Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΨΑΛΤΙΚΑ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ : ΑΓΩΝΑΣ α.φ. 187   http://www.agonas.org

 Ο ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΕΣ
Σας πήραν χαμπάρι

Το εσπερινό Λύκειο θέλησε να επισκεφτεί ο δεσπότης Λάρισας την Τετάρτη 12-12-12 κατόπιν προσκλήσεως των μαθητών του σχολείου – έγραψε ο τύπος – ενώ τον κάλεσε ο διευθυντής του σχολείου που είναι σύζυγος υπεύθυνης του «Κρικκείου» ορφανοτροφείου.

Οι μαθητές, που όλα στην εποχή μας τα γνωρίζουν, δεν μιλούν αλλά μέσα τους αγανακτούν με αυτά που συμβαίνουν. Άλλοι όμως που δε μασούν τα λόγια τους, αντιδρούν, όπως στο συγκεκριμένο εσπερινό Λύκειο που περίμεναν τον δεσπότη με “ρόδα και κρίνα” να τον υποδεχθούν.

Με την άφιξη του δεσπότη και της κουστωδίας του άρχισαν οι ερωτήσεις.

- Γιατί, σεβασμιώτατε, κυκλοφορείτε με πολυτελές αυτοκίνητο όταν γνωρίζετε την οικονομική κατάσταση;

Δεσπ.: Εγώ δεν ήθελα, αλλά μου το επέβαλαν τα πνευματικά μου παιδιά για να είμαι ασφαλής, επειδή ταξιδεύω συνέχεια και μακρυά.

- Γιατί… μαζεύετε χρήματα ενώ η Εκκλησία έχει τεράστια περιουσία;

Δεσπ.: Σας βεβαιώνω ότι η εκκλησιαστική περιουσία αποτελεί έναν μύθο και όχι μια απτή πραγματικότητα.

- Γιατί… έχετε τόσες… πανάκριβες στολές ενώ ο κόσμος πεινάει;

Δεσπ.: Μ’ αρέσουν οι στολές να τις φοράω (!) Εξ άλλου δεν τις αγοράζω αλλά μου τις κάνουν δώρο! (δεν είναι  θαύμα! Να τον κάνουν δώρο 200 στολές;)

Υποβλήθηκαν και άλλες ερωτήσεις για την ξενοφοβία, τον ρατσισμό, για τους απόρους και την φιλανθρωπία, ως και γι’ αυτούς που κυνηγάει στα δικαστήρια. Για τους τελευταίους είπε, ότι το κάνει για να τους συνετίσει ώστε να γίνουν καλοί άνθρωποι!

Η συζήτηση διεκόπη με πρόταση του δεσπότη για νέα επικοινωνία με ζωντανό διάλογο μετά μιας “υποδειγματικής σχολικής Θείας Λειτουργίας” (Μην τον είδατε τον Παναγή).

Και φεύγοντας με την κουστωδία του λέγει στον από δεξιά του: «Την πατήσαμε, μας την είχανε στημένη». Και μαθητής που ήταν πίσω του ακριβώς του απάντησε: «Σας πήρε ο κόσμος χαμπάρι!».




 Οι επίτροποι αντέδρασαν, αλλά ο παπάς επέμενε…
ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ !!!

