Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΟΙ 15 ΠΛΗΓΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ : ΑΓΩΝΑΣ Α.Φ.200   http://www.agonas.org/
Ο κόσμος, τα τελευταία χρόνια, θυμίζει Αίγυπτο της εποχής των Φαραώ, όταν, αντιστρατευόμενοι το θέλημα του Θεού, έγιναν αίτιοι των γνωστών δέκα πληγών με τις τραγικές εκείνες συνέπειες.
Δυστυχώς και σήμερα η παγκόσμια κοινότητα «ουκ ηβουλήθη συνιέναι» και συνεχίζει να λατρεύει «τα κτίσματα και όχι τον Κτίστη» με αποτέλεσμα να βυθισθεί σε έναν άκρατο υλισμό θεοποιώντας την ηδονή, την καλοπέραση, το «εγώ» της, την απεξάρτηση από το Δημιουργό της, τις ηθικές, και αυτής ακόμη της κοινής λογικής, καταχρώμενη των δώρων του Θεού.
Φυσική λοιπόν συνέπεια η αθεράπευτη σημερινή αιμορραγία που κατέστησε τον αλαζόνα «σκεύος κεραμέως συντετριμμένον», αμήχανο και ανίσχυρο μπροστά στη συμφορά, που, σαν, συνεχώς αυξανόμενη, χιονοστιβάδα, παραμορφώνει τα πάντα ημέρα τη ημέρα.
Ας δούμε όμως τα σημεία εκείνα που απειλούν να γίνουν πληγές, ενώ θα μπορούσαν να αποφευχθούν αλλάζοντας τρόπο σκέψης και ζωής:
1. Τα καιρικά και φυσικά φαινόμενα [σεισμοί, τσουνάμια, χιονοθύελλες, πλημμύρες, πυρκαγιές, ξηρασία, ανεμοστρόβιλοι…] έχουν ενταθεί στους καιρούς μας ανησυχητικά. Πάνω από 120 φονικοί ανεμοστρόβιλοι έπληξαν τις μεσοδυτικές περιοχές των Η.Π.Α., ενώ το Τέξας στέγνωσε κυριολεκτικά από μακρόχρονη ξηρασία. Την Αμερική και Ευρώπη, πρόσφατα, εκτός των πλημμυρών, πρωτοφανείς χαμηλές θερμοκρασίες (-55ο C), ασυνήθιστες στους τόπους τους, έκαναν την εμφάνισή τους προκαλώντας χιονοθύελλες και παραλύοντας κάθε κίνηση και δραστηριότητα.
2. Η ρύπανση του περιβάλλοντος γενικά, και κυρίως με γενετικούς τροποποιημένους οργανισμούς έχει φθάσει στο ζενίθ απειλώντας φύση και ανθρώπους του πλανήτη μας. Πρόκειται για έγκλημα που οφείλεται σ’ ένα «διαρέον γονίδιο», το οποίο απλώνεται θανατηφόρα γιατί αλλάζει το DNA των τροφίμων, οδηγεί τις καλλιέργειες σε αποτυχία και προκαλεί με γρήγορους ρυθμούς πείνα.
3. Οι τιμές των τροφίμων, όπως είναι γνωστό, εξαρτώνται και από την παραγωγή των προϊόντων. Όταν, λόγω διαφόρων δυσμενών συνθηκών, η παραγωγή καθίσταται ανύπαρκτη, οι τιμές μεσουρανούν. Δυσμενείς παράγοντες μιας καλής παραγωγής είναι και η απώλεια των επικονιαστών (μελισσών…) και της παγκόσμιας μόλυνσης των καλλιεργειών λόγω χρήσης των γενετικών τροποποιημένων σπόρων. Τότε οι τροφές θα γίνονται όλο και πιο σπάνιες στον κόσμο.
