Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΕΦΥΓΕ Ο π. ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ!


  Το Ιεραποστολικο εργο αφανιζεται και ο
"αφελης" Τελεβάντος ζητα να το σωσει εκεινος που εδωσε την ...αδεια να αφανιστεί! Δηλ. ο Οικουμενιστης πατριαρχης Θεοδωρος! 

 

Πηγή: http://panayiotistelevantos.blogspot.gr/2014/07/blog-post_9873.html

ΤΟ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΜΠΡΑΖΑΒΙΛ ΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=======

Πληροφορούμαστε εγκύρως ότι χθες έκλεισε το σχολείο “Φως Εθνών” στο Ντολεζί του Κογκό. 

Προηγήθηκε το κλείσιμο της Μονής που λειτουργούσε εκεί λίγο μετά την άφιξη του Θεοφ. Επισκόπου κ. Παντελεήμονα (Αράθυμου) στη Μητρόπολη και οι μοναχοί της Μονής αποπέμθηκαν.

Το ακόμη χειρότερο! Ολα δείχνουν ότι δεν είναι μακριά η ημέρα που θα κλείσει και το ορφανοτροφείο.
Ενα ιεραποστολικό κλιμάκιο που ανθούσε -από κάθε άποψη- εκεί, σήμερα μαραζώνει και συρρικνώνεται εξαιτίας της απομάκρυνσης του υπεύθυνου του κλιμακίου Αρχιμ. Θεολόγου Χρυσανθακόπουλου και εξαιτίας της εκλογής του Θεοφ. επισκόπου Μπραζαβίλ Παντελεήμονα (Αράθυμου).

Εκφράζουμε την πραγματική οδύνη μας για την τραγική κατάληξη τόσου ζήλου, τόσων μόχθων, τόσων κόπων και τόσων χρημάτων. Συνειδητοποιούμε την πικρία, την απογοήτευση και τον σκανδαλισμό που προκαλεί το γεγονός σε όλους και προπαντός στους νεόφυτους ορθόδοξους αδελφούς μας του Κογκό.

Ο Μακαριότατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος καλείται να δώσει άμεσα λύση στο δράμα της νεόφυτης Εκκλησίας του Κογκό. 

Ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Μπραζαβίλ και Κογκό κ. Παντελεήμονας (Αράθυμος) μπορεί -και πρέπει- να διευκολύνει την ομαλή εξέλιξη των γεγονότων. Ας υποβάλει -ως οφείλει- αμέσως την παραίτησή του. 

Το Υπουργείο Εξωτερικών καλείται να συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης και να ασκήσει τις ανάλογες πιέσεις.

Οι ιεραποστολικοί Σύνδεσμοι να ενεργήσουν ανάλογα.