Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

ΤΙΝΑΖΟΥΝ στον αέρα ιστορικές εκκλησίες και τζαμιά οι Χαλίφηδες στο Αποκεφαλιστάν.


ΤΙΝΑΖΟΥΝ στον αέρα ιστορικές εκκλησίες και τζαμιά οι Χαλίφηδες στο Αποκεφαλιστάν.

Του Στρατή Μαζίδη


Όταν δεν κόβουν κεφάλια ή δε βιάζουν κόρες και συζύγους ή δεν σταυρώνουν, ανατινάζουν τα πάντα οι μαχητές της ISIL στο Ισλαμικό Χαλιφάτο ή αλλιώς Αποκεφαλιστάν. Τον τελευταίο μήνα όπως διαβάζουμε και στο RT στο βορειοδυτικό Ιράκ έχουν ανατιναχθεί και κατεδαφιστεί δεκάδες τόποι θρησκευτικής λατρείας όπως εκκλησίες και τζαμιά σιιτών και κυρίως στη Μοσούλη στην ιστορική περιοχή της Νινευή.
Τοποθετούνται εκρηκτικά στα θεμέλια των ναών και εν συνεχεία οι μπουλντόζες ισοπεδώνουν τα συντρίμμια.
Οι ντόπιοι επιβεβαιώνουν την καταστροφή και δύο εκκλησιών όπως ο καθεδρικός ναός των χαλδαίων στη Μοσούλη και ο συριο-ορθόδοξος καθεδρικός όπου οι ισλαμοφασίστες απομάκρυναν το Σταυρό και εγκατέστησαν τη σημαία του χαλιφάτου (Αποκεφαλιστάν).

Δεκάδες ιστορικά τζαμιά κατεδαφίστηκαν με τους κατοίκους της Μοσούλης να δηλώνουν τη λύπη τους καθώς όπως λένε τα κληρονόμησαν από τους προγόνους τους."Ήταν σημάδια κατατεθέντα" λέει ο 51χρονος Αχμέτ.



Σε μια περίπτωση, δεκάδες άνδρες, γυναίκες και παιδιά δημιούργησαν ανθρώπινο τείχος στο τζαμί του Σεΐχ Φατίχ στη γειτονιά Αλ-Μουσαχαντά της δυτικής Μοσούλης αποτρέποντας την καταστροφή τους.



με πληροφορίες από το RT / φωτογραφίες: justpaste.it
http://www.freepen.gr/2014/07/blog-post_2255.html