Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ποιοι καθηγητές του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ ψήφισαν ΝΑΙ και ποιοι ΟΧΙ στην ίδρυση Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Την Παρασκευή 7.3.2014 σε Γενική Συνέλευση του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών. Η πλειοψηφία των μελών ΔΕΠ που συμμετείχαν στη σχετική ψηφοφορία που ακολούθησε υπερψήφισε τη σχετική πρόταση. Το ιστολόγιό μας δημοσιεύει ονομαστικά το αποτέλεσμα της Ψηφοφορίας. 
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΘΕΤΙΚΑ, ΑΡΝΗΤΙΚΑ Ή ΑΠΕΙΧΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ:

Παρασκευή 7.3.2014
Ψήφισαν κατ᾽ ἀλφαβητική σειρά  ΝΑΙ (23)
Ἀμοιρίδου Εὐαγγελία
Ἀτματζίδης Χαράλαμπος
Βαλαῆς Διονύσιος
Γκουτζιούδης Μόσχος
Εὐαγγέλου Ἠλίας
Ζιάκα Ἀγγελική
Ἰωαννίδης Φώτιος
Κόλτσιου-Νικήτα Ἄννα
Κούκουρα Δήμητρα
Κυριατζῆ Ἀντωνία
Κωνσταντίνου Μιλτιάδης
Μαρτζέλος Γεώργιος
Μητροπούλου-Μούρκα Βασιλική
Παπαγεωργίου Νίκη
Παχῆς Παναγιώτης
Πέτρου Ἰωάννης
Σκαλτσῆς Παναγιώτης
Σκιαδαρέσης π. Ἰωάννης
Σταμούλης Χρυσόστομος
Στογιαννίδης Ἀθανάσιος
Τσομπανίδης Στυλιανός
Ὑφαντῆς Παναγιώτης
Χατζούλη Γλυκερία

ΟΧΙ (6)
Κογκούλης Ἰωάννης
Κουρεμπελές Ἰωάννης
Μυρίδης Νικόλαος
Οἰκονόμου Ἑλένη
Σιάσος Λάμπρος
Τσελεγγίδης Δημήτριος

ΛΕΥΚΟ (1)
Ράντζου Μαρία

ΑΠΟΝΤΕΣ (8)

 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στην εκλεκτή μειοψηφία των έξι καθηγητών που με την παροχή αρνητικής ψήφου διέσωσαν την τιμή και αξιοπρέπεια της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.
Όσο για τη θλιβερή πλειοψηφία (ανάμεσά τους φιγουράρουν κάποια στελέχη της σέκτας του ΚΑΙΡΟΥ) έχει δώσει δείγματα γραφής πριν από καιρό με την κατάπτυστη εκείνη επιστολή με την οποία ζητούσαν την κεφαλήν επί πίνακι των ομολογητών μητροπολιτών Πειραιώς και Κυθήρων.
Η λέξη "ντροπή" είναι πολύ μικρή για να περιγράψει το μέγεθος της κατάπτωσής τους!

