Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ;;; ΠΟΙΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ;;;

ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ;;;

ΚΛΕΙΔΩΣΕ Η ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ!!!

 ΠΟΙΟΣ Ο  ΝΕΟΣ ΔΕΣΠΟΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ;;;

  

  Είναι το   προαλειφόμενο  στη Λάρισα λυγερόκορμο Σαλαμίνιο  Αρβανητοπαίδι του   τοποτηρητού  Ιγνατίου;;;;  Τον αναλωθέντα  επί των δημοσίων σχέσεων και στηρίξεως του  κουρελιασμένου μανδύα του πάτρωνά του ;;;


Μην ξεχνάτε  ότι  εκ των δωμάτων   του - της "Λαρίσης" ο  Βασσαρίων,  έτερο Σαλαμίνιο Αρβανητοπαίδι,  το παιδί των Φαναριών.... έφτασε στην Αγγλία ....


Ο "Φλωροφασουλάς"  της Πρέσπας  και  επιμορφωτής  των παπάδων  της Λάρισας μάλλον  θα μείνει  να προβάρει  την Δεσποτική Στολή .....παρά τα φασόλια  που δωρίζει στους Δεσποτάδες  προσδοκώντας την ψήφο τους. 


 Το  πνευματικοπαίδι του Σεραφείμ του Τίκκα  Σεραφείμ, εξακολουθεί να επιθυμεί μετάθεση στα πεδινά της  Κατερίνης  να διαδεχθεί τον νέο του πνευματικό πατέρα ;;;;


Υπάρχουν στα μοναστήρια της  Κατερίνης Άξιοι Ιερομόναχοι μορφωμένοι και Ορθόδοξοι  με τεράστια προσφορά, αλλά  τα εκλογομαγειρεία και οι σκοπιμότητες θέλουν να τους αγνοούν, γιατί δεν είναι οσφυοκάμπτες.


Όσο για τούς Χριστιανούς οφείλουν να κάνουν υπακοή.... δεν τους πέφτει λόγος για τον πνευματικό τους οδηγό.... "Οι φύλακες αγρυπνούν".


====================================================

  http://www.augoustinos-kantiotis.gr/

Ο τρόπος της εκλογής επισκόπων ευνοεί στην εκλογή κακών επισκόπων

ΨΗΦΟ ΚΛΗΡ ιστ.Ο μεγάλος Γέροντας επίσκοπος Φλωρίνης π. Αυγουστίνος, που έκανε αγώνα για την κάθαρση της Εκκλησίας και για τον Ορθόδοξο τρόπο εκλογής επισκόπων (το σκίτσο είναι δικό του), έλεγε:
1. Καλύτερα έλλειψη ιερέως και επισκόπου, παρά αηδία...

2. Θα έρθη καιρός που οι χριστιανοί δεν θα μπορούν να εκκλησιάζονται σε μεγαλοπρεπείς ναούς αλλά θα φεύγουν στις σπηλαίες και στα όρη για να υμνήσουν τον Θεό, γιατί τους μεγαλοπρεπείς ναούς θα τους έχουν καταλάβει αντίχριστοι ρασοφόροι.

ΚΛΕΙΔΩΣΕ Η ΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

ΠΡΙΝ ΚΗΡΥΞΕΙ Η Ι. ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΕΝ ΧΗΡΕΙΑ!!!

Πρώτη Συνεδρία της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Νοέμβριο
  • Συνήλθε σήμερα Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Νοέμβριο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
  • Κατά την σημερινή Συνεδρία :
  • Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
  • Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανέγνωσε την ομόφωνη έκθεση της Τριμελούς Επιτροπής, η οποία επισκέφθηκε τον ασθενούντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ. Αγαθόνικο. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έκανε αποδεκτό το από 23.10.2013 ιατρικό πόρισμα της ως άνω Επιτροπής και βάσει του άρθρου 34 παρ. 6 του Νόμου 590/1977 «Περί του Καταστατικού Χάρτου της Εκκλησίας της Ελλάδος», κήρυξε τον θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους και Κατερίνης εν χηρεία, όρισε δε, βάσει του άρθρου 23 παρ. 1 του ανωτέρω Νόμου, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, Τοποτηρητή της ως άνω Ιεράς Μητροπόλεως και απέστειλε τα κατά νόμον σχετικά έγγραφα προς τον Υπουργό Παιδείας για την έκδοση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.
Γράψαμε στις 5-11-2013

ΚΛΕΙΔΩΣΕ Η ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ!!!

