Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Η φθονερη διωξι και η καταδιωξι του εκλεκτου Μαρτυρικου λευίτου π. Χριστοφορου Μουταφη, δεν εχει τελειωμο. Αυτο θα πη αδιστακτη Δεσποτοκρατια.

Θεωρίες συνωμοσίας 

στη Μητρόπολη Aκαρνανιας


Τώρα κατηγορούν τον παπα-Χριστόφορο για Τυρεία, δηλαδή για… σύσταση εγκληματικής οργάνωσης (!!!) που στοχεύει στην «εξόντωση» του Μητροπολίτη…






Απρόοπτη τροπή λαμβάνει η υπόθεση του ιερέα που επί δεκαπέντε χρόνια διώκεται, χωρίς κανείς να ξέρει και να ομολογεί το γιατί. 
Το «έγκλημά» του; 
Το γεγονός ότι τόλμησε να διεκδικήσει το δίκαιο του! Κι αφού κατέρρευσαν στο δικαστήριο οι σε βάρος του ανυπόστατες κατηγορίες (υπενθυμίζουμε ότι πανηγυρικά δικαιώθηκε στο Εφετείο, το οποίο μάλιστα επιδίκασε αποζημίωση 50.000 ευρώ στους συκοφάντες του), έρχεται τώρα μια νέα, τρομακτική, ανατριχιαστική, απίστευτη κατηγορία να δώσει συνέχεια σε ένα άθλιο σήριαλ, που μόνο στην Εκκλησία κάνει κακό: Η κατηγορία της Τυρείας.
Στην εκκλησιαστική ορολογία η «τυρεία» είναι ίσως το χειρότερο έγκλημα. 
Σημαίνει σύσταση εγκληματικής οργάνωσης προς αποκαθήλωση της ηγεσίας, εν προκειμένω προς «εξόντωση» του Μητροπολίτη.
…Ο παπα-Χριστόφορος, όλα αυτά!!! 
Ο ταπεινός ιερέας που με κόπους και βάσανα μεγαλώνει τα ορφανά των παιδιών του και που έχει καταθέσει ψυχή στη διακονία της ενορίας, που με τη βοήθεια των πιστών ανέλαβε χρόνια πριν και κατάφερε να ενδυναμώσει.


Τον είπαν κλέφτη. 
Βρέθηκε, λέει, μια τρύπα στο παγκάρι… και φυσικά, ποιος άλλος, ο παπα-Χριστόφορος την άνοιξε! 
Για να κλέψει πενταροδεκάρες, όταν απ’ τα χέρια του πέρασαν εκατομμύρια, για να γίνει ο Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας. Δωρεές των πιστών, κατά κανόνα χωρίς αποδείξεις, τις οποίες και κανείς δεν ζητούσε ακριβώς επειδή υπήρχε η εμπιστοσύνη και η αγάπη, η αναγνώριση του αγώνα που έκανε ο παπάς. Χρήματα που θα μπορούσε να τα βάλει στην τσέπη και ποτέ να μην ελεγχθεί.
Ο δικηγόρος του κ. Τσώκος δηλώνει στο agrinioreport.com ότι ο παπα-Χριστόφορος είναι πρόθυμος να δώσει στη δημοσιότητα με κάθε λεπτομέρεια όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου και των συγγενών του μέχρι δεκάτου βαθμού. 
Πόσοι άλλοι στο χώρο, αλήθεια, μπορούν να το κάνουν;;; 
Θα είχε ενδιαφέρον πάντως…

Όσον αφορά το παγκάρι, πραγματικά προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως όταν ανακαλύφθηκε η οπή, δεν ζητήθηκε έρευνα απ’ την αστυνομία και τον εισαγγελέα. 
Γιατί άραγε;
Επανερχόμαστε, όμως, στα της εγκληματικής οργάνωσης. 
Και θέτουμε το ίδιο ερώτημα: Πότε ακριβώς διαπίστωσαν όσοι εκτοξεύουν τέτοια κατηγορία ότι ο παπάς είναι… στοιχείο αναρχικό και επικίνδυνο για τη Μητρόπολη, κατ’ επέκτασιν και για την κοινωνία; 
Και τι έκαναν όταν το διαπίστωσαν; 
Και το σημαντικότερο όλων: Που στηρίζουν αυτή την κατηγορία; 
Οφείλουν να μας πουν …για να μας προστατεύσουν απ’ τον …αρχιτρομοκράτη!
Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. 
Όπως δεν είναι και τα περί ασέβειας και ανυπακοής. 

Ποια εγκύκλιο της Μητρόπολης αγνόησε ο ιερέας; 
Εκτός πια κι αν δεχθούμε αυτό που πληροφορούμαστε ότι ειπώθηκε σε κάποια συνάντηση του Μητροπολίτη με μέλη του Συμβουλίου, παρουσία του προσωπικού του Ναού, ότι δηλαδή ο παπάς «δεν έσκυψε» στις απαιτήσεις του «δοτού» Συμβουλίου, το οποίο και υπήρξε προκλητικό απέναντί του, σε βαθμό μάλιστα που ο ιερέας αναγκάστηκε να καλέσει την αστυνομία για να επιβάλει την τάξη, ύστερα και από απόπειρα χειροδικίας σε βάρος του (αντίθετα ζήτησε την εφαρμογή του κανονισμού της Εκκλησίας της Ελλάδος).  
Να τον ξυρίσουμε!!!
Ή , πιο σωστά, όπως ο ίδιος έχει δημόσια προτείνει, να τον διαπομπεύσουμε και να τον εξευτελίσουμε, αν προκύψει κάτι εναντίων του, σε έναν δημόσιο διάλογο παρουσία των ενοριτών, με τον Μητροπολίτη.

Κατά την άποψη μας δεν χρειάζονται όλα αυτά. Εκείνο που χρειάζεται είναι …μετάνοια!
Είναι χριστιανική αγάπη, συγχώρεση, δικαιοσύνη. 
Διότι αυτό που πραγματικά προκαλεί σκανδαλισμό των πιστών (υπάρχει και αυτή η κατηγορία) δεν είναι το ότι ο ιερέας υπερασπίστηκε την τιμή και την υπόληψή του, αλλά… όλα αυτά.
Και για μια ακόμη φορά, με πολύ αγάπη και απέραντο σεβασμό προς το σχήμα και το πρόσωπο του άξιου Μητροπολίτη μας, αισθανόμαστε πραγματικά την ανάγκη να τον καλέσουμε να βάλει ένα τέλος σ’ όλα αυτά. 
Δεν είναι ωραία εικόνα και δεν θα είναι καθόλου ωραία τα όσα θα ακολουθήσουν αν συνεχιστεί αυτή η ιστορία. 
Ανοίγουν μέτωπα που ίσως λάβουν διαστάσεις που και ο ίδιος θα ήθελε να αποφύγει.

Απο το agrinioreport.com