Ανώνυμος είπε...
βλεπω ονομαρα που δεν περιμενα να δω.
Ανώνυμος είπε...
Εύγε στη μειοψηφία των καθηγητών που όχι μόνο διέσωσαν το κύρος του Τμήματος, αλλά πλειοψηφούν μαζί με εκκλησιαστικό πλήρωμα της πόλεως ενάντια στη συγκεκριμένη απόφαση.
Ανώνυμος είπε...
Προς 7:54: το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πάντα ήταν στην πρωτοπορία του ροκανίσματος των εθνηκοθρησκευτικών μας ριζών, πλαισιούμενο από ψευτοπροοδευτικούς και θολοκουλτουριαρέους και ψευτοφωταδιστές που μας έφεραν σε αυτό το κατάντημα.
Ανώνυμος είπε...
Βλεπω ονοματα που δεν περιμενα να δω, οπως του κ. Σκαλτση και του κ. Στογιαννιδη ή και της κ. Κολτσιου-Νικητα. Κριμα!
Ανώνυμος είπε...
Προς κ.Παναγιώτη Σκαλτσή: κι εσείς κε Σκαλτσή;
Αυτά σας έμαθαν στο Σωτήρα, στα κατηχητικά και τις ομάδες του οποίου θητεύσατε;
Μάλλον ΟΧΙ.
Προ καιρού είδαμε έκπληκοι να φιγουράρει η υπογραφή σας στο κατάπτυστο έγγραφο της Σχολής σας με το οποίο ούτε πολύ ούτε λίγο ζητούσατε την εκκλησιαστική "τιμωρία" των μητροπολιτών Κυθήρων και Πειραιώς επειδή διαφοροποιήθηκαν απ την ολέθρια εκκλησιαστική πολιτική του Φαναρίου!
Κατασκανδαλίσατε όσους σας γνωρίζουν!
Και σήμερα βλέπουμε πάλι την υπογραφή σας να "κοσμεί" ένα άλλο θλιβερό κείμενο!
Τι κρίμα!
Ανώνυμος είπε...
Η Θεολογική σχολή του ΑΠΘ είναι αυτή που έφθασε στο κατάντημα να τιμήσει τον Καζαντζάκη και το Μελίτωνα Χατζή! Μετά τι περιμένεις!
Ανώνυμος είπε...
Η Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1933 ουσιαστικά αθώωσε τη μασσωνία με την επαινετέα εξαίρεση δύο καθηγητών της.
Είδατε σεις ποτέ να αναλαμβάνουν ουσιαστικό αγώνα κατά του οικουμενισμού, της εκκοσμίκευσης, του ζηζιουλογιανναρισμού κ.ά. οι πανεπιστημιακοί θεολόγοι πλην εξαιρέσεων όλα αυτά τα χρόνια;
Ανώνυμος είπε...
ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΕΙΚΟΣΙΤΡΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΗΣ.
ΑΥΤΟ ΕΞΗΓΕΙ ΠΟΛΛΑ.
Ανώνυμος είπε...
Το πρόβλημα, αυτή τη φορά, είναι ότι αρκετοί δεν είναι μέλη του ΚΑΙΡΟΥ. Αλλά με το ΝΑΙ που ψήφισαν δείχνουν πως τελικά σέρνονται πίσω από τον ΚΑΙΡΟ...
Παναγιώτης Νούνης είπε...
ΛΥΠΑΜΑΙ ειληκρινά που τους είχα καθηγητές ΟΛΟΥΣ όσους έχουν υπογράψει αυτό το κατάπτυστο ισλαμολάγνο πρόγραμμα!Πλέον ως φοιτητές των αυτών των ΚΑΙΡΟσκόπων(και των φιλοΚΑΙΡΟσκοπών) θα μας βρίσκουν ανοικτά απέναντί των!Αρκετά ανεκτήκαμε την διαστροφή της Αγιοπατερικής παράδοσης μας απο ακαδημαϊκής απόψεως!ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ για αρχή αγαπητοί πατέρες και αδελφοί/ες και θα ακολουθήσουν και άλλα....http://apologitikaa.blogspot.com/2014/03/blog-post_13.html
Ανώνυμος είπε...
Aυτά διδαχθήκατε κοντά στο μακαριστό Κιλικισίου Απόστολο κυρία Δήμητρα Κούκουρα;

Ανώνυμος είπε...
Κοίταξα την ιστοσελίδα του Τμήματος. Αν δεν κάνω λάθος οι 8 απουσιάζοντες είναι:

Μούρτζιος Ιωάννης (Καθ.)

Νανάκης Ανδρέας, Μητρ. Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου & Βιάννου (Καθ.)

Καζαμία-Τσέρνου Μαρία (Αν. Καθ.)

Παπαδογιαννάκης Ιωάννης (Λέκτ.)

Μαγγιώρος Νίκος (Επ. Καθ.)

Κεσελόπουλος Ανέστης (Καθ.)

π. Βασίλειος Καλλιακμάνης (Καθ.)

Τσιρώνης Χρήστος (Λέκτ.)

