Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Θεολόγος Λαρίσης: «Ο Ιγνάτιος θα κάνει μεγάλο κακό στην Εκκλησία, είναι κακός»…

Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ 

«Ο Ιγνάτιος (Λάππας) θα κάνει μεγάλο κακό στην Εκκλησία, είναι κακός»…


Αντηχούν ακόμα στ’ αφτιά μας οι κουβέντες αυτές του μαρτυρικού  Θεολόγου   Μητροπολίτη Λαρίσης.
Χαράχτηκαν βαθειά μέσα μας γιατί ήταν η πρώτη φορά που μιλούσε έτσι για κάποιον. Τόσοι τον πίκραναν, τόσοι τον αδίκησαν, τόσοι τον πολέμησαν, και πάντα  τα αντιμετώπιζε με κείνο το αφοπλιστικό χαμόγελο που πλημμύριζε συγχρωρητικότητα.  Ήταν η μόνη φορά που συννέφιασε το πρόσωπό του, κάρφωσε το βλέμμα στο άπειρο και με τρόμο θάλεγα, σαν να είδε κάτι είπε: «Ο Ιγνάτιος θα κάνει μεγάλο κακό στην Εκκλησία, είναι κακός»…
Αισθανθήκαμε αμήχανα,. Το αποδώσαμε στην ανθρώπινη πίκρα, στο ξέσπασμα το ανθρώπινο…
Το κρατήσαμε στην μνήμη και από τότε και κάθε μέρα επιβεβαιώνεται. Μη δώσεις σε μοχθηρό εξουσία …έλεγαν.
ΙΓΝΑΤΙΟΣ  ΛΑΠΠΑΣ 
Δεν θα αναφερθώ στα σκάνδαλα, την αθωωτική ψήφο στο Παντελή  Μπεζενίτη, τις εκατοντάδες στολές, τις διώξεις (δικαστικές)  κυρίως πολυτέκνων επιδικάζοντας χιλιάδες ευρώ, τον σφαγιασμό του Ευθυμίου Τρικαμηνά, στη δίκη του οποίου υπήρξε και κατήγορος και πρόεδρος!!! του επισκοπικού δικαστηρίου.
Θα αναφερθώ στον πόλεμο προς την Κομνήνειο Μονή του Στομίου Λαρίσης (που είναι  και επίκαιρος λόγω των γεγονότων της Ναυπάκτου.)
Το πρώτο που έκανε ήταν να απαγορεύσει τον Γέροντα  Αθανάσιο Μυτιληναίο να κάνει κηρύγματα στη Λάρισα, που συνέχιζε για δεκαετίες και πολλά ακούγονται σήμερα από ραδιοφωνικούς  σταθμούς στα πέρατα της οικουμένης.
Σημειώνεται ότι δεν ακούστηκε η φωνή του γέροντος ποτέ μα ποτέ από το ραδιοφωνικό σταθμό της μητρόπολης… Λογοκρισία όπως στα ολοκληρωτικά καθεστώτα !!!!
 Ίσως έτσι να είναι καλύτερα σύμφωνα με  τον Αγ. Θεόδωρο τον Στουδίτη  «Ού μίγει ο Θεός κορώνην και περιστεράν»  (P.G. 99, 1229).   Έτσι δηλώνεται η  ειδοποιός διαφορά μεταξύ των προσώπων όπως  της κουρούνας και της περιστέρας. Του λύκου και του αρνίου.
Τον έθεσε σε κατ’ οίκον περιορισμό (στο μοναστήρι) μέχρι που τον οδήγησε στο θάνατο…
Εξουδετέρωσε τον ποιμένα και άρχισε το καταστροφικό του έργο. Σιγά –σιγά μαρτυρικά έξυνε τις σάρκες του μοναστηριού με δαιμονική ηδονή αποσπώντας μοναχούς με δέλεαρ περίοπτες θέσεις σε «κερδοφόρες» ενορίες. Ακόμη και το γκεσέμι του Θεολόγου, τον διάκο του, τον κατάφερε.

   Προ διετίας «ευλόγησε» την διάσπαση της αδελφότητος, αποδυναμώνοντας το μοναστήρι που βρίσκονται οι τάφοι του Θεολόγου και του Αθανασίου. Τους έδωσε αμέριστη την στήριξή του για ίδρυση νέου μοναστηριού στον Πυργετό  έχοντας την πνευματική καθοδήγηση και γυναικείου ησυχαστηρίου που βρίσκεται στην περιοχή.
Η ανέγερση του ησυχαστηρίου, από ετών έγινε από πνευματικό τέκνο του γ. Αθανασίου με εγκαταστάσεις σύγχρονες, προσεγμένες και αξιοζήλευτες.  
    Πριν από  τρείς  μήνες έγιναν και τα εγκαίνια του καθολικού.
    Ο πονηρός  το έβλεπε το συγκρότημα όπως η γάτα το ψάρι και από ενδιαφέρον πρότεινε να το κάνουν μοναστήρι.  Πράγματι σε χρόνο ρεκόρ (δεν χάνονται τέτοιες ευκαιρίες) δημοσιεύθηκε  στο  ΦΕΚ.. και έτσι η ιδιοκτησία της  νεοχειροτονηθείσας  ηγουμένης   που έδωσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για το συγκρότημα, έγινε κτήμα της μητροπόλεως!!!!

Όλα ήρθαν όπως τα σχεδίασε ο φθονερός και άπληστος νους του.
Προ ημερών παίχθηκε η τελευταία (;) πράξη του δόλιου σχεδίου.

Εύκολα ενέσπειρε διχόνοια κατά του γέροντος της μονής, και περίμενε για λίγο, ώσπου η ηγουμένη να τον επισκεφθεί  να του  ανοίξει την καρδιά της για τα προβλήματα, πως δεν αντέχει άλλο, και «συμπονώντας την»  να της δώσει την ευλογία να εγκαταλείψει το μοναστήρι…παραδίδοντάς του τα κλειδιά!!!!

Ένα κακό ακόμη στην τοπική εκκλησία…

«Κάτι» ήξερες Θεολόγε …

  Όλες  οι παρακαταθήκες σου επαληθεύονται  μετ΄ ακριβείας  στην μαρτυρική τοπική  Εκκλησία της Λάρισας που  διακόνησες και θυσιάστηκες.