4. Η περιβαλλοντική ρύπανση και μέσω των φαρμάκων προς ίδια χρήση. Όπως είναι γνωστό το 60-70% του πληθυσμού χρησιμοποιεί φάρμακα σχεδόν καθημερινά. Αυτά τα φάρμακα περνούν μέσα από το σώμα των ανθρώπων και καταλήγουν στην παροχή νερού, όπου θα μολύνουν τα ψάρια (www.naturalnews.com). Ακόμη και πέρα από αυτό, τα φάρμακα καταλήγουν ως λυματολάσπη, συσκευάζονται και πωλούνται ως “οργανικό χώμα”.
5. Η έλλειψη νερού όντως απειλεί την ύπαρξη ολόκληρων λαών: Δραματικά είναι τα στοιχεία της UNICEF καθώς 1.800 παιδιά πεθαίνουν κάθε μέρα εξαιτίας του ακάθαρτου νερού και των κακών συνθηκών υγιεινής και αποχέτευσης. Κι εκεί, όπου υπάρχει νερό, η χλωρίωσή του δημιουργεί πολλά προβλήματα υγείας. Μόλις καθιερώθηκε η χλωρίωση του πόσιμου νερού, από τότε αρχίζουν να ανεβαίνουν στα ύψη οι καρδιακές παθήσεις, οι οποίες ήταν άγνωστες στην αρχή του 20ου αιώνα παρ’ ότι οι τροφές είχαν πολλά λιπαρά. Η Greenpeace δήλωσε ότι, το χλώριο είναι «ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο», ο δε ειδικός στις διοξίνες Dr Otto Hutzinget υπογράμμισε: «Ο Θεός δημιούργησε 91 στοιχεία… και ο διάβολος μόνο ένα, το χλώριο».
6. Η εξαφάνιση των μελισσών. Η κατάρρευση των αποικιών των μελισσών συνεχίζει να επιταχύνεται σε όλο τον κόσμο. Στην Αμερική εξαφανίστηκε το 90%, στην Μέση Ανατολή το 85%. Το ίδιο πρόβλημα – ευτυχώς σε μικρότερη έκταση – αντιμετωπίζει και η χώρα μας. Η ζοφερή πραγματικότητα είναι ότι οι μέλισσες πεθαίνουν με… ταχύτατους ρυθμούς, απειλώντας με εξαφάνιση την αγροτική παραγωγή. Είναι γνωστό ότι το 80-90% της επικονίασης προέρχεται από τις μέλισσες και τις πεταλούδες. Ένα μόνο μελίσσι γονιμοποιεί 300 εκατομμύρια άνθη την μέρα!
Η αιτία που εξαφανίζονται οι μέλισσες είναι τα μεταλλαγμένα και ο εμποτισμός των σπόρων με τοξικά φυτοφάρμακα. Τελευταία Γερμανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λαντάου διαπίστωσαν ότι, η ακτινοβολία που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα και άλλες συσκευές τελευταίας τεχνολογίας επηρεάζουν την έμφυτη ικανότητα των μελισσών να βρίσκουν το δρόμο της επιστροφής προς την κυψέλη.
Η μέλισσα είναι ένας πολύτιμος δείκτης για την κατάσταση του οικοσυστήματος και της βιοποικιλότητας των ειδών, διότι η μέλισσα δεν μπορεί να ζει σε μολυσμένο περιβάλλον – σε αντίθεση με τον άνθρωπο – ή πεθαίνει ή εγκαταλείπει την κυψέλη και δεν ξαναγυρίζει με συνέπεια το 80% των ανθοφόρων φυτών και δένδρων να μείνουν αγονιμοποίητα χωρίς καρπούς και κατ’ επέκταση να σταματήσει κάθε αγροτική παραγωγή.
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν μάλιστα είχε προειδοποιήσει: «Όταν θα εξαφανιστούν οι μέλισσες, η ανθρωπότητα θα έχει ακόμα 4 χρόνια ζωής».