Ανώνυμος είπε...
H απουσία των οκτώ (δεν είναι δα και μικρός αριθμός) οφείλεται σε πραγματικό κώλυμα ή σε "διπλωματική" ασθένεια; Η τελευταία πάντως δεν ταυτίζεται με την εποχιακή γρίππη και ο νοών νοείτω....
Ανώνυμος είπε...
Ανυπόφοροι έχουν γίνει οι ψευτοπροοδευτικοί πανεπιστημιακοί θεολόγοι! Έχουν εξαντλήσει την υπομονή των πιστών που αντικρύζουν το κατάντημά τους!
Παναγιώτης Νούνης είπε...
Να εικάσουμε με καλό λογισμό ότι εντελώς "τυχαία" απουσίαζαν;Ή απουσίαζαν σκόπιμα διότι κατάλαβαν ότι με το ΝΑΙ τους θα ήτο Βησσαρίωνες και για να μην τα κάνουνε πλακάκια με τους ΚΑΙΡΟσκοπίτες συναδέλφους τους απουσίαζαν για να φανεί τάχα μου η"δυνατή" θλιβερή προδοτική πλειοψηφία(;!!!)
Τους κάνανε πλάτες δηλαδή, για να μην ρίχνανε λευκό και είχαμε σχεδόν 10 λευκά ,διότι θα φαινόταν ότι είναι διχασμένοι, που κατουσίαν είναι πλειοψηφικά υπέρ του ΝΑΙ και οι αποχές και το λευκό! Μόνο που θλιβερές πλειοψηφείες ουδέποτε έκαναν την αλαγή στην Ιστορία!
ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ για την ηχηρή άρνηση του ΟΧΙ των 6 υπέροχων αυτών ανθρώπων και δασκάλων μας!
Ανώνυμος είπε...
Ενα μπραβο στη μειοψηφια,ηοποια εχει κριτηριο ορθο και δεν συμβαδιζει ουτε συντονιζεται με τις επιθυμιες που εχουν σκοπο την υποβαθμιση του χριστιανισμου και την αναβαθμιση γενικως των αντιχριστων θρησκειων ^ ινα πραγματοποιηθουν αι επιθυμιαι καποιων ξενων κεντρων αντιθεων...ωστε ,με το περας του χρονου να επιβεβαιωθη οτι οι δογματικες διαφορες των θρησκειων δεν υφιστανται πλεον και δια αυτο ,''παρανοησαν '' οι ''φανατικες ομαδες χριστιανων'' και τις αιρεσεις και τις θρησκειες και με αυτην την στρατηγικη,να διορθωθουν ολες οι αντιθετες τασεις......_-
Δεν εχουν βεβαιως ιδεαν περι της ισλαμικης σκεψης [....] ..της ανεγερσης Τζαμιων ,με σκοπο την μονιμη εγκατασταση τους,για να συγκεντρωθουν οι οπου γης μουσουλμανοι στη χωρα μας και ετσι να Εβραιο-μουσουλμανοποιηθη η Ελλας παραδιδομενη αμαχητι στις ορεξεις των διεθνιστων .Καποιοι θα φυγουν για αλλες χωρες να βρουν την ''τυχη ''τους και οι υπολοιποι θα ειναι ξενοι στον τοπο τους.Συγχαρητηρια λοιπον κυριοι κυριοι ,εσεις που ψηφισατε υπερ του η Ελλας να μετατραπει σε μια απεραντη μπαρουτ-αποθηκη!π
Παναγιώτης Νούνης είπε...
Κάποιο σοβαρό λάθος πρέπει να κάνεις στους απόντες! Απουσιάζει ο Χρήστος Αραμπατζής!
Ανώνυμος είπε...
Τα μέλη ΔΕΠ που μετράω στην ιστοσελίδα του Τμήματος είναι 39.
Το σύνολο που αναφέρεται στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας είναι 38.
Προφανώς υπάρχει λάθος στους απόντες. Είναι 9 και όχι 8.
ΜΑΡΙΟΣ είπε...
Λυπάμαι για το κατάντημα των καθηγητών, υποτίθεται Θεο-λόγων. Δεν τιμούν την θέση τους και την πίστη μας όσοι ψήφισαν ΝΑΙ. Ο Θεός γνωρίζει γιατί επιτρέπει τέτοιες παρεμβάσεις του μισόκαλου. Αναρωτιέμαι πάντως τι Θεό διδάσκουν στους φοιτητές τους και τι Θεό θα διδάσκουν οι φοιτητές τους αργότερα και πάει λέγοντας.
Υ.Γ.
Να ρωτήσω κάτι όσους γνωρίζετε. Δεν είδα πουθενά το όνομα του κ. Τρίτου. Δεν ψήφιζε ή δεν είναι πλέον στη Σχολή;
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ είπε...
O κ. Τρίτος ανήκει στο Τμήμα Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας
Ανώνυμος είπε...
Είναι τραγικό! Είμαι από κατατακτήριες στη θεολογική σχολή, ήταν συνειδητή επιλογή και λυπάμαι που διαπιστώνω ότι μόνο θεολόγοι δεν είναι εκεί μέσα. Μπράβο στους 6 καθηγητές που έχουν συνείδηση και κρατάνε ακόμα την παράδοσή μας.
Ανώνυμος είπε...
http://aktines.blogspot.gr/2013/02/blog-post_2160.html
Δείτε τις φωτογραφίες και φρίξτε!
Ο αγουριδικός Βασιλειάδης, ο αντιπρόεδρος του διασπαστικού αντι-συλλόγου ΚΑΙΡΟΣ Μιλτιάδης Κωνσταντίνου και ο καθηγητής Μαγγιώρος συμπροσεύχονται με αιρετικούς στον παπικό ναό της "ασπίλου συλλήψεως" στην οδό Φράγκων 19 στη Θεσσαλονίκη.
Ανώνυμος είπε...
http://anavaseis.blogspot.gr/2013/11/blog-post_2707.html
ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ (Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ) ΣΧΟΛΗΣ. Η ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ "ΑΓΙΟΠΟΙΕΙ" ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΒΛΑΣΦΗΜΟ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΤΟΝ ΑΠΑΙΣΙΑΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ.
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ, ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ,ΥΦΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΤΑΣΚΑΝΔΑΛΙΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ!
Ανώνυμος είπε...
http://www.dogma.gr/default.php?pname=Article&art_id=4832&catid=1
Σταμούλης, Κωνσταντίνου, Κούκουρα τιμούνε το "μεγάλο"( άλλος "μεγάλος" σαν τον Αθηναγόρα)μακαριστό Χαλκηδόνος Μελίτωνα.

