Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Το Τάμα του Γένους

Αναφερθήκαμε πάλι πρόσφατα στην απαράδεκτη απόφαση της Ι. Συνόδου να πραγματοποιήσει σε... καιρούς οικονομικής εξαθλίωσης το «Τάμα του Γένους», δηλαδή την ανέγερση ναού προς τιμήν του Σωτήρος Χριστού.
Εν τω μεταξύ, κι άλλοι έγραψαν για το θέμα. Καυτηριάζουν την προχειρότητα, το επικερδές του πράγματος και τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που πίσω του κρύβονται, αλλά και πληροφορούν ότι το Τάμα έχει ήδη πραγματοποιηθεί(!),ξαναήλθε στην επιφάνεια επί Χούντας του 1967, περίοδο κατά την οποία έγινε και ...έρανος και συγκεντρώθηκαν εκατομμύρια από το υστέρημα του φτωχού λαού και ξαναεπανέρχεται σήμερα από μια Ι. Σύνοδο που αδυνατεί να παρακολουθήσει με υπευθυνότητα τα γεγονότα!

Επειδή δεν επιτρέπουμε στην λεγομένη Ιερά Σύνοδο, ως μέλη και εμείς της Εκκλησίας του Χριστού, να παίρνει τόσο πρόχειρες, επιζήμιες και βλαπτικές για το κύρος της Εκκλησίας αποφάσεις, παρακαλούμε και ζητούμε επιτακτικά να μας απαντήσει λεπτομερώς:
α) Είναι αλήθεια ότι το Τάμα έχει ήδη εκπληρωθεί;

β) Ποιοι διαχειρίζονται και πώς διαχειρίζονται τα εκατομμύρια που ο λαός την περίοδο της Χούντας έδωσε; Ποιός τα κατέχει; Υπάρχουν ακόμα αυτά τα χρήματα ή έχουν «ξοδευθεί» για αλλότριους σκοπούς, εκτός του «Τάματος»; Αν έτσι έχει συμβεί, γιατί η διοικούσα Εκκλησία δεν έχει καταγγείλει το γεγονός, πριν ζητήσει πάλι νέα χρήματα; Δεν καταλαβαίνει ότι φθείρει το κύρος της Εκκλησίας που κακώς εκπροσωπεί;
Λεόντιος Διονυσίου