Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ;



ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ ΑΓΩΝΑΣ α.φ.190 http://www.agonas.org
ΟΤΑΝ οι περισσότεροι βουτηγμένη στη χλιδή και την καλοπέραση διάγουν βίο σύμφωνα με τον άφρονα πλούσιον του Ευαγγελίου ενδυόμενοι λαμπρώς, άδοντες, ψάλλοντες και κατασκανδαλίζοντες το λαό μας.
ΟΤΑΝ, μερικοί απ’ αυτούς, έχουν ξεφύγει απ’ την αποστολή τους, και ασχολούνται με διάφορες εμποροοικονομικές επιχειρήσεις, δικαστικούς αγώνες και ασίγαστους διωγμούς προς εξόντωση ανεπιθύμητων Ηγουμένων, Ιερομονάχων, Μοναχών, Ιερέων και λαϊκών.
ΟΤΑΝ τα όσα κηρύττουν δεν τα κάνουν καθημερινό τους βίωμα αλλά ζουν αλαζονικά αυτοθαυμαζόμενοι.
ΟΤΑΝ οι περισσότεροι απ’ αυτούς έχουν πάρει διαζύγιο οριστικά και αμετάκλητα απ’ την ευαισθησία και βασιλεύει ο παχυδερμισμός.
ΟΤΑΝ αρκετοί ασχολούνται με τα συγγενολόγια τους, την πολιτική και με χίλια δύο άλλα εκτός απ’ τα εκκλησιαστικά τους καθήκοντα.
ΟΤΑΝ, ενώ υβρίζεται ο Χριστός, διακωμωδούνται οι Απόστολοι («Corpus Christi») και ξυλοκοπούνται οι διαμαρτυρόμενοι χριστιανοί, οι δεσποτάδες το χαβά τους. Ασχολούνται μόνο με το τι κάνει η Χρυσή Αυγή ενώ αφήνουν τη Ρεπούση και τη συντροφιά της αδέσποτη να αλωνίζει κυριολεκτικά με την αντιεκκλησιαστική και αντεθνική της πολιτική.
ΟΤΑΝ – όπως ακούγεται – 17-20 δεσποτάδες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ με τεράστια ποσά, και η Ι. Σύνοδος βαριακούει.
ΟΤΑΝ συλλαμβάνεται στον εθνικό δρόμο και σε μπλόκο της Αστυνομίας, δεσπότης με 35 εκατομμύρια και όπλα στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του.
ΟΤΑΝ επώνυμες καταγγελίες η Σύνοδος αποφεύγει να τις εξετάσει και αρκείται στις διευκρινήσεις του αναφερόμενου δεσπότη.
ΟΤΑΝ τρόφιμα, που προσφέρει ο κόσμος για τους πάσχοντας, μέρος τους καταλήγει σε εστιατόρια ή σε μοναστήρι για υπερπολυτελείς δεξιώσεις και γεύματα σε μνημόσυνα, των οποίων τα έσοδα πηγαίνουν στο δεσπότη (ΕΘΝΟΣ 2-12-12/ΑΓΙΟΡ. ΒΗΜΑ 10-12-12).
ΟΤΑΝ κρατούν «ακοινώνητο» έναν αψεγάδιαστο μητροπολίτη και γίγαντα της Ορθοδοξίας, τον Αττικής Νικόδημο Γκατζηρούλη, και αυτοί συσκέπτονται πώς θα τακτοποιήσουν τον καταδικασμένο και διεφθαρμένο Παντελεήμονα Μπεζενίτη και... τον Θεόκλητο Κουμαριανό..
ΟΤΑΝ αποφεύγουν να αποδεχθούν τα κάποια θετικά της παπικής εκκλησίας – ελκυόμενοι μόνο από τα αρνητικά – και αποσιωπούν ότι τόσο ο Πάπας όσο και οι υπόλοιποι εκκλησιαστικοί (καρδινάλιοι, επίσκοποι, ιερείς…) δεν έχουν προσωπική περιουσία. Είναι δηλαδή Α-ΚΤΗ-ΜΟ-ΝΕΣ.
ΟΤΑΝ εκείνη μεν (η παπική εκκλησία) χρησιμοποιεί πολύ μεγάλο μέρος της περιουσίας της για την ίδρυση και συντήρηση των ιεραποστολών και την επέκταση του προσηλυτισμού με μεγάλη επιτυχία (1 δις εκατομμύρια πιστοί), οι δικοί μας δε, αυξάνουν τις καταθέσεις τους.
ΟΤΑΝ εκείνοι (της παπικής εκκλησίας) ντύνονται τόσο λιτά, φορώντας κατά τη λειτουργία απλές ομοιόμορφες στολές ενώ οι δικοί μας εμφανίζονται ως βυζαντινοί αυτοκράτορες,
ΟΤΑΝ οι αξιωματούχοι της εκκλησίας μας ενώ μισθοδοτούνται από το κράτος ικανοποιητικά, εισπράττουν μαύρο, άδηλο και αφορολόγητο χρήμα από ζωντανούς και πεθαμένους για τα «γεράματα» και το συγγενολόι τους.
ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ;