Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΛΑΡΙΣΗΣ ΑΓΩΝΑΣ: ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Εφημερίδα Αγωνιζομένων Χριστιανών Λαρίσης Α.Φ.180
Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ μας στον πρωτοκάθεδρο επίσκοπο της Κωνσταντίνου Πόλεως δεν αποκλείει τις ενστάσεις μας και τις απόψεις μας, για ό,τι αυτός διαλέγεται και αποφασίζει με αιρετικούς, σχισματικούς, σέκτες προτεσταντών, «αόρατες εκκλησίες» και «πανθρησκείες». Δεν έχει μόνον αυτός λόγον, έχουμε και εμείς...
Η «ΛΗΨΗ μέτρων», όπως θέλει να γράφει ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, «για να μη κινδυνεύσει η ενότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών» με αφορμή τα ακραία «αναθέματα» την Κυριακή της Ορθοδοξίας στην Μητρόπολη Πειραιώς, θα είχαν πρακτική ισχύ αν προηγουμένως ο ίδιος ο κ. Βαρθολομαίος, δεν μας προβλημάτιζε με τις συνεχείς και μόνιμες προκλήσεις και προσκλήσεις του σε επιβεβλημένους μεν, αλλά τελικώς επικίνδυνους διαλόγους, που το μόνο επίτευγμά τους είναι να απομειώνεται η εν Χριστώ Αλήθεια της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας, για να επιβάλλεται δολίως και καταναγκαστικώς ο οικουμενιστικός αντίχριστος της Νέας Εποχής.
ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ στον Ορθόδοξο κόσμο και ιδιαίτερα από τους πιστούς της Ελλαδικής Εκκλησίας, πολλές τεκμηριωμένες εκκλησιαστικές ενστάσεις αυτές, τις εκτρέφει το «εκκοσμικευμένο» Φανάρι και οι περί αυτού δορυφόροι...
ΤΟ «ΣΧΙΣΜΑ» μπορεί να μην είναι επισημοποιημένο εκκλησιολογικό γεγονός, είναι όμως ανεπίσημο συνειδησιακό για τους πιστούς και αυτό είναι το χειρότερο, γιατί αυτοί δεν δέχονται ούτε «Βέκους», ούτε «Ζηζιούλους» ούτε «Σαββάτους» ούτε Βησσαρίωνες.
ΠΟΛΥΣ ΘΟΡΥΒΟΣ γίνεται από καιρού εις καιρόν για το «άνοιγμα» της Χάλκης. Τρεις ορατοί και επίσημοι φορείς παίζουν το θέατρο επί σκηνής (Φανάρι, Τουρκία και Αμερική) και χίλιοι τρεις αόρατοι δουλεύουν στο παρασκήνιο για ανταλλάγματα του βαθέως κράτους των στρατοκρατών της Τουρκίας.
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ είναι αναγνωρισμένοι διεθνώς επιτήδειοι διπλωμάτες. Τους δικούς μας παπανδρέους, μπακογιάννες, δρουτσαίους, φώφες, πεταλωτήδες και άλλα της συμφοράς και αποφοράς εκβλαστήματα, που παριστάνουν τους... διπλωμάτες, στο προδοτουργείο των εξωτερικών, τους κάνουν σκόνη και μας γελοιοποιούν διεθνώς... Συνεπώς τί να περιμένουμε;
ΕΠΙ ΧΡΟΝΙΑ, και από τότε που το Φανάρι έχει αναγάγει το θέμα «Χάλκη» σε προτεραιότητα οικουμενική, για την δήθεν επιβίωση του ιδίου, δεν αφήνει ευκαιρία να ζητεί την βοήθεια πιέσεως προς τους Οθωμανούς, από τους πέραν του Ατλαντικού απογόνους των κακοποιών και πολιτισμένων κακούργων...
ΔΗΛΑΔΗ ΒΟΗΘΕΙΑ απ’ τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Μπορεί τέτοια... βοήθεια να βγει σε καλό; ΟΧΙ.
ΓΙΑΤΙ, ΜΙΑ αμφιβόλου αποτελεσματικότητας παραχώρηση επανδρώσεως του Πατριαρχείου με στελέχη βιωσιμότητας, είναι ουτοπική και ανεδαφική όταν το άγρυπνο μάτι του βάρβαρου Αττίλα, των «γκρίζων λύκων» και του φανατικού Ισλάμ, θα ελέγχουν και θα παρεμποδίζουν κάθε πρόοδο της Σχολής...
Η «ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ» Χάλκη είναι «χρυσή» ευκαιρία για την Τουρκία: μια ελάσσων «παραχώρησή» της, να την διαπραγματευθεί ο πονηρός Οθωμανός με μία άλλη μείζονα ανταλλαγή εθνικής τραγωδίας, όπως αυτή της αυτονομίας της Θράκης. Άλλωστε αυτό δεν είναι εικασία, αλλά μία προσεκτική και στρατηγική κατάληξη της αρπαχτικής διαθέσεως που καταγράφεται ανεπιφύλακτα σε άρθρα και αναλύσεις πολιτικές του καθημερινού Τύπου και οσάκις το Φανάρι το ανακινεί.
ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ να προστεθεί με οργή πολλή, ότι την «αυτονομία» της Θράκης επεξεργάζονται οι σκότειες των Αμερικανών εμμονές, των Οθωμανών γεννοκτόνων οι απαραχάρακτες βλέψεις και των ντόπιων προσκυνημένων ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΑΝΕΛΛΗΝΩΝ oι ανεξήγητες μεθοδεύσεις.
ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ελλοχεύει και άλλος ένας κίνδυνος εξ ίσου σοβαρός και μάλιστα σοβαρότερος: η Χάλκη να γίνει φυτώριο και εκτροφείο ανακυκλώσεως των «οικουμενιστικών» ιδεών, εκείνων των “μεγάλων” θεολόγων των κ.κ. Ζηζιούλα, Βασιλειάδη, Μπέγζου, της “αόρατης” εκκλησίας των «μεταπατερικών σπουδών» και... απορρυθμίσεων (!!)
Ο «ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ» Λαρίσης κ. Ιγνάτιος θέλοντας να συνετίσει κάποιους θεολόγους, μεταρρυθμιστές και θαυμαστές της «μοντέρνας θεολογίας» στην Παιδεία, μεταξύ των άλλων τους γράφει: «Δεν έχεις καταλάβει, παιδί μου, ότι, όταν γίνεσαι δάσκαλος... γίνεσαι μύστης; Δεν άκουσες τον Κύριο ότι, όταν από το αλάτι βγάλεις την αλιστική του αξία, γίνεται μωρία;...».
ΣΩΣΤΑ, αλλά: «δεν έχεις, καταλάβει, και εσύ, ώ επίσκοπε, ότι δεν μπορείς να διδάξεις τους άλλους σοφία, όταν εσύ κάθεσαι σε θρόνο επισκόπου που ζούσε, όταν τον κατέλαβες, και όταν σου υπεδείχθη ότι παρανομείς στέλνεις τους χριστιανούς της επαρχίας σου στα δικαστήρια μέχρι εκατό μηνύσεις μόνο σε έναν απ’ αυτούς;»
  «ΔΕΝ ΕΧΕΙ καταλάβει ο επίσκοπος, ότι ενώ ο Κύριος φορούσε ακάνθινο στεφάνι εκείνος περιφέρει το σαρκίον του ενδεδυμένο με αυτοκρατορική κορώνα, χρυσοστόλιστες στολές, εκατό τον αριθμό, και άλλες τόσες επίχρυσες πατερίτσες όταν ο λαός πεινά και αυτοκτονεί;»
ΑΝ ΕΣΕΙΣ οι περίβλεπτοι «επάνω όρους» ποιμένες, δεν διδάξετε με την προσωπική σας ζωή το Ευαγγέλιο, θα πληθύνονται οι πιστοί που θα αποστρέφουν το πρόσωπό τους από την Εκκλησία και οι «θεολόγοι παντός καιρού και καταιγίδας», που θα διδάσκουν «καινά δαιμόνια».
Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ σήμερα αποτρεπτικό στο πλήθος των ορθοδόξων Ελλήνων, που αδιαφορούν για την Εκκλησία και απιστούν στο Ευαγγέλιο, τούτο οφείλεται κυρίως, με το μεγαλύτερο μέρος ευθύνης, στην απόσταση και το χάσμα μεταξύ της αγίας ζωής του Χριστού και της εκκοσμικευμένης (και όχι μόνον) ζωής των... εκπροσώπων Του, εσάς τους επισκόπους. Γι’ αυτό και ό,τι σωστό πείτε θα είναι αναξιόπιστο... και «μωρία» (!!)
ΟΡΘΩΣ επεσήμανε ο κ. Κων. Μητσοτάκης ότι και «οι κρίνοντες κρίνονται». Γιατί άλλο ο σεβασμός στον θεσμό της Δικαιοσύνης και άλλο κάποιοι από τους λειτουργούς της να μας σκανδαλίζουν με ανεξήγητες δικαστικές αποφάσεις επιεικείας σε βιαστές, δολοφόνους, εμπόρους ναρκωτικών, καταχραστές δημοσίου χρήματος και κακοποιούς παντός γένους, που κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας, για να γινόμαστε εμείς εύκολα απροστάτευτα θύματα...
Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ απόφαση και η σπουδή, παραμονή της Χριστού Γεννήσεως, ο γέροντας Εφραίμ να κλεισθεί άρον-άρον στον Κορυδαλλό, μετά μάλιστα από γκαγκστερικές και αδιανόητες επιχειρήσεις της Αστυνομίας στο άβατο του Αγίου Όρους, ήταν προκλητική. Το δε σκεπτικό της μας άφησε άναυδους για την προχειρότητά του, όταν σεσημασμένοι πολιτικοί κακοποιοί και επικίνδυνοι έγκλειστοι ποινικοί, οι πρώτοι να κυκλοφορούν όμορφοι και ωραίοι και οι δεύτεροι να απελευθερώνονται, με χαριστικές διατάξεις και ο ηγούμενος Εφραίμ να αιτιολογεί εγκλεισμό και φυλακή γιατί είναι «ύποπτος τελέσεως εγκληματικών πράξεων»!!!
