Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Η ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ (όχι του Κυρίου) ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! (Φωτογραφίες και Σχόλιο του Ν. Χειλαδάκη)

Σύρου Δωρόθεος:               ΠΗΓΗ:       http://paterikiparadosi.blogspot.gr/

“ Θεωρώ ότι πράττω το σωστό και πραγματικά

δεν με ενδιαφέρει το τι λέει και τι γράφει ο καθένας. ”


dorotheos ikonos

Στο ησυχαστήριο του Μητροπολίτη Δωρόθεου

Συνέντευξη του Σεβασμιώτατου από το σπίτι του στη Μύκονο

 Του ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΛΥΜΙΩΤΗ απόcyclades24.gr

-Σεβασμιώτατε σας έχουμε δει πολλές φορές, σε διάφορες εκδηλώσεις στη Σύρο, να είστε δίπλα στον Καθολικό Επίσκοπο. Ποιο είναι το μήνυμα με αυτή σας τη στάση τόσο στον λαό της Σύρου, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος που δεν γνωρίζουν τι σημαίνει συμβίωση Ορθόδοξων και Καθολικών σε ένα νησί;

 “Δεν θα μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου αλλά και για τον Καθολικό Επίσκοπο Φραγκίσκο με τον οποίο συνοδοιπόρησα και αποχώρησε πρόσφατα. Θελήσαμε μαζί λοιπόν να δώσουμε ένα μήνυμα ενότητας και αγάπης, (ΕΔΩ   & ΕΔΩ &ΕΔΩΕΔΩ & ΕΔΩ &ΕΔΩ &ΕΔΩ &ΕΔΩ &ΕΔΩ &ΕΔΩ) αφού ζούμε σε μια μικρή κοινωνία όπου οι διαχωριστικές γραμμές είναι πάντα πολύ επιζήμιες. 

Η παρουσία μου λοιπόν δίπλα στον Επίσκοπο Φραγκίσκο τον οποίο τιμώ και αγαπώ ήθελα να σηματοδοτήσει, ότι μπορούμε να βλέπουμε αυτά που μας ενώνουν και να τα πολλαπλασιάζουμε προς χάρη του λαού μας και να μην αφήνουμε τις όποιες διαφορές υπάρχουν να μας έχουν αντιμέτωπους. Νομίζω ότι αυτό έχει επιτευχθεί στη Σύρο, παρά το γεγονός ότι τόσο εγώ όσο και ο Καθολικός Επίσκοπος έχουμε ακούσει αρνητικές κριτικές, οι οποίες προέρχονταν από ακραίους ευσεβιστές εκτός Σύρου, ο οποίοι θεωρούν ότι το να ομιλείς με τον Καθολικό Επίσκοπο είναι προδοσία της πίστεως σου. Θεωρώ ότι πράττω το σωστό και πραγματικά δεν με ενδιαφέρει το τι λέει και τι γράφει ο καθένας. ΕΔΩ &ΕΔΩ &ΕΔΩ &ΕΔΩ)
Οι φανατισμοί και οι μισαλλοδοξίες πρέπει να είναι έξω από την Εκκλησία.”
Πηγή: "Ακτίνες"



ΠΑΠΙΚΩΝ και ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ

ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ εἶναι ΓΕΓΟΝΟΣ


ΣΧΟΛΙΟ ἀπὸ τὶς "Ἀκτίνες"

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ είπε...
Η Ορθοδοξία δεν είναι το τσιφλίκι κανενός επισκόπου να κάνει ότι θέλει και ότι θεωρεί αυτός ότι είναι το σωστό. Οι Ιεροί κανόνες είναι για όλους τους επισκόπους, για όλους τους ρασοφόρους όπως για όλο το ποίμνιο.

Τα «όμορφα λόγια» για αγάπη, ένωση και αδελφοσύνη, είναι τα «όμορφα κόλπα» αυτών που θέλουν να κάνουν την Ορθοδοξία διάτρητο ίδρυμα χωρίς αρχές με όμορφες τελετές και φανταχτερές δηλώσεις χωρίς καμία ουσία. Και τελικά να καταστρέψουν το θεραπευτικό της έργο.



Κανείς δεν τον εμποδίζει να έχει καλές και αδελφικές σχέσεις με τον παπικό της Σύρου. Κανείς δεν τον προτρέπει να ανοίξει πόλεμο με τους παπικούς της Σύρου. Ω μη γένοιτο! Είναι δημιουργικό έργο οι καλές σχέσεις σε μια μικρή κοινωνία όπως αυτή της Σύρου. Αλλά άλλο αυτό και άλλο οι συμπρσευχές. Το θέμα που προέκυψε από την εμφάνιση του σεβασμιότατου δεν αφορά μόνο την Σύρο. Εδώ πρόκειται για καταρράκωση της Ορθοδοξίας και θεμελιώδη παραβίαση των αποφάσεων των Οικουμενικών συνόδων χάριν της αίρεσης του Οικουμενισμού.

Αν δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος τους υπάρχει και η… κάθοδος. Ο σκανδαλισμός των πιστών είναι το χειρότερο από την εποχή ακόμα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Ο Στήβεν Ράνσιμαν μας λέει ότι η ευσέβεια και η βαθιά πίστη των Βυζαντινών στην Ορθοδοξία δεν τους εμπόδιζε να ξεσηκώνονται και να καθαιρούν επισκόπους, ακόμα και Πατριάρχες, όταν παρέκλιναν της αποστολής τους. 
Το ποίμνιο σε τόσο δύσκολους καιρούς διψά για σωστούς ορθοτομούντες ιεράρχες.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος