Σάββατο 4 Απριλίου 2015

ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Η παγκόσμια θρησκεία του Οικουμενισμού Από το αποκαλυπτικό βιβλίο του Ιωάννη Ρίζου



ΤΑΥΤΙΣΗ ΣΤΟΧΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΣΟΝΙΑ

 ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ  "ΑΓΩΝΑΣ" ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΛΑΡΙΣΗΣ ΑΡΙΘ ΦΥΛΛΟΥ 213 http://www.agonas.org/

Συνέχεια από το φύλλο του Ιανουαρίου
Ο Μασονισμός είναι ένα θρησκευτικό ιδεολόγημα με συγκρητιστικό χαρακτήρα. Έχει δηλαδή στη διδασκαλία του στοιχεία ειδωλολατρικά, αποκρυφιστικά, Ιουδαϊκά και Χριστιανικά. Οι Μασόνοι πιστεύουν σε ένα δικό τους απρόσωπο θεό που τον ονομάζουν Μ.Α.Τ.Σ., δηλαδή Μέγα Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος. Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, είναι γι’ αυτούς ένας απλός άνθρωπος-μύστης, όπως ο Πυθαγόρας ή ο Βούδας. Πιστεύουν ότι αποτελούν μία παγκόσμια αδελφότητα και αποκαλούν «αδελφό» κάθε ένα που ανήκει σ’ αυτούς, είτε είναι Μωαμεθανός είτε Βουδιστής, είτε οτιδήποτε. Κάποιος που γίνεται Μασόνος δεν υποχρεώνεται να αλλάξει την πίστη του.
Η Μασονία έχει καταδικαστεί από την Εκκλησία της Ελλάδος το 1930, το 1933, το 1966 και το 1972 ως μυστηριακή θρησκεία, αντιχριστιανικό σύστημα, προέκταση των παλαιών ειδωλολατρικών θρησκειών, τελείως ξένη και αντίθετη προς την σωτηριώδη αλήθεια της Εκκλησίας. Η δε ιδιότητα του Μασόνου είναι ασυμβίβαστη προς την ιδιότητα του χριστιανού που είναι μέλος του Σώματος του Χριστού.