7. Η ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των εταιριών ενέργειας με το γνωστό ραδιενεργό νέφος (του Τσερνόμπιλ παλαιότερα, της Φουκοσίμα τελευταία και άλλα μικρότερα σε έκταση) αποτελούν την κύρια αιτία καταστροφής του κόσμου. Και παρόλα αυτά αποσιωπούν την αλήθεια, ότι τα τρόφιμα είναι μολυσμένα από το ραδιενεργό νέφος των χαλασμένων πυρηνικών εργοστασίων δικαιολογούμενοι ότι τα επίπεδα της ραδιενέργειας είναι “χαμηλά” και δεν υπάρχει κίνδυνος. Είναι όμως αλήθεια ότι το ραδιενεργό καίσιο παραμένει ισότοπο στις τροφές για αιώνες.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε την μαζική διαρροή πετρελαίου στον κόλπο του Μεξικού, στην εξέδρα Deepwatet Horizon. Η διαρροή της δεν έχει ακόμη σταματήσει παρ’ όλους τους συνεχείς ψεκασμούς προκειμένου να επιτύχουν την διάλυσή του.
8. Οι αεροψεκασμοί – φαινόμενο που έγινε ρουτίνα – αν και είναι εξίσου επικίνδυνοι, εν τούτοις καμία κυβέρνηση στον κόσμο, μέχρι σήμερα, δεν επιβεβαίωσε ότι οι περιοχές της ραντίστηκαν με “χημικές ουρές”. Όποιοι μάλιστα βουλευτές έκαναν ερωτήσεις, απαντήσεις δεν έλαβαν και σε πολλούς έγιναν συστάσεις να μην μιλούν.
Ο πρώην επικεφαλής του FBI στο Λος Άντζελες Ted. I. Gunderson, που πρώτος έβγαλε στο φως το θέμα των χημικών αεροψεκασμών λέγοντας ότι με αυτούς (ψεκασμούς) μας σκοτώνουν, βρέθηκε δολοφονημένος με αρσενικό!
Ο διακεκριμένος επιστήμονας Ν. Κατσαρός – πρώην Πρόεδρος του ερευνητικού κέντρου ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και πρόεδρος ΕΦΕΤ – δήλωσε: «Το αλουμίνιο και το βάριο – που περιέχουν οι “χημικές ουρές” – είναι υλικά που όταν πέσουν στο έδαφος μολύνουν ανθρώπους, υδροφόρο ορίζοντα και τροφική αλυσίδα».
Στο Καναδά και στην πόλη Espanola (μικρή 3.500 κατ.), μετά από αεροψεκασμούς που πραγματοποιήθηκαν πάνω από την πόλη, ακολούθησε ανάλυση του βρόχινου νερού και έδειξε ότι είχε υπολείμματα αλουμινίου επτά φορές πάνω από το ανώτερο επιτρεπτό όριο, και επί μήνες το σύνολο σχεδόν του πληθυσμού υπέφερε από έντονους πονοκεφάλους, πόνους στις κλειδώσεις, ζαλάδες, έντονες κρίσεις άσθματος, απώλεια βραχυπρόθεσμης μνήμης, παρόμοιας δηλαδή με τα συμπτώματα της γρίπης, αλλά χωρίς πυρετό κ.ά.
9. Έλεγχος σπόρων και φυτών. Μπήκε πλέον σε εφαρμογή το σχέδιο νόμου «Plant Reproductine Material Lan» που αναγκάζει πολλές χώρες να μην μπορούν πλέον να καλλιεργούν ούτε στο κήπο τους φυτά από σπόρους που δεν έχουν εγκριθεί, σύμφωνα με το νόμο αυτό. Όλα τα φυτά, οι σπόροι, τα λαχανικά και οι καλλιεργητές θα πρέπει να καταγραφούν, άλλως θα συλλαμβάνονται και θα καταδικάζονται ως εγκληματίες. Αυτός ο νόμος στοχεύει (κατά τον Ben Cabel) στο να καταπνίξει τους παραγωγούς των τοπικών ποικιλιών, τους βιοκαλλιεργητές και τους αγρότες που δραστηριοποιούνται σε μικρή κλίμακα. Έχουν βάλει ως στόχο να κυριαρχήσουν πλήρως σε όλους τους σπόρους, τις καλλιέργειες και τα φυτά του πλανήτη»!!