Evangelos Poniros είπε...
Ένα ερώτημα: σε εποχή αβάστακτης οικονομικής κρίσης, κατά την οποία μειώνονται μισθοί και συντάξεις, η ανεργία αυξάνεται και πανεπιστημιακά τμήματα κλείνουν, γιατί θα πρέπει ο ελληνικός λαός να πληρώσει για τη λειτουργία ενός τέτοιου τμήματος; Ποιές ανάγκες θα εξυπηρετεί;
Και θα υπενθυμίσω και κάτι το οποίο μερικοί το ξεχνούν: το γεγονός ότι υπάρχουμε ως έθνος αυτή τη στιγμή, δεν το οφείλουμε στο ισλάμ, αλλά στην ορθοδοξία. Η ελληνική γλώσσα, η παιδεία και η εν γένει ελληνική ταυτότητα δεν διασώθηκαν από εκείνους που εξισλαμίσθηκαν, αλλά από εκείνους οι οποίοι κατά τη διάρκεια της τουρκοκρατίας άντεξαν όλες τις κακουχίες και παρέμειναν χριστιανοί ορθόδοξοι. Γι΄ αυτό η ορθοδοξία είναι για εμάς τους Έλληνες αδιαπραγμάτευτη.
Ανώνυμος είπε...
Πώς τις κατάντησαν τις θεολογικές σχολές κάποιοι! Κάποτε τις κοσμούσαν με την παρουσία τους οι χρυσάετοι της γνήσιας Ορθόδοξης θεολογίας, τώρα τις λυμαίνονται οι σαύρες του οικουμενισμού και του συγκρητισμού!
Ανώνυμος είπε...
Η συντριπτική πλειοψηφία των σχολίων αποτυπώνει τη δίκαιη οργή και αγανάκτηση που συνέχει τις ψυχές των ορθοφρονούντων Ελλήνων χριστιανών. Οι εικοσιτρεις τολμητίες με την άφρονα υπογραφή τους ευλόγως θεωρούνται ένοχοι προδοσίας των ιδανικών του έθνους και υπηρέτες, έστω και ανεπιγνώστως, των σχεδιασμών της Νέας Τάξης και της "πολιτικής ορθότητας". Η ιδεολογική ταυτότητα ενίων εξ αυτών τυγχάνει παγκοίνως γνωστή και ουδένα γνώστη της πραγματικότητας εκπλήσσει η συμμετοχή τους στην υλοποίηση της, από μακρού χρόνου σχεδιαζόμενης, συγκεκριμένης, εθνοκτόνου πρωτοβουλίας. Απέραντη όμως θλίψη που ταχέως μετατρέπεται σε αγανάκτηση προκαλεί η συγκαταρίθμηση μετά των προαναφερθέντων, γνωστής ιδεολογικής κατευθύνσεως προφεσσόρων, και κάποιων, κατά τεκμήριο θεωρούμενων παραδοσιακών θεολόγων, των οποίων οι υπογραφές φιγουράρουν στις σχετικές αναρτήσεις, κατασκανδαλίζοντας ικανό αριθμό σχολιαστών, των οποίων την αγανάκτηση πυροδοτούν.
Η πρόσφατη απόφαση περί εγκρίσεως της ιδρύσεως "τμήματος ισλαμικών σπουδών" εμβάλλει πολλούς συμπατριώτες μας σε σοβαρότατη ανησυχία, απολύτως δικαιολογημένη, όχι μόνο για τις απευκταίες συνέπειες από θρησκευτικής και εθνικής πλευράς αλλά και για την αλλοτρίωση των θεολογικών μας σχολών απ το πνεύμα της Νέας Τάξης.
Λ.Ν.