Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ούτε τον κόσμο ντρέπονται, ούτε τον Θεό φοβούνται.



Ούτε τον κόσμο ντρέπονται, ούτε τον Θεό φοβούνται.

Με αφορμή την εκλογή του νέου μητροπολίτη Μαρώνειας ,αποτυπώθηκε εναργέστατα η κατάντια της ιεραρχίας της Ελλάδος Ακόμη και σήμερα κανείς μα κανείς δεν ενοχλήθηκε από τον πνευματικό παχυδερμισμό που μας διακρίνει και την άμβλυνση της θρησκευτικής συνείδησης.
Το 1/3 των ιεραρχών(!!!)είχαν την πεποίθηση πως ο καταλληλότερος για την κατάληψη της θέσης ήταν ο Θεόκλητος Κουμαριανός.
Ο ίδιος βιάστηκε να παραιτηθεί από Θεσσαλιώτιδος  ως σκανδαλοποιός, για να αποφύγει την κρίση της δικαιοσύνης. Θυμηθείτε τι έγραφαν τότε[Ν.Γ.1] :

Τι γίνεται με αυτήν την μητρόπολη στην Καρδίτσα, την μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων; Από σκάνδαλο σε σκάνδαλο πηγαίνει;

Θυμόμαστε τον Θεόκλητο Κουμαριανό που αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τον θρόνο της μητρόπολης αυτής; Τον είχαν πιάσει λέει, με πολιτικά, μαζί με κάποιον άλλον ιερωμένο της μητρόπολής του, σε κάτι ύποπτα κέντρα, αργά τη νύχτα. Και ποιος ήταν ο ιερωμένος; Ο Κουλουσούσας; Ο διάκος (με την «χαρακτηριστική» φωνούλα) που τον πήρε μετά στη βίλα του ο Χριστόδουλος (λένε ότι είχε αποπειραθεί, και, να αυτοκτονήσει) και που μετά πέταξε τα ράσα και άφησε σύξυλο τον Χριστόδουλο, μόνο μέσα στη βίλα;

Τέλος πάντων, ο κ. Θεόκλητος, τότε, είχε παραιτηθεί επικαλούμενος το σκάνδαλο το παραδικαστικό (
Γιοσάκης κ.λπ.) που τον έφερνε, και, αυτόν μπλεγμένο…

Τώρα, μητροπολίτης εκεί, είναι ένας άλλος, ο κ. Κύριλλος!

http://xairete.blogspot.com/2009/02/blog-post_996.html

Και
Από Ελευθεροτυπία.
και Ακόμη
και ακόμη


ΔενΔεν θάπρεπε να ελεγχούν αυτοί οι 23 και να αξιολογηθούν για τα «ορθόδοξα» κριτήρια τους;
Η έκπληξη έγινε μεγαλύτερη όταν διαπίστωσα πως στην ιστοσελίδα του, ο «μάνατζερ» του αποτυχόντος ,εν οργή ευρισκόμενος,ευχαριστεί  όσους «παρέμειναν ευγνώμονες…»

Και για να ευθυμήσουμε…ξέρετε τι φταίει και δεν εκλέγονται οι καλύτεροι;  Το πανωκαλύμαυχο!!!!


Ασκληπιάδης