Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

ΕΠΑΝΗΛΘΕ Ο ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΟΥ 1276


 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ "ΑΓΩΝΑΣ" α.φ. 209  Οκτώβριος 2014      http://www.agonas.org/

(Κοιτάξτε τους καλά (!) πως τραβολογούν τους ρακένδυτους καλογήρους για να μην μπούνε στο μοναστήρι και πάνε τροφή στους πεινασμένους).
Όταν το 1276 ο Πατριάρχης Κων/πολης Ιωαν. Βέκκος πήγε στη Ρώμη υπέγραψε την ένωση των εκκλησιών και συλλειτούργησε με τον Πάπα Γρηγόριον Ι΄ καταπατώντας τους Ιερούς Κανόνες.

Επιστρέφοντας στην Κων/πολη, οι επίσκοποι και όλοι οι ιερείς διέκοψαν το μνημόσυνό του χαρακτηρίζοντάς τον προδότη της Ορθοδοξίας. Τότε, έχοντας ως εκτελεστικό όργανο τον Αυτοκράτορα, άρχισε σκληρούς διωγμούς, εξορίες, αποσχηματισμούς και φυλακίσεις των αντιφρονούντων. Αφού λοιπόν πήρε την έγκριση και στρατό από τον Αυτοκράτορα άρχισε τις συστηματικές εκκαθαρίσεις από τους αντιδρώντας του Αγίου Όρους μοναχούς.

Στο Πρωτάτο και στην Ι.Μ. Βατοπεδίου κρέμασε τους μοναχούς.

Στην Ι.Μ. Ζωγράφου τους έκαψε ζωντανούς και στην Ι.Μ. Ιβήρων τους έπνιξε στη θάλασσα.

Η μόνη Μονή που απέφυγε την οργή του «αγίου» ήταν αυτή της Μεγίστης Λαύρας που υπάκουσε, συλλειτούργησε και τον μνημόνευσε. Ανατριχιαστικό υπήρξε το γεγονός ότι όσοι συναίνεσαν, κατά την εκταφή τους, βρέθηκαν ολόσωμοι (αδιάλυτοι), τυμπανιαίοι και με δυσώδη οσμή.

Μήπως όμως ζούμε και σήμερα υπό καθεστώς φόβου, αδυνατώντας να αποτελέσουμε το λογικό ποίμνιο της εκκλησίας και να ενεργήσουμε κατά τον λόγον του Θεού και την παράδοσή μας;   

Είναι τυχαίο ότι ο Πατριάρχης ζήτησε να μην ενταφιαστεί ο ιεροκήρυκας Ν. Σωτηρόπουλος ενώ αντίθετα εθνικοί, και βάρβαροι ακόμη, έκαναν ανακωχή για να θάπτουν με τιμές τους νεκρούς;

Ο ίδιος, δε ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο και την Σύνοδο να τιμωρήσουν τον μητροπολίτη Πειραιώς γιατί “τόλμησε” να διαβάσει την Κυριακή της Ορθοδοξίας τα αναθέματα κατά των αιρετικών όπως αυτά τα θέσπισε η Εκκλησία εντός των Ιερών βιβλίων της;

Ο Πατριάρχης δεν είπε προς την Ελληνική πολιτεία: «Άρατε πύλας, εξέλθετε και απέλθετε», αξιώνοντας να βγάλουν πυξ-λαξ τους αυτοέγκλειστους Εσφιγμενίτες από τη Μονή ανησυχώντας μην εξαπλωθεί η αγιαίνουσα διδασκαλία σε κελιά και μοναστήρια και στον υπόλοιπο κόσμο και αποκαλυφθούν οι αιρετικές-οικουμενιστικές του δοξασίες;

Γι’ αυτό, σαν άλλος ψευτοβοσκός, προσπάθησε να παραπλανήσει τους πιστούς, αποκαλώντας τους γνήσιους αγωνιστές «σχισματική αδελφότητα».

