Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Αιγύπτιος βασανίζεται καθημερινά στην απομόνωση φυλακής της χώρας, γιατί ασπάστηκε τον Χριστιανισμό!


Αιγύπτιος βασανίζεται καθημερινά στην απομόνωση φυλακής της χώρας, γιατί ασπάστηκε τον Χριστιανισμό!

Και ξεκινάει απεργία πείνας για την πίστη του και την κοινωνική δικαιοσύνη στην Αίγυπτο και όχι για το ΤΕΙ της Κολοπετινίτσας!
Σύμφωνα με τον συνήγορό του, ο Bishoy Armia Boulous, βρίσκεται ακόμα παρανόμως έγκλειστος σε φυλακή της Αιγύπτου, γιατί ασπάστηκε τον Χριστιανισμό.
 Ο Αιγύπτιος Bishoy αποτελεί τον πρώτο πολίτη της μουσουλμανικής χώρας που αποπειράθηκε να αλλάξει το θρήσκευμα του στην επίσημη ταυτότητά του και από μουσουλμάνος που ήταν παλαιότερα να εγγραφεί με το νέο του θρήσκευμα, ως Χριστιανός, προκαλώντας οργή και αντιδράσεις στην ισλαμοκρατούμενη χώρα.

Όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του Αιγύπτιου, ο εγκλεισμός του πελάτη του σε κελί απομόνωσης είναι παράνομος, καθώς έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από πλαστές κατηγορίες εναντίον του, οι οποίες οφείλονται στην προσωπική του απόφαση να ασπαστεί τον Χριστιανισμό.
Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι ο Χριστιανός Αιγύπτιος δεν έχει αντικρίσει τον ήλιο μετά την εκδίκαση της υπόθεσής του. Η άδικη θρησκευτική τιμωρία και οι απάνθρωπες συνθήκες κράτησής του τον οδήγησαν στην απεργία πείνας, θέλοντας να διαδηλώσει κατά της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας στην Αίγυπτο.
Ο Bishoy συνελήφθη τον περασμένο Ιούλιο και η κατηγορία που του απαγγέλθηκε από το δικαστήριο της περιοχής Minya ήταν «η διατάραξη της κοινής ειρήνης με την μετάδοση ψευδών πληροφοριών», ενώ καταδικάστηκε ως αποστάτης, επειδή μερικές εβδομάδες πριν την σύλληψή του είχε καταγγείλει την πολιτική αδιαφορία για τις πολυάριθμες επιθέσεις μουσουλμάνων κατά Χριστιανών στην περιοχή. Ταυτόχρονα, αντιμετωπίζει και κατηγορίες περί «περιφρόνησης του ισλάμ» και η ποινή που αναμένεται να εκτίσει είναι έξι μήνες στην «πτέρυγα βασανιστηρίων» της αιγυπτιακής φυλακής που αποτελεί ειδική πτέρυγα για τους πρώην μουσουλμάνους «τρόφιμους» που ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό…
Ε.Μ.
hellasforce.com