Τρίτη 2 Απριλίου 2013

EKOIΜΗΘΗ Ο ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ

EKOIΜΗΘΗ 
Ο ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΣ 
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 
ΚΑΙ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ 


Περι την 11ην νυκτερινην χθες 1ην Απριλιου, κοιμηθηκε στην ηλικια των 86 ετων, ο σεβασμιος και πολιος αγωνιστης μητροπολιτης Αττικης και Μεγαριδος κ. ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ, ο τελευταιος απο τους 12 ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΕΣ Μητροπολιτες
 - που απεμειναν 10, αφου οι δυο προδωσαν τον αγωνα και συμμαχησαν με το σαπιο και βορβορωδες κατεστημενο, αγαπησαντες, ως ο Δημας τον νυν αιωνα -  αναχωρησας δια το Υπερπεραν, οπου το Πολιτευμα ημων εν Ουρανοις υπαρχει, κοντα στον Κυριο του που τοσο περιπαθως ηγαπησε, προστεθεις στην τετιμημενη και δεδοξασμενη χορεια των Αγιων Πατερων και των Αγιων Μαρτυρων. 



Εν μεσω της ανυποκριτου αγαπης και της θαλπωρης των πνευματικων του τεκνων και με μια αγια ηρεμια και γαληνη, παρεδωσε το πνευμα του στον Κυριο της ζωης και του θανατου, για την δοξα του οποιου αγωνισθηκε ολα τα χρονια της ζωης του και μεχρι την τελευταια στιγμη του, την 11ην νυκτερινην της 1ης Απριλιου,εχων σωας τας φρενας του και μαλιστα με ενα πεντακαθαρο και τετραγωνικο μυαλο, διαγραψας μια πορεια γεματη απο τιτανιους αγωνες και μαχες, με τους ΦΘΟΡΟΥΣ ΜΑΥΡΟΥΣ ΟΓΚΟΥΣ της Εκκλησιας και ολα τα σκοτεινα συμβουλια και διαβουλια τους, για τα δικαια Κυριου Παντοκρατορος τα οποια αυτοι, οι συγχρονοι Ανναι και Καϊαφαι αρχιερεις της Αισχυνης των ημερων μας, δεν τα τηρουν και δεν τα σεβονται, αλλα αδιστακτα τα καταπατουν - οι ΑΘΕΟΦΟΒΟΙ - και τα φθειρουν και τα διαφθειρουν και ταυτοχρονα εμφανιζονται - οι ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ και οι ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ !!! - μπροστα στα ματια των ανθρωπων, ως "αγιοι και σεπτοι", οι ψευτοαγιοι και ΣΗΠΤΟΙ.


Εμας, μας αφησε την ιερα παρακαταθηκη, με τη ζωη του και με τους αγωνες του, για να συνεχισουμε και εμεις, εναντιον του Ωρυομενου ΣΑΤΑΝΑ και ολων των πειθηνιων οργανων του, και ολων των σκοτεινανθρωπων της φρικτης και στρηνιαζουσας και διεστραμμενης εποχης μας, διοτι ολιγον καιρον εχουν.


Ο Παντοκρατωρ Κυριος, ας αναπαυση την αγια ψυχη του και ας τον καταταξη μετα των αγιων Του.


Η εναποθεση του τιμιου σκηνωματος του, θα γινη σημερα ημερα Τριτη 2 Απριλιου 2013 και περι ωραν 6 μ.μ. στην Ιερα Μονη Στουδιου στην Αυλωνα Αττικης.


Νεωτερες πληροφοριες θα δινουμε, κατα την διαρκεια της ημερας.

====================


Του αρχιμανδριτου Δανιηλ Αερακη:







Σεβάσμιος καί σοφός ἐπίσκοπος ἐκοιμήθη τή νύχτα τῆς 1ης πρός 2α Ἀπιρλίου. 
Πρόκειται γιά τόν Μητροπολίτη Ἀττικῆς Νικόδημο.
 
Χαρισματοῦχος κληρικός. 
Κάλυψε μέ τή γραφῖδα του πολλούς κλάδους τῆς Θεολογίας, ἀλλά καί τῆς λογοτεχνίας. 
Τά διηγήματά του συναρπαστικά. 
Ὁ λόγος του μοναδικός. 
Ὄντως ἁγιοπνευματικός. 
Ἡ πατερική του σοφία πρωτοποριακή. 
Μέ τό βιβλίο του «Ἱκεσία ἑνός ἁγίου» παρουσίασε μέ γλαφυρότητα μεταφρασμένα ποιήματα τοῦ ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Θεολόγου. 
Καί ἡ δική του ζωή ὑπῆρξε ἱκεσία ἐνός Ἁγίου. 
Οἱ πιστοί ὅλοι, οἱ «συναγμένοι στήν Εὐχαριστιακή σύναξη» (γιά νά θυμηθοῦμε ἑνα ἀκόμα ἀπό τίς ἑκατοντάδες βιβλία του), προσεύχονται πρός τόν Κύριο γιά τήν ἀνάπαυσι τοῦ σεμνοῦ καί ἐναρέτου Ἐπισκόπου. 
Διώχτηκε, ὅλως ἀναπολόγητος, ἀπό τήν ἐπισκοπή του.
Ὁ ἴδιος, ὡς ποιμένας μέ συνείδησι πατρικῆς διακονίας, δέν ἀποδέχθηκε ποτέ τήν ἔκπτωσί του. 
Συνέχισε τή διακονία του, ἰδίως μέ τό γραπτό καί προφορικό του λόγο. 



«Ἡ σπορά τοῦ λόγου» (τίτλος τοῦ Κυριακοδρομίου του) βρῆκε πολλές ψυχές, ὡς ἀγαθή γῆ. 
Ὡς ἁγνός λειτουργός τοῦ Θεοῦ βρίσκεται τώρα στό οὐράνιο Θυσιαστήριο. 
Ἡ ἐξόδιος ἀκολουθία θά ψαλῆ σήμερα, 2 Ἀπριλίου, στίς 6 μ.μ. στήν ἱ. Μονή Νέου Στουδίου στήν Αὐλώνα, τῆς ὁποίας ἦταν κτήτωρ.