Πολυχρόνιος ο αποκλεισμός της Μονής από τις αστυνομικές δυνάμεις κατ’ εντολήν του Βαρθολομαίου. Ο σκοπός τους να συλλαμβάνουν και απομακρύνουν οποιονδήποτε θα εισέρχονταν ή θα εξέρχονταν από τη Μονή αναγκάζοντας τους έγκλειστους μοναχούς να παραδοθούν εξαιτίας έλλειψης τροφών, φαρμάκων, ιατρικής περίθαλψης και λοιπών χρειωδών.

Τελευταία οι αστυνομικές δυνάμεις επεξέτειναν τις δραστηριότητές τους (31/10/14) στη Θεσσαλονίκη σε κονάκι του μοναστηριού. Εισβάλλοντας εξεδίωξαν τους μοναχούς που βρέθηκαν εκεί, κατέσχεσαν τα λίγα περιουσιακά στοιχεία και σφράγισαν το κονάκι που τόσο τους διευκόλυνε όταν κατέβαιναν στην πόλη.

Η μόνη ελεύθερη έξοδος πλέον είναι του φερόμενου υπό τεσσάρων για την τελευταία του κατοικία.

Δραματική και εξωπραγματική η κατάσταση. Παράκρουση κυρίευσε τον Πατριάρχη όσο και την πολιτεία που τον συντρέχει σε βαθμό να κατάσχεται οποιοδήποτε εργαλείο που θα τους βοηθούσε να επιβιώσουν (φορτηγάκι, ψαρόβαρκες, τρακτεράκι...). Μοναχός, μεταφέροντας λίγα τρόφιμα – προσφορά ιδιωτών – και επιχειρώντας να αποφύγει τους αστυνομικούς που τον κυνηγούσαν να κατάσχουν το τρακτέρ, έπεσε μ’ αυτό σε χαράδρα και σκοτώθηκε.

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς το μίσος ενός “Πατριάρχη” που μιλάει για αγάπη, φιλευσπλαχνία… Κι ενώ ενδιαφέρεται για την κλιματική αλλαγή (φύση, ζώα, πουλιά) προβάλλοντας μάλιστα το ζήτημα με πολυτελή κρουαζιερόπλοια – που πλήρωσε ο ελληνικός λαός με τις αμαρτωλές Μ.Κ.Ο. έναντι εκατομμυρίων – στις θάλασσες με συνδετήμονες άθεους πολιτικούς και μεγιστάνες, αδιαφορεί σκανδαλωδώς για την εικόνα του Θεού επιζητώντας τον αφανισμό μιας αδελφότητας 120 μοναχών που οι περισσότεροι έχουν λευκανθεί από την μοναστική άσκηση επί 60, 70 και 80 χρόνια…

ΓΙΑΤΙ;

Οι λόγοι είναι δύο (2).

Ο ένας είναι γιατί οι Εσφιγμενίτες δεν δέχτηκαν τα δισεκατομμύρια της Ε.Ο.Κ. και του Πάπα – ενώ τα δέχτηκε ο Βαρθολομαίος με τα υπόλοιπα 19 μοναστήρια και σκήτες, δυστυχώς –. Αυτή τους η απόφαση τους χάλασε προφανώς την πιάτσα γι’ αυτό και τους εκδικείται.

Ο δεύτερος και σπουδαιότερος είναι ότι διέκοψαν το μνημόσυνο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου επειδή (σωστά) πιστεύουν ότι με τις συμπροσευχές και τα συλλείτουργα με τους ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ καταπατεί τους Θείους και Ιερούς Κανόνες της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Τα τελευταία έργα του Πατριάρχη αποδεικνύουν την ποιότητά του. Είναι έργα που καμία σχέση δεν έχουν με το Χριστό και την Εκκλησία Του. Είναι έργα του θηρίου της Αποκαλύψεως, γι’ αυτό – να είμαστε βέβαιοι – ο καιρός του Βέκου είναι κοντά μας. Τα σημάδαι δείχνουν ότι επανήλθε ο διωγμός του 1276. Ας ετοιμαζόμαστε και ο Θεός μαζί μας.