Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

«Ακόμα παιδί μου δεν έγινες δεσπότης;». Μοναδικός του στόχος να γίνει Δ Ε Σ Π Ο Τ Η Σ!!!



      Μία ιστορία για μυημένους (χωρίς ονόματα)



    Δύο αφορμές με «ανάγκασαν να γράψω την ιστορία αυτή. Το πρώτο είναι οι επικείμενες εκλογές για την πλήρωση της μητροπόλεως Κίτρους και η δεύτερη η δήλωση του Υπ. Όικον. Ότι  «φορολογούνται τα ακίνητα, επειδή  εκεί ξεπλένεται το μαύρο χρήμα!!!»



       Η ιστορία ξεκινάει εδώ και χρόνια…Δύο έφηβοι φεύγουν από το νησί τους ακολουθώντας τον άρτι αναρριχηθέντα  ΜΟΙΧΕΠΙΒΆΤΗ  σε εκκλησιαστικό θώκο …Δίπλα του αναρριχώνται και αυτοί, περιβαλόμενοι το ράσο. Οι θέσεις ευθύνης  τους δωρίζονται. Η μητρόπολη στα χέρια των νεαρούληδων!!!

Ο ένας αναλαμβάνει το γραφείο νεότητας, αλλά  πνίγεται στην επαρχιακή πόλη. Οι «παλαβομάρες» δεν κρύβονται εύκολα στην κλειστή κοινωνία. Τα πάθη της νεότητας το «κουσούρι», κατά την Χριστοδούλεια έκφραση, τον οδηγεί στην πρωτεύουσα. Το καταπιεσμένο(!) αχαλίνωτο πάθος του τον οδηγεί στην  πιάτσα της Συγγρού. Η τηλεόραση καιροφυλακτεί. Το Alter τον συλλαμβάνει  να κάνει πεζοδρόμιο το Σαββατόβραδο και την Κυριακή να πάει στο ναό να λειτουργήσει. Μπροστά στην κάμερα με καμάρι παραδέχεται το κουσούρι του…Τώρα βρίσκεται στην Αγγλία προϊστάμενος σε μεγάλο ναό.



   Ο φίλος του έμεινε δώ. "Όμοιος ομοίω αεί πελάζει", έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι και ο λαός «πες μου τον φίλος σου να σου πω ποιος είσαι».

Απόλυτος κυρίαρχος της μητρόπολης, με ζήλια,  επιδειξιομανία και δολοπλοκίες γυναίκας, ίσως και γι αυτό στους κύκλους αναφέρεται με γυναικείο όνομα!!!             
 Ένας είναι ο μοναδικός του στόχος, να γίνει   Δ Ε Σ Π Ο Τ Η Σ!!!

  Άκουσα πως "ανέθεσε» να του κάνει την μεταπτυχιακή του διατριβή ένας άλλος διδάκτωρ, Βυζαντινολόγος, ντόπιος, με "ταλαντούχες" δημοσιεύσεις… με κατ' οίκον συνεργασία.  Είναι αυτός που κάθεται δίπλα του σ' όλες τις ημερίδες της μητροπόλεως που γίνονται... Έτσι δικαιολογούνται οι προσκλήσεις για διαλέξεις   σε καθηγητές, για να δημιουργεί δεσποτικό προφίλ και κλίμα ευμένειας... 

      Την αγωνία του για δεσποτοποίηση, την εκφράζει η μητέρα του ,που είναι large τύπος και όταν έρχεται  φωνάζει «ακόμα παιδί μου δεν έγινες δεσπότης;».

Άνθρωπος της πιάτσας η κυρία ,τον πόθο της και την προσμονή για την ώρα εκείνη ,την γνωστοποίησε σ όλους τους ταρίφες της Σαλαμίνας που της υποσχέθηκαν πως εν σώματι θα είναι στην ενθρόνισή του!!!