Παπάς, σε μια τακτική συνεδρίαση του εκκλησιαστικού συμβουλίου για θέματα του ναού, τους ανακοίνωσε ότι πρέπει να δώσουν στον δεσπότη 10.000 ευρώ. Οι επίτροποι αντέδρασαν, αλλά ο παπάς επέμενε… Τότε οι μισοί επίτροποι υπέβαλαν την παραίτησή τους και έφυγαν. Ο παπάς όμως πήρε τα χρήματα και τις παραιτήσεις και πήγε στο δεσπότη. Ο δέσποτας ζήτησε να τους δει και να τους ακούσει. Ήλπιζε πως με το “μειλίχιο” ύφος του θα τους κατάφερνε να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους για το “καλό της Εκκλησίας”.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αλλά παρ’ όλες τις γλυκανάλατες, αλεπουδίστικες «πνευματικές» νουθεσίες του δεσπότη οι επίτροποι αντέδρασαν και πάλι λέγοντας ότι είναι αδύνατον να δώσει ο ναός 10.000 ευρώ, προπαντός τη σημερινή δύσκολη εποχή. Κι ο δεσπότης ξαφνιασμένος είπε: επτάμισυ χιλιάδες (7.500) μου φέρατε. Ακολούθησε κάποιος διάλογος…

Γεγονός πάντως είναι ότι τα 10.000 ευρώ καθ’ οδόν έγινα 7.500 ευρώ. Τα σχόλια δικά σας. 



  Ο Ναυπάκτου κ.Ιερόθεος Βλάχος, ο «μεγάλος θεολόγος και φιλομόναχος»
ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ

Είχαμε γράψει, στο φύλλο του “ΑΓΩΝΑ” Νο 180 στο «Απορίες», για τον Ναυπάκτου Ιερόθεο που για χρόνια παρουσιάζονταν ως πνευματικοπαίδι του μακαριστού π. Επιφανίου Θεοδωροπούλου και του αγίου μακαριστού Εδέσσης Καλλινίκου που ήταν και χειροτονία του.

Η διαφορά μεταξύ των μακαριστών γερόντων και του Ιεροθέου αβυσσαλέα.

Λέγαμε κι εμείς οι Λαρισαίοι γιατί τέτοια εμμονή του Ναυπάκτου να θέλει ντε και καλά να πηγαινοέρχεται στην πόλη μας; Μήπως για να στηρίξει τον αντικανονικό και μοιχεπιβάτη Λάρισας Ιγνάτιο; Ο πανδαμήτωρ όμως χρόνος, που τίποτε δεν αφήνει στην αφάνεια, αποκάλυψε και ένα μυστηριώδες τρίγωνο.

Το τρίγωνο: 1. Ο Ιγνάτιος Λάππας (ειδικός σύμβουλος στο διωγμό μοναχών, π. Ευθ. Τρικαμηνά) με τον νομικό του σύμβουλο που βρέθηκε με το αυτοκίνητό του στην Ναύπακτο για το παράνομο επισκοπικό δικαστήριο να “δολοφονήσουν” ανυπάκουους μοναχούς.

2. Ο Αββάς Μετεωρίτης, ο μέγας “αντιοικουμενιστής”, που με την 50α σέλιδη έκθεσή του διαφωνώντας με τους δύο άλλους της επιτροπής καταδίκαζε το μοναστήρι –, έκλεισε το μάτι στον «άγιο» Ναυπάκτου, σημάδι συνένεσης για τον αποκεφαλισμό των μοναχών της Ι.Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

3. Ο Ναυπάκτου Ιερόθεος, ο «μεγάλος θεολόγος και φιλομόναχος» επί 17 χρόνια διακονίας δεν παρουσίασε καν έργο. Τα δε 5 διαλυμένα υπάρχοντα μοναστήρια (δίπτυχη Εκκλ. Ελ. Σελ. 720) όχι μόνο δεν τα επάνδρωσε ως ώφειλε αλλά και το προπύργειο της ορθοδοξίας (Μεταμόρφωση Σωτήρος) με 24 μοναχούς ως λέων ωρυόμενος επιζητεί τη διάλυσή του.

Τώρα εξηγούνται οι επισκέψεις του Ιεροθέου και του Αββά Μετεωρίτη στη Λάρισα. Καιρός ο πιστός λαός να αγρυπνεί και στην ανάγκη να ξεσηκωθεί και να διώξει από την εκκλησία, τέτοια και παρόμοια τρίγωνα που κακό μόνο κάνουν στην εκκλησία.