Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Θέλουν να δωρίσουν στον Μάξιμο αρχιερατική στολή… 6.000 ευρώ! Προτείνουμε να δανεισθούν από τις 200 στολές του πολυφορεμένου Ιγνατίου (Λάππα) Λαρίσης

Θέλουν να δωρίσουν στον Μάξιμο αρχιερατική στολή… 6.000 ευρώ!
Προτείνουμε  να δανεισθούν  από τις 200 στολές του πολυφορεμένου  Ιγνατίου (Λάππα) Λαρίσης....

 ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ 200 ΣΤΟΛΕΣ  ΤΟΥ ΙΓΝΑΤΙΟΥ  ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΔΩ
 Εφημερίδα Αγωνιζομένων Χριστιανών Λαρίσης ΑΡ ΦΥΛ.179  http://www.agonas.org/pdf/1204.pdf
http://agonasax.blogspot.gr/2012/07/blog-post_15.html







ΣΧΟΛΙΟ
* Σήμερα που οι Γιαννιώτες κάνουν «ουρές» στα συσσίτια των ενοριών, που το Γηροκομείο παλεύει να τα βγάλει πέρα οικονομικά, που υπάρχουν τόσες πολλές ανάγκες στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες,κύκλοι της Μητρόπολης Ιωαννίνων έχουν ζητήσει από τους ιερείς της, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα με όλους τους μισθωτούς, να δώσουν προαιρετικά τον… οβολό τους για να κάνουν ένα δώρο στον νέο Μητροπολίτη.
Καλή η πρόθεση, δεν αντιλέγει κανείς. Όμως, το ποσό που ζητούν δεν είναι… συμβολικό. Ανέρχεται σε 50 ευρώ για κάθε ιερέα(!), προκειμένου να αγοράσουν μία χρυσοποίκιλτη αρχιερατική στολή για τον κ. Μάξιμο, η οποία κοστίζει μια μικρή… περιουσία: Σχεδόν 6.000 ευρώ! Αυτά είναι προκλητικές πολυτέλειες.



Λογικά ούτε ο ίδιος ο νέος Μητροπολίτης θα τα θέλει αυτά, καθώς είναι ένας άνθρωπος που γνωρίζει καλά τι φτώχεια υπάρχει γύρω μας, αφού έχει ασχοληθεί και έχει προσφέρει έργο στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας. Φυσικά δεν έχει ερωτηθεί, γιατί αλλιώς μάλλον θα απέρριπτε ένα τέτοιο «δώρο» πριν αυτό γίνει!
Τι θα πρέπει λοιπόν να σκεφτεί κανείς, πληροφορούμενος το γεγονός αυτό; Δικαίωμά τους εκεί στη Μητρόπολη να θέλουν να περιποιηθούν τον νέο Επίσκοπο Ιωαννίνων προσφέροντάς του ένα δώρο. Όμως δεν είναι προκλητικό σε εποχές όπως η σημερινή να προτίθενται να δώσουν τόσα χρήματα για μια αμφίεση, έστω δεσποτική; Και να ζητούν 50 ευρώ από ιερείς που κι εκείνοι αγωνίζονται να ζήσουν τις οικογένειές τους; Eίναι σημαντικό το ποσό αυτό…
Όχι φανφάρες!..
Σημαντικό γεγονός αναμφίβολα για τα Γιάννενα είναι η υποδοχή και ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Μάξιμου. Εξάλλου, πέρασαν σχεδόν 40 χρόνια από την τελευταία φορά που η πρωτεύουσα της Ηπείρου υποδέχθηκε καινούριο Επίσκοπο.
Παρόλα αυτά, οι δύσκολες μέρες που διανύουμε δεν προσφέρονται και δεν «σηκώνουν» φανφάρες και πολυτέλειες, παρόμοιες με εκείνες άλλων παλιότερων εποχών! Κι αυτό μάλλον δεν το έχουν αντιληφθεί ορισμένοι, οι οποίοι φέρονται λες και… ζουν σε άλλη χώρα.
Πολυτελείς προσκλήσεις
Προκλητική δεν είναι μόνο η αρχιερατική στολή των σχεδόν 6.000 ευρώ που θέλουν να προσφέρουν στον νέο Μητροπολίτη Ιωαννίνων. Προκλητικές είναι και οι πολυτελείς προσκλήσεις που έχουν ετοιμάσει και αποστείλει για την ημέρα της υποδοχής και ενθρόνισής του στα Γιάννενα. Στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του νέου Μητροπολίτη, στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Grand Serai», πρόκειται να παρακαθίσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στα 500 άτομα! Μπορούσαν να επιλέξουν οι ιθύνοντες κάτι πιο φτηνό και να δώσουν την χρηματική διαφορά για έναν αγαθοεργό σκοπό!
Το Δημοτ. Συμβούλιο
Στο μεταξύ, σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων θα συνεδριάσει εκτάκτως (!) για να εγκρίνει την δαπάνη που θα απαιτηθεί για την τελετή ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη. Ας ελπίσουμε ότι θα λάβουν υπόψη τους την ζοφερή οικονομική κατάσταση του Δήμου και θα πράξουν αναλόγως, αποφασίζοντας να κάνουν μία σεμνή τελετή, εναρμονισμένη με το πνεύμα της σημερινής δύσκολης συγκυρίας.
Είναι σίγουρο ότι ο κ. Μάξιμος δεν θα τους παρεξηγήσει. Αντίθετα, θα επαινέσει το πνεύμα σεμνότητας που θα επιδείξουμε ως πόλη, η οποία έχει να αντιμετωπίσει στις μέρες μας ένα σωρό προβλήματα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ,17/07/2014