Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΟΣ

Εφημερίδα Αγωνιζομένων Χριστιανών Λαρίσης
Απουσιολόγιο
Το είδαμε κι αυτό· να βγάζει ο δεσπότης το απουσιολόγιο και να παίρνει τα ονόματα των απόντων ιερέων από τις συνάξεις που διοργανώνει, αποφεύγοντας να ερευνήσει τους λόγους αυτής της συμπεριφοράς.
Αν για λίγο αφουγκράζονταν τις αγωνίες για την απομάκρυνσή τους από το κύριο πνευματικό τους έργο, θα αντιλαμβάνονταν ότι οι απουσίες τους οφείλονται στο ότι αυτές αποτελούν χάσιμο χρόνου καθότι κύριο σκοπό έχουν το χρήμα έστω κι αν προηγείται κάποια ομιλία.
Το γεγονός και μόνο ότι καταλήγουν στο ίδιο ρεφραίν (το χρήμα) τις καθιστά ανούσιες και ανωφελείς, τους ίδιους δε αδιάφορους και απρόθυμους.
Γνωρίζουμε εκ των προτέρων – μας λέγουν – την ουσία της συγκέντρωσης. Μας χρεώνει τα ημερολόγια και το περιοδικό «Τάλαντο», τα οποία πρέπει να πληρώσουμε είτε πωληθούν είτε όχι. Και επειδή πολλά μένουν αδιάθετα γι’ αυτό τα δίνουμε στους πιστούς δωρεάν.
Το πρόβλημα όμως παραμένει· πού θα βρούμε τα χρήματα και γι’ αυτά, όταν ψάλτες, νεωκόροι, Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε., ΔΕΥΑΛ περιμένουν να πληρωθούν από τα χάλκινα κέρματα που εισπράττουμε;
Κι όταν βλέπουμε να κρατούν το απουσιολόγιο, όχι μόνο αδιάφοροι θα παραμείνουμε αλλά και οργή θα καταλάβει τις ψυχές μας, και ο Θεός να μας ελεήσει!