10. Ο ιός της γρίπης. Είναι μια κατάσταση γνωστή, η οποία κάθε χρόνο εμφανίζεται στους χειμερινούς μήνες, και κάθε δύο-τρία χρόνια εκδηλώνεται με πιο άγριες διαθέσεις. Είναι η γρίπη του “Δυτικού Νείλου”, η “γρίπη των χοίρων”, η “γρίπη των πτηνών” κ.ά. Η γρίπη όμως η προερχόμενη από τις… αμερικάνικες φαρμακευτικές εταιρίες που έχουν ήδη έτοιμα δις εμβόλια για την αντιμετώπιση νόσων πριν ακόμη εκδηλωθούν (sic), αυτή είναι η πιο επικίνδυνη.
Εμείς δεν θα υποστηρίξουμε πως ήταν εσκεμμένο το γεγονός – όπως γράφτηκε τότε – ότι αμερικάνικα εργαστήρια… έστειλαν το 2003, κατά λάθος, σε πέντε χιλιάδες μικροβιολογικά εργαστήρια ανά τον κόσμο και χωρίς καμιά σχετική προειδοποίηση, δείγματα ασιατικού ιού της γρίπης ιδιαίτερα θανατηφόρου… Θα αρκεσθούμε μόνον στη συγγνώμη που ζήτησαν τον Απρίλιο του 2004 για το λάθος τους και τα επικίνδυνα δείγματα.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) η γρίπη προσβάλλει περίπου 5 εκατομμύρια άτομα το χρόνο, απ’ τα οποία το ποσοστό των θανάτων ανέρχεται σε 25 μέχρι 500 χιλιάδες. Σε περίπτωση δε πανδημίας ο αριθμός είναι απρόβλεπτος.
Η κατωτέρω όμως δήλωση του Robert McNamara – πρώην προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας, πρώην υφυπουργού των ΗΠΑ, μέλος του Προγράμματος για Διευρυμένη Ανοσοποίηση – προβλημάτισε εκατ. ανθρώπους αναλογιζόμενοι μήπως αποβλέπουν στη μείωση του πληθυσμού του πλανήτη. «Θα πρέπει να ληφθούν δρακόντεια μέτρα για δημογραφική μείωση ενάντια στη θέληση των πληθυσμών» (McNamara).
11. Τα ναρκωτικά. Μία από τις μεγαλύτερες πληγές είναι κι αυτή των ναρκωτικών, η οποία έχει πάρει τρομακτικές διαστάσεις. Ο εθισμός των νέων σ’ αυτά τρέχει με τρομερή ταχύτητα και δεν υπάρχει σχεδόν κανείς να σταματήσει το κακό, που φέρνει το θάνατο σε χιλιάδες νέους καθημερινά, πριν προλάβουν να ζήσουν τις χαρές της ζωής.
Τί κάνουν οι κρατούντες του κόσμου στο θέμα αυτό; Δυστυχώς τίποτε! Η αδιαφορία τους μάλιστα γεννά υποψίες ότι επιδιώκουν την κατάσταση αυτή. Οι Αμερικανοί αίφνης εισβάλλοντας στο Αφγανιστάν είχαν την ευκαιρία να εξολοθρεύσουν την «φωλιά του οπίου» – όπως έλεγαν – αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε γιατί όπως μαθαίνουμε από στοιχεία του ΟΗΕ η παραγωγή αυξήθηκε. Το ίδιο συμβαίνει με την Κολομβία και άλλες χώρες της Ν. Αμερικής.
Σε παρόμοιο κίνδυνο, αναλογικά, βρίσκεται και η χώρα μας. Και αναρωτιέμαστε: τι κάνει η ελληνική Κυβέρνηση όταν γνωρίζει ότι στα σύνορά μας υπάρχουν τεράστιες φυτείες ναρκωτικών; Η εφημερίδα “TO BHMA” δημοσίευσε μια έρευνα που έγινε από την Υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών Ελλάδας, σύμφωνα με την οποία στα Σκόπια ολόκληρος όροφος του Grand Hotel της FYROM, είναι κλεισμένος από Αλβανούς κροίσους εμπόρους ναρκωτικών που κινούνται με μερσεντές, ζουν πολυτελώς και φρουρούνται από ένοπλους σωματοφύλακες.
