Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Αυθαίρετες πράξεις Ιερωνύμου σε βάρος της Εκκλησίας Έβαλε συνδιαχειριστή της εκκλησιαστικής περιουσίας το σύγχρονο «λήσταρχο Νταβέλη» της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή το κράτος!


Αυθαίρετες πράξεις Ιερωνύμου σε βάρος της Εκκλησίας

Έβαλε συνδιαχειριστή της εκκλησιαστικής περιουσίας το σύγχρονο «λήσταρχο Νταβέλη» της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή το κράτος!
Ως εγκληματική πράξη σε βάρος της περιουσίας της Εκκλησίας εκλαμβάνεται η ξαφνική απόφαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, εν αγνοία και χωρίς την απαραίτητη ως φαίνεται έγκριση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, να συστήσει ανώνυμη εταιρία από κοινού με την Πολιτεία για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, (σε πρώτη φάση της Αρχιεπισκοπής)! 
Και η πράξη τούτη είναι εγκληματική γιατί στην ουσία παραχωρεί τη μισή από την εναπομείνασα περιουσία στον πλέον αποτυχημένο, όπως αποδεικνύεται διαχειριστή, δηλαδή το κράτος!!! Μπορεί λοιπόν να διατυμπανίζεται ως επιτυχία η παραχώρηση στο κράτος και εμμέσως στους «Γερμανούς κατακτητές» η μισή περιουσία της Εκκλησίας αλλά η αλήθεια είναι ότι κάτι άλλο έχει παιχθεί στο παρασκήνιο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες εκκλησιαστικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι το όλο θέμα αποφασίστηκε ως λύση στον έμμεσο και άμεσο ενίοτε εκβιασμό που δέχθηκε η Εκκλησία, περί της διακοπής της μισθοδοσίας του κλήρου... Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος λέγεται πως σύρθηκε στην κυριολεξία στην παράδοση της περιουσίας στον σύγχρονο «Νταβέλη» της ελληνικής κοινωνίας, το κράτος γιατί διαφορετικά, εάν δηλαδή πραγματοποιείτο η απειλή διακοπής της μισθοδοσίας, δεν θα μπορούσε να σταθεί στην Εκκλησία και θα έφευγε ως ο πλέον στιγματισμένος -αποτυχημένος Αρχιεπίσκοπος!
Δεν ξέρουμε τι ακριβώς διημείφθη στο παρασκήνιο, αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι παίχτηκε το τελευταίο διάστημα ένα παιχνίδι στυγνών εκβιασμών, στο οποίο δυστυχώς ο Αρχιεπίσκοπος δεν είχε τη δυνατότητα να το διαχειρισθεί. Τώρα φυσικά καλείται να πείσει τους Ιεράρχες για τα «καλά» της πράξης του.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε τη στιγμή που Ιεράρχες σε όλη την Ελλάδα εναντιώνονταν στην κυβέρνηση για το νόμο της αργίας της Κυριακής που προωθεί ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης. Στην ουσία η πράξη αυτή, του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εξυπηρετεί πολιτικά την κυβέρνηση και αδειάζει κυριολεκτικά εμμέσως την Ιεραρχία. Γι’ αυτό το λόγο θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε ότι ο νυν Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι παντελώς ανίκανος και ακατάλληλος να χειρισθεί σημαντικά θέματα της Εκκλησίας και επιβάλλεται να υποβάλλει εδώ και τώρα την παραίτησή του γιατί η ενδοτικότητα που επιδεικνύει και η εκκλησιαστική πολιτική που ακολουθεί ζημιώνει την Εκκλησία της Ελλάδος, κάτι που τον καθιστά λίαν επικίνδυνο.
Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών πάντως με ανακοίνωση που εξέδωσε επιχείρησε να τονίσει ότι η σύσταση της ΑΕ με το ελληνικό Δημόσιο αφορά μόνο την περιουσία της Αρχιεπισκοπής και όχι του συνόλου της Εκκλησίας. Ακόμη και έτσι να είναι η πράξη αυτή θα έπρεπε να φέρει την έγκριση της Ιεράς Συνόδου! 
«... Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και το Ελληνικό Δημόσιο αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα στην από κοινού σύσταση Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία “Εταιρεία Αξιοποίησης Ακίνητης Εκκλησιαστικής Περιουσίας Α.Ε.”. (σημ. δεν αναφέρεται η Αρχιεπισκοπή στην επωνυμία...)
 
Σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για την πατρίδα και την κοινωνία μας, που απαιτεί λύσεις και απαντήσεις στις βαρύτατες επιπτώσεις της σοβαρότερης κοινωνικής και οικονομικής κρίσης των τελευταίων εξήντα και πλέον ετών, Εκκλησία και Πολιτεία συνεργάζονται για την εξυπηρέτηση του κοινού καλού. Με την Εκκλησία (σημ. όχι την Αρχιεπισκοπή) να θέτει ουσιαστικά για μία ακόμη φορά την περιουσία της στη διάθεση της Πολιτείας και του λαού μας.
Πρόκειται για μία κοινωνική σύμπραξη στο ανώτατο θεσμικό επίπεδο (!!!) με μοναδικό σκοπό την ανακούφιση των σκληρά δοκιμαζόμενων συνανθρώπων μας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. Γι' αυτό άλλωστε και τα έσοδα που θα προκύπτουν, θα κατευθύνονται από την μεν Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, στην περαιτέρω στήριξη και επέκταση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού της έργου, από το δε Ελληνικό Δημόσιο, στη διεύρυνση των κοινωνικών υποδομών του και στην αρωγή των πλέον ευπαθών και αδύναμων συμπολιτών μας».
Σημειώνουμε ότι η ίδρυση της νέας εταιρείας κατατέθηκε στη Βουλή με κοινή τροπολογία των Υπουργείων Οικονομικών και Παιδείας και θα έχει επωνυμία «Εταιρεία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας Α.Ε» (Ε.Α.Ε.ΑΠ)...»
Από την ανακοίνωση διαπιστώνεται ότι εμμένει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να επενδύει στα συντρίμμια που δημιουργεί η πολιτική των μνημονίων. Νομίζουμε ότι ο καθένας είναι σε θέση να κατανοήσει πλέον την λανθασμένη εκκλησιαστική πολιτική που ακολουθεί... και αρκεί μόνο μία καλή ανάγνωση των διευκρινήσεων για να κατανοήσει την καλοστημένη παγίδα που έχει στηθεί...
 

Συντάκτης: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΚΡΗΣ
Πηγή: ΣΤΥΛΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013