Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ


του ιατρου κ. Λυκουργου ΝΑΝΗ


Ο μακαριστός ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ μητροπολίτης Αττικής και Μεγαρίδος Νικόδημος εκοιμήθη εν Κυρίω! 
Και εκοιμήθη ΑΔΙΚΑΙΩΤΟΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΣΤΟΣ απ το προσφιλές του ποίμνιο αφού καταδιώχθηκε απηνώς μέχρι της τελευτής του από μία μερίδα συνεπισκόπων του επί 39 συναπτά έτη! 

Κηρύχθηκε έκπτωτος του θρόνου του στις 25 Ιουνίου του 1974 από ένα νόθο συνοδικό σχήμα που ψευδεπίγραφα "βαφτίστηκε" ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας αφού πρώτα "κολοβώθηκε" η κανονική ιεραρχία με την αντικανονική, αυθαίρετη, παράνομη και ετσιθελική απαγόρευση της συμμετοχής σε αυτήν των 34 απ τους 66 τότε εν ενεργεία μητροπολίτες επί τη βάσει όχι κάποιου ιερού κανόνα αλλά επί τη βάσει συντακτικών πράξεων. 

 Κηρύχθηκε έκπτωτος ΑΝΑΙΤΙΩΣ, ΑΝΕΞΕΤΑΣΤΩΣ, ΑΝΑΠΟΛΟΓΗΤΩΣ και ΣΤΕΡΗΘΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ επί 14 ολόκληρα χρόνια αφού απαγορεύτηκε διά των προειρημένων συντακτικών πράξεων το δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη, δικαίωμα που έχει, και ορθώς, και ο ειδεχθέστερος των εγκληματιών! 
Και μετά μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα εν 21ω αιώνι χωρίς να ντρεπόμαστε λιγάκι! 

Ευτυχώς το 1988 η πολιτεία ΚΙ ΟΧΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ του χορήγησε το αναφαίρετο δικαίωμα της προσφυγής στη δικαιοσύνη της πατρίδας μας με συνέπεια με πλειάδα σχετικών αποφάσεων του ανωτάτου διοικητικού δικαστηρίου (ΣΤΕ) να δικαιωθεί πανηγυρικά! 
Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί το γεγονός ότι ο κοιμηθείς μητροπολίτης πληροφορήθηκε την έκπτωσή του από το...τηλέφωνο! 

Επιπροσθέτως θα πρέπει να τονισθεί ότι ο μακαριστός Νικόδημος όταν" βία και δυναστεία και ουχί οικεία βουλήσει" εγκατέλειψε το επισκοπείο της μητροπόλεως Αττικής και Μεγαρίδος συναποκόμισε και τη μοναδική "περιουσία" του που συνίστατο στα βιβλία του που τόσο αγαπούσε και τα οποία φορτώθηκαν σ ένα τρίκυκλο! 

Στην επαίσχυντη απόφαση εκπτώσεώς του δεν αναφερόταν ούτε ένας (αριθμός 1) ιερός κανόνας! 
Ο μακαριστός Κοζάνης Διονύσιος χαρακτήρισε την απόφαση εκπτώσεως των 12 "πράξη παραφροσύνης και αυτοκτονίας που δίνει την εντύπωση ότι οι ιεράρχες ΟΥΤΕ ΘΕΟΝ ΦΟΒΟΥΜΕΘΑ ΟΥΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΝΤΡΕΠΟΜΕΘΑ",  ο μακαριστός Φλωρίνης Αυγουστίνος μίλησε για "ΚΥΚΛΩΠΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟ", ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μουρατίδης για "ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ" και για "ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟ".  
Και σαν να μην αρκούσε η έκπτωσή τους η μισάδελφη πρεσβυτέρα ιεραρχία όπως καμουφλαρισμένα ονομάστηκε το τότε "εκκλησιαστικό κατεστημένο" τους απένειμε και "παρατσούκλια" τουτέστιν τίτλους πάλαι ποτέ διαλαμψασών μητροπόλεων προκειμένου να τους ταπεινώσει ακόμη περισσότερο! 

Ποιμένες με αξιοπρέπεια οι 12 δεν έστερξαν να αποποιηθούν τους κανονικούς τους επισκοπικούς τίτλους ΜΗ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ  ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΑΡΑΤΣΟΥΚΛΙΑ με συνέπεια να στερηθούν του μισθού τους και να ζήσουν για κάποια χρόνια ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΕΣ, ΝΑΙ ΤΙΣ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΕΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ!Το 1990   οι 12 έκπτωτοι, εν οις και ο Αττικής Νικόδημος, επιτέλους δικαιώθηκαν! 