Στην Αλβανία, είναι κοινό μυστικό ότι, η “βαριά βιομηχανία” ασχολείται με την επεξεργασία και εμπορία των καλλιεργούμενων ναρκωτικών φυτών των οποίων ο τζίρος ξεπερνάει και τον επίσημο αλβανικό Α.Ε.Π. που ανέρχεται στα 10 δις ευρώ.
Όπως δήλωσε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής της Αλβανίας, μεγάλες φυτείες υπάρχουν σε 12 Περιφέρειες αλλά τα “σκήπτρα” τα κρατάει το χωριό Λαζαράτι κοντά στο Αργυρόκαστρο.
Είναι ανησυχητικό το φαινόμενο, γιατί οι πάντες παραμένουν απαθείς απέναντι σ’ αυτήν την πληγή, για την οποία υπάρχουν δεκάδες επίσημες μελέτες και από διεθνείς Οργανισμούς. Ασφαλώς κάποιος λόγος θα υπάρχει! Εμείς θα αναφερθούμε μόνο σε μια επισήμανση που έκανε ο Ιταλός Antonio Maria Costa (επικεφαλής της υπηρεσίας για τα ναρκωτικά και το οργανωμένο έγκλημα στον ΟΗΕ) στην βρετανική εφημερίδα “The Ibseruer”.
«Από πολλές απόψεις το ναρκόχρημα ήταν το μόνο ρευστό κεφάλαιο που ήταν προσιτό για κάποιες τράπεζες στην κορύφωση της κρίσης. Ο διατραπεζικός δανεισμός στηρίχθηκε σε χρήματα που προέρχονταν απ’ το εμπόριο ναρκωτικών και άλλες παράνομες δραστηριότητες… Ο Ο.Η.Ε. εκτιμά ότι 1,6 τρισεκατομμύρια δολάρια ξεπλύθηκαν παγκόσμια το 2009, και απ’ αυτό το ποσό τα 580 δισεκατομμύρια προέρχονταν απ’ το εμπόριο ναρκωτικών».
12. Ομοφυλοφιλία. Η έκκληση των ηθών βρίσκεται σε έξαρση. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του καλούσε όλες τις χώρες να επιτρέψουν στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να προχωρήσουν σε γάμο, και να μπορούν να υιοθετούν και να ανατρέφουν παιδιά δίδοντας τέλος στην “ρετσινιά” της ομοφυλοφιλίας και της θεωρούμενης (!) προσβολής της δημόσιας αιδούς!
Σάπισαν κυριολεκτικά η Δύση και οι του δυτικού πολιτισμού λάτρεις γιατί δε θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη κατάπτωση της ανθρωπότητας. Η ομοφυλοφιλία είναι ιδιαίτερα θεομίσητη αμαρτία γιατί προσβάλλει τον ίδιο τον Δημιουργό ο Οποίος «εδημιούργησε άρρεν και θήλυ» και όχι ερμαφρόδιτους ανθρώπους (αρσενικοθήλυκους).
Σάπισαν οι «δυτικά» φρονούντες διότι, όπως ο διάβολος αυτονομήθηκε έτσι κι αυτοί σαν άλλοι άφρονες, είπαν «εν τη καρδία αυτών· ουκ έστι Θεός» με τα γνωστά αποτελέσματα (ομοφυλοφιλίες, παιδοφιλίες, αρσενοκοιτίες, κτηνοβασίες, μοιχείες, πορνείες, ειδωλολατρείες, πλεονεξίες, λοιδορίες, κλεψιές… - τα οποία μνημονεύει ο απ. Παύλος στην Α΄ Κορ. 6, 9-10), κατεβάζοντας την εικόνα του Θεού (άνθρωπο) πιο κάτω κι από τα ζώα, στα οποία τίποτε το αφύσικο δεν παρατηρείται στη ζωή τους.