ΠΛΗΝ ΚΑΙ το δεύτερο σκεπτικό της αποφυλακίσεώς του ότι, μετά την δίμηνη φυλάκισή του... έγινε «καλό παιδί» και τον περιορίζουμε στο Μοναστήρι του… προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία…
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ο σκωπτικός και δόλιος τρόπος δημοσιογραφικού ρεπορτάζ, που εκάλυψε την αποφυλάκιση του ηγουμένου Εφραίμ από το Κανάλι MEGA (31.3.12), είναι το αποδεικτικό στοιχείο πόσον βαθύ είναι το μένος των διαπλεκομένων πολιτικών και δημοσιογράφων εναντίον της Εκκλησίας και των ανθρώπων της. Οι δυστυχείς ξεχνάνε το «σκληρόν σοι προς κέντρα λακτίζειν»...
ΚΑΙ ΔΕΝ έφθανε να λαθεύουν τόσοι θεσμικοί φορείς στην φυλάκιση τού Γέροντος Εφραίμ, ξεφύτρωσε σαν το αγκάθι και ο «τοποτηρητής» του Βατικανού και Φαναρίου, κ. Χρυσ. Σαββάτος, επίσκοπος Μεσσηνίας, εγκαλώντας δημοσίως και διά Διαδικτύου την Ι. Σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο γιατί εστήριξαν τον ηγούμενο Εφραίμ.
ΕΚΤΟΣ του ότι ο κ. Σαββάτος λησμονεί την φιλάνθρωπη προτροπή του Κυρίου «εν φυλακή ήμην και επεσκέψασθέ μοι», η επιθετική παρέμβασή του είναι μια από τις πολλές, που τον τελευταίο καιρό τον διαχωρίζουν από το υπόλοιπο σώμα της Εκκλησίας με απόψεις που πλησιάζουν στις «εκτροπές».
ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ αυτό θα του υπενθυμίσουμε αυτό που είπε ο Αρχιεπίσκοπος στην συνέντευξη (2.4.12) στην Κοινωνία Ώρα MEGA: «όσοι δεν συμφωνούν ας αποχωρήσουν». Ας αποχωρήσουν, συμπληρώνουμε εμείς, από την Ελλαδική Εκκλησία, γιατί η παρουσία τους εγκυμονεί κινδύνους εκκλησιολογικών και δογματικών εκτροπών. Το Βατικανό άλλωστε είναι... φιλόξενος χώρος για... Βέκους και Βησσαρίωνες.
Η I. ΣΥΝΟΔΟΣ, εν όσω η πατρίδα μας πενθεί τον «θάνατο» των παιδιών της από την προδοσία των εγχώριων πολιτικών πιράνχας και από τις τροϊκανές «αρπαχτικές ακρίδες», είναι αναγκαίον να περιορίσει την αδαμαντοκόλλητη ματαιοδοξία. Το επανωκαλύμαυχο επάνω στους θρόνους θα είναι σημειολογικό μήνυμα πένθους και oι σεμνές και απέριττες στολές δείγμα συμμετοχής στην επιβολή της βίαιης λιτότητας και εξοντώσεως ηθικά των Ελλήνων χριστιανών.
ΠΕΡΥΣΙ η Ε.Ε. χρηματοδότησε ένα ημερολόγιο που απευθύνεται σε παιδιά, και ενώ παραθέτει όλες τις εορτές του Ισλάμ, Ινδουισμού και άλλων θρησκειών, αποσιωπά εντελώς οποιαδήποτε χριστιανική εορτή.
ΤΟΤΕ η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, Οργανώσεις και ιδιώτες, διαμαρτυρήθηκαν στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. για τον αποκλεισμό των χριστιανικών εορτών, αλλά και πάλι εφέτος η ίδια προκλητικότητα επανελήφθη. Δεν καταλαβαίνουν αυτοί οι ανόητοι των Βρυξελλών ότι, η ταπείνωση και ο διωγμός της χριστιανικής πίστεως θα ατονήσουν τις αντιστάσεις των λαών τους ενθαρρύνοντας τους Μουσουλμάνους και Ισλαμιστές, να πλημμυρίσουν την Ευρώπη;
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ούτε υποψιάζονται οι μαμωνολάτρες της Ευρώπης, ότι χάνοντας την πολιτισμική τους ταυτότητα οι ίδιοι θα βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο να τους απειλεί ο ισλαμικός νόμος της Τζιχάντ;
ΣΤΥΛ. ΛΑΓΟΥΡΟΣ