Πανηγύρισε ο Ουρανός και επλήσθη αγαλλιάσεως ο πιστός λαός του Θεού που είδε επιτέλους να επανενθρονίζεται το δίκαιο εν τόπω Αγίω ! 
Κάποιος όμως σκύλιασε! 
Κι έπραξε το παν προκειμένου να ματαιώσει την αποκατάστασή του! 
Κι αυτός ήταν ο μισόκαλος δαίμονας που τέρπεται όταν διαιωνίζεται η διαίρεση στην Εκκλησία κι όταν κατισχύει το άδικο! 

Και χρησιμοποιώντας σαν όργανά του εμπαθείς και συμφεροντολόγους επισκόπους και πολιτικούς, προστάτες των πρώτων ξεκίνησε μία πείσμονα επιχείρηση αρνήσεως συμμορφώσεως της διοίκησης της Ελλαδικής Εκκλησίας προς τις αποφάσεις που δικαίωναν τους προαναφερθέντες εκπτώτους! 
Και ταυτόχρονα ξεκίνησε και νέα μεθόδευση διωγμού του Αττικής Νικοδήμου και των συνεξορίστων του αρχιερέων που οδήγησε στην εκ νέου έκπτωσή τους με το ανυπόστατο από κανονικής πλευράς και επαίσχυντο " ψευτοεπιτίμιο της ακοινωνησίας" που όπως τόνισε ο μακαριστός νομομαθής αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος "ουδόλως συνιστά νόμιμον βάσιν εκδόσεως διαταγμάτων ανακλητικών των αρχικών βασιλικών διαταγμάτων".

Άλλος δε μητροπολίτης μίλησε για μεθόδευση προσώπων "κινουμένων εις το εκκλησιαστικόν παρασκήνιον". 
Δυστυχώς τη συνεργεία πολιτικών και εκκλησιαστικών αρχόντων και επί τη βάσει των πασχόντων κανονικώς και νομικώς ειρημένων "κουρελοεπιτιμίων", ας με συγχωρήσουν οι αναγνώστες, σφαγιάστηκε εκ νέου ο μακαριστός Νικόδημος, όπως και οι επίσης μακαριστοί Λαρίσης Θεολόγος και Θεσσαλιώτιδος Κωνσταντίνος ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ! 

 Ανώτατος δικαστικός εκμυστηρεύτηκε σε συνομιλητή του το εξής φοβερό: "θυσιάσαμε τους τρεις μητροπολίτες για να ειρηνεύσει η Εκκλησία"! 
Ο δε αείμνηστος Χριστόδουλος προέβη σε μία δήλωση-βόμβα μεγατόνων: "εάν ο λαός μάθαινε τα τεκταινόμενα γύρω απ την υπόθεση των 12 ΘΑ ΣΙΧΑΙΝΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΣΧΗΜΟΥΣ"! 

Δυστυχώς ούτε ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος ούτε και ο μετά ταύτα διάδοχός του  ακολούθησαν την οδό που επέβαλλε το δίκαιο και η ηθική και συνετέλεσαν στην παγίωση της αδικίας ! 
ΔΙΕΨΕΥΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ  ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ που ανέμεναν διαφορετική πολιτική απ αυτήν του αναταράξαντος όσον ουδείς άλλος μέχρι τότε την εκκλησιαστική ζωή προκατόχου τους! 
"Σαλαμοποίησαν" τη μητρόπολη Αττικής και Μεγαρίδος δίχως την έγκριση του κυριάρχη μητροπολίτη τοποθετώντας στα κομμάτια της ανθρώπους που απασχόλησαν αρνητικά τις εφημερίδες με τα καμώματά τους(όχι όλοι)!. 

Ο Αττικής Νικόδημος δε δικαιώθηκε επί της γης! 
Θρονιάστηκε όμως στις καρδιές του πιστού λαού και θα λάβει εν ουρανώ τη δικαίωσή του απ τον "δικαιοσύνας αγαπώντα" Κύριο την Εκκλησία Του Οποίου με πιστότητα και εν φόβω Θεού διακόνησε και υπηρέτησε! 
Άλλωστε τόσοι και τόσοι άγιοι βίωσαν τον άδικο διωγμό απ το εκκλησιαστικό κατεστημένο των ημερών τους φεύγοντας απ τον παρόντα κόσμο αδικαίωτοι αλλά κομίζοντες εν ουρανοίς στέφος άφθαρτον! 

Μακαριστέ μας δεσπότη, πολύκλαυστε Νικόδημε,  Μακαρία η οδός η πορεύη σήμερον ότι ητοιμάσθη σοι τόπος αναπαυσεως! 
ΕΙΗ Η ΜΝΗΜΗ ΣΟΥ ΑΙΩΝΙΑ