Ως «δυτικά» φρονούντες, θεωρούνται οι βαπτισμένοι χριστιανοί οι οποίοι εκτράπηκαν και προσκολλήθηκαν στην ειδωλολατρεία για να ικανοποιήσουν επιθυμίες που ο αληθινός Θεός δεν επιτρέπει. «Δια τούτο – λέγει ο Παύλος – παρέδωκεν αυτοίς ο Θεός εις πάθη ατιμίας…» και οι μεν γυναίκες, χωρίς να ντραπούν και σεβαστούν τον εαυτό τους, άλλαξαν την φυσική χρήση του φύλου τους σε παρά φύση και εκτράπηκαν σε ακατανόμαστες πράξεις. 27. Κατά παρόμοιο τρόπο οι άρρενες άφησαν τη φυσική σχέση και χρήση της γυναίκας και επιθύμησαν σχέσεις μεταξύ τους ώστε να ενεργούν εξευτελιστικές πράξεις άνδρες προς άνδρας» (Ρωμ. 1, 26-27).
Η φυσική χρήση της γυναίκας μέσα στο γάμο, κατά το θέλημα του Θεού, αποβλέπει: α) στην ηθική τελείωση του ανδρόγυνου, συμβάλλοντας και στη σβέση της σαρκικής πύρωσης (Α΄ Κορ. 7, 9), β) στον πολλαπλασιασμό και διαιώνιση του ανθρώπινου είδους (Γεν. α΄ 28).
Και γεννιέται το ερώτημα: πώς θα επιτευχθεί η διαιώνιση του είδους όταν, τη μια εμποδίζουμε τη σύλληψη με διάφορους τρόπους και για αρκετά χρόνια, την δε άλλη αρέγονται άνδρες άνδρας και γυναίκες γυναίκας;
Την απάντηση στο εύλογο παραπάνω ερώτημα, δίδουν οι διεφθαρμένοι πολιτικοί μας πιεζόμενοι από την διεφθαρμένη και άθεη Δύση που μας «κρατάει» δέσμιους. Διαλύουν την παραδοσιακή και ευλογημένη οικογένεια, νομιμοποιώντας την ελεύθερη συμβίωση ετεροφύλων και ομοφύλων (άνδρα με άνδρα και γυναίκα με γυναίκα) καθώς και την υιοθέτηση και ανατροφή παιδιών από ομοφυλόφιλους. Και το άκρον άωτον της σήψης είναι η μετά πάθους προβολή των «τοιούτων» από τα τηλεοπτικά κανάλια κυρίως, θεωρώντας το «κουσούρι» προσόν και την παρουσίασή τους πρόοδο.
Ο tempora o mores (ω καιροί, ω ήθη!). Τη θλιβερή αυτή κατάσταση έρχεται να επιβεβαιώσει και ο κ. Στέφανος Σωτηρίου στο βιβλίο του «Δημογραφικό και μεταναστευτικό» (σελ. 41-43): «Σήμερα δεν υπάρχει εκδήλωση, δεν υπάρχει τηλεοπτικό πρόγραμμα, που να μην συμμετέχει ομοφυλόφιλος ή να μην έχει ως θέμα – κύριο ή δευτερεύον – την ανδρική ομοφυλοφιλία…».
13. AIDS: Το AIDS είναι μία από τις φονικότερες επιδημίες στην παγκόσμια ιστορία. Υπολογίζεται ότι γύρω στα 25.000.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ 33.000.000 είναι φορείς της νόσου.
Η επιδημία συνεχίζει να παραμένει ανεξέλεγκτη στις περισσότερες χώρες του κόσμου και ιδιαίτερα στην αφρικανική ήπειρο.
