, μόνο αν κανείς ρέπει προς την καταδίκη του Οικουμενισμού ή αν διαταράσσει τη σειρά των Διπτύχων, εμπίπτει στην προσοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη.
Αν κανείς κηρύσσει αιρετικές δοξασίες, ειδικά μάλιστα αν αυτές φέρουν τον μανδύα του "προοδευτισμού", ο Πατριάρχης τηρεί αιδήμονα σιωπή, αν δεν τον αποδέχεται κιόλας.
Αν αυτό δεν είναι κατάπτωση του "σεπτού Κέντρου", τότε δεν ξέρω πλέον τι είναι κατάπτωση...
TrelloΓιάννης