Ακούστηκε αυτές τις ημέρες το εξής, παράλογο·
Στην Κατερίνη θα εκκενωθεί η θέση του μητροπολίτου, γιατί πράγματι δεν μπορεί να ασκήσει τα επισκοπικά του καθήκοντα, και θα μπεί νέος. Είναι, όπως μας είπαν, 18 υποψήφιοι. Μαθαίνουμε  ότι πριν να γίνει οποιαδήποτε διαδικασία, για την παραίτηση του επισκόπου Κατερίνης κλείδωσε η θέση για έναν υποψήφιο. Και ερωτούμε· Ήρθε το Πνευμα το Άγιον προκαταβολικά και σφύριξε στο αυτί κάποιων δεσποτάδων; Είπε, το Πνεύμα τα Αγιο, το όνομα του υποψήφιου και κλείδωσε θέση; Αυτά είναι δουλειές πονηρές, που γίνονται κάτω από το τραπέζι και δεν αρμόζουν σε ορθόδοξους αρχιερείς, που έχουν συνείδηση.
Ποιος είναι ο υποψήφιος; Όνομα δεν θα πούμε, αλλά θα δώσουμε δύο χαρακτηριστηκά και θα του ράψουμε το κουστούμι του, κ” όποιος τον ξέρει θα το καταλάβει.  Αν αληθεύει η πληροφορία θα το μάθουν και αυτοί που δεν τον ξέρουν.
Είναι ένας φιλόδοξος κληρικός, που χρόνια τώρα ονειρεύεται μίτρες και πατερίτσιες, ακόμα και αρχιεπισκοπική έδρα!!! Ας γίνει δεσπότης και θα τον δείτε, σύντομα να διεκδική και την έδρα του αρχιεπισκόπου! Οι γνώσεις του; Εχει ένα πτυχίο της θεολογίας, του Ποιμαντικού τμήματος, που και ένας αγράμματος μπορούσε τότε να το πάρει. Έχει καλές κοινωνικές σχέσεις με τους επισκόπους που κάνουν συχνά μεγάλα συλλείτουργα και είναι κοσμογυρισμένος. Οπου γάμος και χαρά, είναι και αυτός εκεί! Τρέχει στις γιορτές και στα πανηγύρια των δεσποτάδων και σαν μαϊδανός βρίσκεται στα μεγάλα συλλείτουργα ανάμεσα στους δεσποτάδες! Απορρούν πολλοί, που βρίσκει τόσα χρήματα και ξοδεύει για τις βενζινες και τα δώρα που κάνει στους δεσποτάδες. 
    Τελευταία αγόρασε, αν δεν κάνω λάθος, 80 κιλά φασόλια γιγαντες της περιοχής του, για να στειλει δώρο σε κάποιους επισκόπους!!! Αν οι δεσποτάδες συγκινούνται, υποχρεώνονται ή και εξαγοράζονται με τέτοια πράγματα, δεν  νομίζετε ότι  η διαφθορά του ανωτέρου κλήρου θα έχει ολοκληρωθεί σύντομα και δεν θα υπάρχει ορθόδοξος ιεράρχης στην Ελλάδα, για να αντισταθεί στα χρόνια του αντιχρίστου, που όπως φαίνεται έρχονται;
Θα σας πω κάτι φοβερό, που είπε ο Γέροντας επίσκοπος Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης, σε μια ιεραποστολική συγκέντρωση, πριν από πολλά χρόνια.
  • Η Ορθοδοξία δεν κινδυνεύει να χαθεί, εμείς κινδυνεύουμε να τη χάσουμε. Όπως μετακινήθηκε από την Μικρά Ασία, έτσι μπορεί να φύγει και από την Ελλάδα και να πάει στην Μαγαδασκάρη. Θέε μου, μη γένοιτο!
(Υπόψιν ότι η Μαγαδασκάρη όταν έλεγε τα παραπάνω λόγια ο Γέροντας, δεν είχε  ορθόδοξη επισκοπή. Τώρα έχει και μάλιστα καλόν επίσκοπο). Μακάρι να μην πάθει τέτοιο κακό η Πατρίδα μας, αλλά βρισκόμαστε σε χρόνια δύσκολα και να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα.