Το γεγονός, ότι οι πρώτοι που προσβλήθηκαν από τον ιό του AIDS ήταν ομοφυλόφιλοι, οδήγησε τότε στο συμπέρασμα ότι ήταν νόσος μόνον των ομοφυλόφιλων. Η έρευνα όμως απέδειξε ότι ο ιός μπορεί να προσβάλει οποιονδήποτε που θα έλθει σε επαφή με φορέα ή με κάποιο μολυσμένο αντικείμενο (σύριγγα, αίμα κ.α.).
Η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας προβλημάτισε τους ειδικούς διότι τα στοιχεία που έδωσε το Κέντρον Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) υπήρξαν ανησυχητικά. Το πρώτο δεκάμηνο του 2013 δηλώθηκαν 3.564 περιστατικά.
Ίσως η ανακάλυψη ενός εμβολίου του ιού HIV θα αποτελούσε την μόνη λύση για τον περιορισμό ή την εξάλειψη της νόσου, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα η νόσος παραμένει ανίκητος. Και αναρωτιόμαστε, πότε θα ωφελούνταν κυριολεκτικά ο άνθρωπος, όταν θα βρίσκονταν το φάρμακο ή όταν ο άνθρωπος παρέμενε εκτεθειμένος στα «οψώνια της αμαρτίας» τα οποία φέρνουν και τον πνευματικό θάνατο.
14. Το χρήμα. Το χρήμα ανέκαθεν υπήρξε μέσο συναλλαγής. Κι όσο αυτό παρέμενε μέσο, οι άνθρωποι πρόκοβαν και ζούσαν ειρηνικά. Από τη στιγμή όμως που αποτέλεσε αυτοσκοπό, η ζωή άλλαξε, και ο άνθρωπος για τον άνθρωπο έγινε λύκος. Ο θάνατος του ενός, θεωρείται πλέον ζωή για τον άλλον.
Το χρήμα! Ενώ φτιάχτηκε για να μας υπηρετεί, του γίναμε εμείς υπηρέτες. Και το παράξενο είναι ότι στο βάθος κανείς δεν είναι ευτυχισμένος ούτε ο κατέχων ούτε ο μη έχων. Αυτός όμως, ο παράλογος άνθρωπος, δεν θέλει να το κατανοήσει, όπως δεν θέλει να σκέφτεται και ότι κάποια στιγμή θα πεθάνει και ότι το μόνο που θα πάρει θα είναι δύο μέτρα σε κάποιο κοιμητήριο κι αυτό με ενοίκιο. Έβγαλε από τη ζωή του το φόβο του Θεού για να μην τον ελέγχει η συνείδηση όταν θα αδικεί τους συνανθρώπους, και έβαλε σε ενέργεια το σατανικό του σχέδιο αρχίζοντας από τους πιο ευάλωτους ανθρώπους και λαούς.
Οι τραπεζίτες έχουν δημιουργήσει έναν κυκεώνα χρηματοοικονομικών προϊόντων, ώστε να μπορούν να ελέγχουν πλήρως το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Στο όνομα του χρήματος…
γίνονται οι πόλεμοι, προωθείται το έγκλημα και η διαφθορά (κάθε μορφής), καταστρέφονται παραδόσεις, γλώσσες, ήθη και έθιμα, καταλύονται οικογενειακοί δεσμοί, λαοί, έθνη και κοινωνίες ολόκληρες…
Στο όνομα του χρήματος…
ανθεί το εμπόριο οργάνων, λευκής σάρκας, ναρκωτικών, όπλων…
Στο όνομα του χρήματος…
εξευτελίζονται οι ανθρώπινες αξίες (αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια, ελευθερία, Δημοκρατία, ανεξαρτησία σκέψης και άποψης, ακόμα κι αυτή η κοινή λογική).