     Η ψυχή του πήγε στην Κούλουρη όμως…Δεν λένε πως εκεί που είναι η περιουσία σου εκεί και η ψυχή σου;… Με καμάρι δείχνει το σπίτι που αγόρασε ο γιος της προ εξαετίας στην Σαλαμίνα (που λέγεται και Κούλουρη)..και ξέρετε σε ποια περιοχή; (δεν κάνω πλάκα) στα   «Π α λ ο ύ κ ι α»...  πολύ κοντά στο λιμάνι. Απορρίψτε  κάθε συνειρμό σας  περί αυτού...


 

     Σκανδαλισμένος ταρίφας που τον παρέπεμψαν σε μας, ρώτησε ο άνθρωπος, πώς έβγαλε τόσα λεφτά (90-95 χιλιάδες ευρώ για το σπίτι), αλλά και πώς πάει σε τόσες εκδρομές στο εξωτερικό, όπως η μάνα του υπερηφανεύεται… Του είπαμε ότι έχει ένα μισθό και ίσως κάποια χρήματα, ως υπερεργασία, βγάζει από την διοργάνωση των προσκυνηματικών  εκδρομών… Φάνηκε πως δεν πήρε πειστική απάντηση…

    Αλλά και ο Στουρνάρας να πει πως «το ξέπλυμα μαύρου χρήματος γίνεται συνήθως με αγορά ακινήτων;» κάτι θα ξέρει…

Σπίτι περίπου 100 χιλιάδων ευρώ από κάποιον που ορκίστηκε «ακτημοσύνη» ως μοναχός, πως το εξηγείτε;

    Το μεγάλο δίλημμα είναι τι θα επιθυμούσε κάποιος, Να γίνει το θέλημά του να πάρει την πολυπόθητη μίτρα και να ξεκουμπιστεί, ή να τον έχουμε εδώ στη μητρόπολη  να τον λιώνει η προσμονή, και να λουζόμαστε τις ζήλιες και τα υστερικά του κλήρος και λαός;



    Η Σύνοδος θα δώσει την λύση!!!

    Και επειδή τόσα χρόνια η ζηλοφθονία του και η μοχθηρία του δηλητηρίασε τον εκκλησιαστικό χώρο, την μεγαλύτερη ζημιά υπέστη ο προστάτης του και ευεργέτης του.

     Τον πήρε από μια διαλυμένη οικογένεια (αλήθεια υπάρχει πατέρας;) τούδωσε κύρος και εξουσία και με το κόμπλεξ του καβάλησε το καλάμι, συμπεριφέρεται σκαιότατα στους άλλους ιερωμένους και με περισσή έπαρση, ασκεί ως μαχαραγιάς την εξουσία…

    Δεν πετροβολάς όμως, όταν βρίσκεσαι σε γυάλινο πύργο!!!

Και όταν προσπαθείς να διδάξεις, να φέρεις στο δρόμο του Θεού κόσμο,  προσπαθείς να φέρεις πρώτα τους δικούς σου, τους συγγενείς σου.

Λένε πως πίσω από ένα μεγάλο άνδρα κρύβεται μια υπέροχη μητέρα, στην περίπτωσή του όμως…

Μάλλον θα πρέπει να ανανεώσει την ναφθαλίνη στις ακριβές, δεσποτικές στολές του ,αν και ο σκώρος δεν πλησιάζει την χρυσοκλωστή…

  Οι κοντινές Μητροπόλεις της  Ελασσόνας  της Κατερίνης, και της Καρδίτσας, αλλά και  των Μεγάρων  εκεί κοντά στο "ακίνητό του" στη Σαλαμίνα, περιμένουν δεσπότη…  η αγωνία του και οι  εργώδεις ψηφοθηρικές δημόσιες σχέσεις  στο κόκκινο….



Χαίρε Χίλαρυ    (Κλίντον) είναι το συνθηματικό
                                                                                 Π.Μ.