Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Σφυροκόπημα του τέως κοσμήτορα Οικονόμου στον Γ. Καλαντζή για το τμήμα ισλαμικών σπουδών-Πυρά και για Μητροπολίτες

 desk agioritikovima

Σφυροκόπημα του τέως κοσμήτορα Οικονόμου στον Γ. Καλαντζή για το τμήμα ισλαμικών σπουδών-Πυρά και για Μητροπολίτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκληρή επίθεση κατά του Γ.Γ. Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζή εξαπέλυσε από το βήμα της χθεσινής ημερίδας για το τμήμα Ισλαμικών σπουδών στη Θεολογική Σχολη΄του ΑΠΘ, ο κ.Χρ. Οικονόμου (τέως Κοσμήτορας και Καθηγητής Θεολογικής Σχολής). Ιδιαίτερα επικρτικός και για τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο, ο οποίος σημειωτέον στηρίζει τη δημιουργία του τμήματος, για τον οποίον σχολίασε κοιτώντας τον Μητρ. Θεσσαλονίκης Άνθιμο: "τον πήρατε με κοντά παντελονάκια και τον αναδείξατε διαδοχό σας. Δεν αναγνωρίζεται κανείς μεγάλος και σπουδαίος όταν λακτίζει τον ευεργέτη του αλλα΄όταν τον τιμά και τον σέβεται"...
Συμβούλεψε τους άλλους Μητροπολίτες (Διδυμοτείχου, Κομοτηνής και Ξάνθης) που υποστηρίζουν το τμήμα να μη γίνονται δεκανίκια για να τους χρησιμοποιούν άνθρωποι με αδεξιότητες και ανεπάρκειες. Για τον δε Μητροπολίτη Δημητριάδος είπε πως "η απολυτότητα των απόψεών του και η φανατικη΄ισλαμολογία του θα κάνει τον αείμνηστο αδελφό του μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο να τρίζουν τα κοκαλά του!" και του συνέστησε να πάρει τις Ισλαμικές Σπουδές στο Βόλο και αναρωτήθηκε "πόσα μπορεί να κάνει κάποιος για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο"
Απευθύνθηκε και στον Αρχιεπίσκοπο λέγοντας πως όφειλε να θέσει το θέμα στην Ιεραρχία και να τοποθετηθεί επισήμως η Εκκλησία. 
Από τα πυρά του δε γλίτωσε ούτε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον οποίον είπε πως "πετυχε το πείραμα να πουλάει ο άνθρωπος τρέλα και να γίνεται Δήμαρχος"
Η φαρέτρα του όμως ήταν γεμάτη βέλη για τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων του υπουργείου Παιδείας, Γιώργο Καλαντζή. Είπε πως ο υπουργός Λοβέρδος είναι θύμα δικό του, αφού το εγχείρημα το έχει ξεκινήσει από τον προηγούμενο υπουργό Αρβανιτόπουλο. Αναρωτιέται αν θα είναι υποψήφιος για καθηγητής του νέου τμήματος ο ίδιος ο Γιώργος Καλαντζής αφού έχει σχετικό διδακτορικό.
"Δε θέλουμε Θεολογία χανουμάκι του πασά" βροντοφώναξε...