Χρησιμοποιώντας το χρήμα, ως αιχμή του δόρατος, οι τραπεζίτες εξαγόρασαν και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τα μεγαλύτερα εργοστάσια και τις βιομηχανίες τροφίμων και φαρμάκων. Οι πολυεθνικές εταιρίες έχουν απλώσει τα πλοκάμια τους παντού, κυρίως όμως μέσω των αντιπροσώπων τους, που είναι ισχυροί τοπικοί παράγοντες σε κάθε χώρα και κοινωνία. Έχουν παντού εκβιαζόμενους ή πληρωμένους υπαλλήλους σε όλα τα επίπεδα εξουσίας κι έτσι συγκεντρώνουν με απίστευτη ταχύτητα τον πλούτο στα χέρια τους.
Μια έκθεση της Ελβετικής Τράπεζας Κρίφντι Σουίς το 2012 έλεγε ότι «το 8,1% του πληθυσμού της γης κατέχει το… 82,4% του παγκόσμιου πλούτου».
Ο Σοφοκλής της αρχαίας Ελλάδας πριν δυόμιση χιλιάδες χρόνια έγραφε: «Ποτέ δεν βρέθηκε τέτοιο κακό για τους ανθρώπους σαν το χρήμα. Αυτό καταστρέφει πολιτείες, οδηγεί ανθρώπους μακριά απ’ τα σπίτια τους στην τυχοδιωκτική ζωή, δελεάζει και διαφθείρει τους τίμιους σε πρόστυχες πράξεις. Το χρήμα δίδαξε στους ανθρώπους το δόλο και την ασέβεια».
15. Τα Μ.Μ.Ε. Κύριο χαρακτηριστικό στην εποχή που ζούμε είναι οι ραγδαίες αλλαγές της κοινωνικής μας ζωής. Ζούμε στην εποχή της πληροφορικής. Αυτή όμως όπως χρησιμοποιείται, βλάπτει περισσότερο απ’ όσο η χειρότερη επιδημία! Κι ενώ σ’ αυτά τα Μαζικά Μέσα κυριαρχεί ο λόγος, δεν προάγεται η σαφής διατύπωση των ιδεών. Αυτό που προσφέρουν, τελικά, είναι επιφάνεια, θέαμα και προπαγάνδα. Ανθεί η πλύση εγκεφάλου, μέσω της διαφήμισης εκατομμυρίων ειδών, επιβάλλοντας τον ΑΣΚΟΠΟ υπερκαταναλωτισμό στους πολίτες….
Η γνώση αντικαταστάθηκε από την πληροφορική που γρήγορα έγινε “ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΗ”. Έτσι επιτρέπει να διαδίδονται ειδήσεις οποιουδήποτε είδους και από τον οποιοδήποτε κάνοντας την κοινή γνώμη να ταλαντεύεται σαν χαρταετός στον άνεμο.
Τα Μ.Μ.Ε. μεταβλήθηκαν σε βιομηχανία παραγωγής άβουλων και μη σκεπτόμενων ανθρώπων. Προβάλλουν και μεγεθύνουν τα υποσιώδη και αποσιωπούν τα πραγματικά γεγονότα. Έτσι η συνείδηση του καθενός διαβρώνεται και διασπάται, οι δε πληροφορίες που φτάνουν στα μάτια και τα αυτιά μας είναι περασμένες από “ειδικό φίλτρο”!
Ο ηθικός παράγοντας έχασε πια την αξία του. Και μόνο το γεγονός ότι ένα παιδί ωσότου τελειώσει τις πανεπιστημιακές του σπουδές (19 ετών περίπου – βάσει ερευνών) έχει κατά μέσο όρο παρακολουθήσει 19.000 ώρες τηλεόραση έναντι των μόλις 11.000 παρουσιών στο μάθημα, καταδεικνύει την φοβερή επίδρασή της στους νέους ιδιαίτερα τον 21ο αι. καταντώντας όντως «το όπιον του λαού».
Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας που λέει πως: «Όσο πιο αθώες σκηνές δείχνει μια εκπομπή στην τηλεόραση ή ένα σήριαλ ή και ένα ανάγνωσμα μιας φυλλάδας, τόσο πιο επικίνδυνο – ενδεχομένως – αποδεικνύεται».
Καιρός να τα ανατρέψουμε και να βάλουμε στη θέση τους τα πράγματα.