ΕΚ ΤΟΥ ΠΟΝΗΡΟ

  • Ο Καστοριας Σεραφειμ πλέκει εγκώμιο στον επίσκοπο Κατερίνης  Αγαθόνικο, πριν τον διώξουν, διαβάστε: www.romfea.gr

    Αγαθόνικος ο απλούς…


  • Ο Καστορίας ήταν και στην επιτροπή των τριών μητροπολιτών που πήγαν να διώξουν με τον ίδιο τρόπο και τον Μητροπολίτη Φλωρίνης π. Αυγουστίνο, που τα είχε 400!!! Το εγκώμιο του Καστορίας Σεραφείμ μας θυμίζει άλλες εποχές. Διαβάστε πως στόλιζε, τότε, αυτόν και την όμορη τρόικα μητροπολίτες-Κοζάνης-Καστοριάς-Μετεώρων, ο τύπος της Φλώρινας·

-ΤΥΠΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ-

Τίτλοι τοπικών εφημερίδων: «ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΕ…», «“MATΩNOYN” TO ΓEPONTA KANTIΩTH», «Αρχισαν οι διαδικασιες διαδοχης του κ. Aυγουστινου Επισκοπου Φλωρινης Πρεσπων και Εορδαιας», «ΔEN ΠAPAITEITAI O EΠIΣKOΠOΣ MAΣ K.K. AΥΓOYΣTINOΣ»
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες μας βεβαιώνουν ότι η πληροφορία για το κλείδωμα του ονόματος του υποψηφίου για την Μητρόπολη Κατερίνης είναι αληθινή. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους οι Μητροπολίτες που έχουν φόβο Θεού και αγαπούν την Ελλάδα, να μη παίζουν με το Πνεύμα το Άγιο και να μη φορτώνουν την Εκκλησία του Χριστού με επιπόλαια πρόσωπα, που εκτός από τη λύσσα της επισκοποίησις τους έχουν και οικογενιακό περιβάλλον με Σκοπιανές ρίζες.
ΣΧΟΛΙΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ
  • «Δεν ξέρει κανείς τι να πιστέψει τελικά γι΄αυτόν τον υποψήφιο. Το θεμα είναι ότι τον υποστηρίζουν (επειδή τον φοβούνται;) και άτομα της «πνευματικής κοινωνίας» της πόλης, που δεν το φανταζόμουν!!» (Δεν γράφουμε τα στοιχεία του αποστολέα για να τον προστατεύσουμε)
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
  • Αδελφέ, τα πρόσωπα της «πνευματικής κοινωνίας» της Κατερίνης, που τον θέλουν, ασφαλώς δεν τον ξέρουν καλά. Θα τον μάθουν στην πορεία, άμα γίνει δεσπότης. Πάντως από πανηγύρια και συλλείτουργα θα χορτάσουν.
  • Ένα σας λέω και κρατήστε το·
  • Η ιεραποστολική ομάδα των πιστών, που αγαπά τον αείμνηστο Μητροπολίτη Φλωρίνης π. Αυγουστίνο και μοιράζει κατά χιλιάδες δωρεά τα κήρυγμα του (φυλλάδιο «ΚΥΡΙΑΚΗ»), θα διακόψει την κυκλοφορία του. Είπε σε κάποιον, ότι· θα κάνει αποκαντιωποίηση!!! Τώρα εμφανίζεται σ” εκείνος που αγαπούν τον Γέροντα  σαν πνευματικό του παιδί, αλλ” από αλλού παίρνει εντολές. Δεν σας λέω περισσότερα. Θα τον δείτε στην πορεία και θα βγάλετε μόνοι σας τα συμπεράσματα. Ο Θεός να βάλει το χέρι του και να σώσει την πατρίδα μας που βάλετε απ” όλες τις μεριές..