Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ιερή υπεξαίρεση – όπως ανακοινώθηκε από υπάλληλο του Συνοδικού Μεγάρου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ : ΑΓΩΝΑΣ α.φ. 194-195http://www.agonas.org/

ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ


Ήταν 20η Μαΐου του 2010 όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β΄ έδωσε εντολή στον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα διότι εντοπίστηκε “ποντικός” στα γραφεία του Συνοδικού Μεγάρου που υπεξαίρεσε 25.000 ευρώ από καταθέσεις στην Εμπορική Τράπεζα. Η ιερή υπεξαίρεση έγινε – όπως ανακοινώθηκε από υπάλληλο του Συνοδικού Μεγάρου – πλαστογραφώντας την υπογραφή του Αρχιεπισκόπου και του Αρχιγραμματέα. Οι “γάτοι” της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος δεν πείστηκαν ότι ήταν μόνον ένας αυτός που έστησε όλη αυτή την κομπίνα και άρχισαν να ερευνούν και ανώτερα κλιμάκια του Συνοδικού Μεγάρου.

Ο Αρχιγραμματέας έγινε δεσπότης (ήρθε και στην Λάρισα να μας ευλογήσει). Ο “ποντικός” υπάλληλος αντί να τεθεί σε διαθεσιμότητα μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα, μετατέθηκε σε άλλη διεύθυνση εντός του Συνοδικού Μεγάρου. Ο νέος Αρχιγραμματέας, εξ αιτίας της παρατηρητικότητάς του κατά την παράδοση και παραλαβή, αντελήφθη ότι από την Εμπορική Τράπεζα έλειπαν ιερά χρήματα. Τι σύμπτωση όμως! Και αυτός έγινε δεσπότης!

Από τότε, παρ’ ότι πέρασαν τρισήμισι χρόνια, δεν είδαμε τον “λαλίστατο” Αρχιεπίσκοπο να πει λέξει για τα εξαφανισθέντα χρήματα που προέρχονται από το κεράκι του πιστού.

Στα χρόνια αυτά έγιναν και άλλα παρόμοια στον ιερό χώρο της Εκκλησίας. Αυτό όμως που μας προβλημάτισε είναι το περιστατικό που έγινε φέτος την Μεγάλη Πέμπτη – ημέρα προδοσίας του Χριστού για τριάκοντα αργύρια – στις 2 Μαΐου.

Σε μπλόκο της Αστυνομίας, που έγινε στην εθνική οδό, συνελήφθη 40χρονος που στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του είχε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ σε δεσμίδες μέσα σε κουτιά, και κάποια κοσμήματα – μάλλον από τάματα! Κι ω του θαύματος, ο υπάλληλος αυτός ανήκε στην Αρχιεπισκοπή.

Συγκεκριμένα ο Τύπος έγραφε:

«Ο 40χρονος δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την ύπαρξη ενός τόσο μεγάλου ποσού και έτσι συνελήφθη, ενώ ερευνάται από πού βγήκαν όλα αυτά τα χρήματα… Ο εν λόγω Κύριος εργάζεται σε κομβικό πόστο της Αρχιεπισκοπής κι εν τούτοις οι παρακείμενοι δεν είχαν να πουν τίποτα… Ήταν “δικά του” τα λεφτά; Κι αν όχι, για ποια, δίχως άλλο, βαθιά τσέπη προορίζονταν; (παρασκήνιο 8/7/13).

Μετά την τελευταία σύλληψη του Παπαδήμου με τις μεγάλες απάτες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, τα γεγονότα του Δημητριάδος, του Ναυπάκτου, του Ιωαννίνων κ.α. ο κόσμος άρχισε να πιστεύει ότι, η Εκκλησία έγινε ένα ξέφραγο αμπέλι που όποιος θέλει αρπάζει και φεύγει.