Σε εκπαιδευτικό βιβλίο του Ανώτατου Συμβουλίου του Τεκτονισμού στο Τσάρλεστον του Κεντάκυ (USA) αναφέρεται: «Η Μασονία είναι μία πίστη γύρω από τους βωμούς της οποίας οι χριστιανοί, οι Εβραίοι, οι Μουσουλμάνοι, οι πιστοί του Βράχμα, οι οπαδοί του Κομφούκιου του Ζωροάστρη, μπορούν να συγκεντρωθούν ως αδελφοί και να ενωθούν στην προσευχή…». Το αξιοσημείωτο είναι ότι αυτό το όραμα συμπίπτει με αυτό των Οικουμενιστών. Σε ομιλία που εκφώνησε το 2000 στο Μπαχρέιν ο Πατριάρχης Κων/πόλεως κ. Βαρθολομαίος, είπε: «Αλλά δεν εγκαταλείπομεν την ελπίδα, ότι το ευαγγελικόν κήρυγμα της καταλλαγής, του συμβιβασμού και της ειρηνικής συνεργασίας… και η αντίστοιχος πρόσκλησις του Κορανίουθα υπερισχύσουν, θα γίνουν υφ’ όλων αποδεκτά και θα οδηγήσουν εις παγίωσιν της ειρήνης και της ευημερίας των λαών, ώστε έκαστος να λατρεύη τον Ένα Θεόν ως [= όπως] προτιμά και όλοι μαζί να συνεργαζώμεθα δια το κοινόν καλόν». Και άλλοτε είπε: «Ο Θεός ευαρεστείται εις την ειρηνικήν συμβίωσιν των ανθρώπων και μάλιστα, αυτών οι οποίοι Τον λατρεύουν ανεξαρτήτως των διαφορών, αι οποίαι υπάρχουν εις την πίστιν μεταξύ των τριών μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών». Αν αφαιρέσει κανείς το λεκτικό ύφος, η ταύτιση είναι φανερή.
Αυτές οι δηλώσεις του κ. Βαρθολομαίου δεν είναι πρωτόγνωρες. Είναι συνέχεια των δηλώσεων του πρωτεργάτη του Οικουμενισμού πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη, για τον οποίο οι Μασόνοι θριαμβολογούσαν: «Το ό,τι η ένωση των εκκλησιών βρίσκεται σε καλό δρόμο οφείλεται σε μας και στην τάξη μας». Και πράγματι έτσι ήταν, αφού ο τότε Πατριάρχης Μελέτιος αλλά και ο επόμενος Αθηναγόρας ήταν Μασόνοι.
Αργότερα ο Πατριάρχης Δημήτριος όταν του ζητήθηκε από τον Επίσκοπο Φλωρίνης Αυγουστίνο να απαντήσει δημοσίως αν είναι Μασόνος ή όχι, δεν έδωσε ποτέ απάντηση. Επίσης και η «Θεοσοφική Εταιρία» (γεννήτορας της «Νέας Εποχής» ή «Εποχής Υδροχόου» ή New Age) δραστηριοποιείται στην υλοποίηση του ίδιου στόχου δηλ. της εκπαίδευσης των ανθρώπων ώστε να επισπευσθεί η επανεμφάνιση του Χριστού!! Το ότι δεν έχει ακόμη εμφανισθεί ο νέος Χριστός, οφείλεται κατά την αντίληψη της κίνησης αυτής στα εμπόδια που παρενέβαλε η Εκκλησία. «Η νέα ανθρωπότητα θα αναδυθεί με την εμφάνιση του Χριστού. Από το 1945 ο Χριστός ανέλαβε τα καθήκοντα του Διδασκάλου του Υδροχόου και οι δυνάμεις αποκαταστάσεως άρχισαν το έργο τους. Βαδίζουμε προς την ενοποίηση Ανατολής και Δύσης, στην ενοποίηση των θρησκειών».
Οι  βασικοί στόχοι της θεοσοφίας ταυτίζονται με αυτούς του Οικουμενισμού: (α) Δογματικός μινιμαλισμός, δηλ. η προσπάθεια ελαχιστοποιήσεως ή και εξαλείψεως των δογμάτων και η απαρέσκεια προς αυτά. (β) Η καταξίωση όλων ανεξαιρέτως των θρησκειών. (γ) Η εξύβριση της χριστιανικής θεολογίας ως δήθεν αλλοιώσεως της απλότητας του Ευαγγελίου και ως αιτίας θρησκευτικών πολέμων και θρησκευτικού μίσους. (δ) Η παρουσιαζόμενη δήθεν αντιπαράθεση «αγάπης» και «θεολογίας». (ε) Η επιδιωκόμενη δημιουργία της νέας παγκόσμιας θρησκείας η οποία θα τελειοποιηθεί με την προσωπική παρουσία επί γης του «Χριστού» της Νέας Εποχής (δηλ. του Αντίχριστου).
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ
ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ;
Οι Οικουμενιστές υποστηρίζουν ότι «όλοι είμαστε παιδιά του ίδιου Θεού», χτίζοντας πάνω σε αυτό τις καινοφανείς θεωρίες τους. Ο Θεός είναι Θεός όλων των ανθρώπων (Ρωμ. γ΄29), αλλά η υική σχέση του ανθρώπου με τον Θεό υπάρχει μόνο με αυτούς που πιστεύουν στον Υιό Του (Ρωμ. δ΄10). Ο Πατριάρχης Δημήτριος είχε πει ότι όλοι οι άνθρωποι, ακόμη και όταν ανήκουν σε διαφορετικές θρησκείες, πιστεύουν και λατρεύουν τον ίδιο θεό. Ο νυν Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος λέει συχνά: «Είμεθα όλοι παιδιά του ιδίου Ουρανίου Πατρός. Του ενός Θεού. Ο ένας τον βλέπει έτσι, ο άλλος αλλιώς». Ο δε πρώην Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Χριστόδουλος είπε: «Όλοι ανήκουμε στο σώμα του Χριστού… και αυτοί που δεν πιστεύουν και αυτοί που δεν είναι Χριστιανοί»!
Όμως και εδώ οι Οικουμενιστές εξαπατούν. Δεν είναι όλα παιδιά του Θεού. Και αυτό δεν το λένε κάποιοι «φανατικοί», «σούπερ Ορθόδοξοι» και «Ταλιμπάν» της Ορθοδοξίας όπως οι Οικουμενιστές τους λοιδορούν. Το λέει ο Ιησούς Χριστός: «Υμείς εκ του πατρός του διαβόλου εστέ» και «αν ο Θεός ήταν Πατέρας σας θα με αγαπούσατε» (Ιω. η΄42) και «δια τούτο υμείς ουκ ακούετε ότι εκ Θεού ουκ εστέ» (η΄47). Οι Οικουμενιστές βλασφημούν και εξαπατούν. Το να είναι κανείς «παιδί του Θεού» δεν είναι μία συγγένεια βιολογικής φύσεως, επειδή απλώς είμαστε δημιουργήματά Του. «Όσοι έλαβον (αποδέχτηκαν) αυτόν (τον Χριστό) έδωκεν αυτοίς εξουσίαν τέκνα Θεού γενέσθαι, τοις πιστεύουσιν αυτόν» (Ιω. α΄12). ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΝΑ ΘΕΟΥ. «Ου τα τέκνα της σαρκός ταύτα τέκνα του Θεού αλλά τα τέκνα της επαγγελίας» (Ρωμ. θ΄8) και «Πάντες γαρ υιοί εστέ δια της πίστεως εν Χριστώ Ιησού» (Γαλ. γ΄26-27) και «Εξέλθετε εκ μέσου αυτών [των απίστων] και αφορίσθητε [χωριστείτε], λέγει Κύριος, και ακαθάρτου μη άπτεσθε καγώ εισδέξομαι υμάς [και εγώ θα σας δεχθώ] και έσομαι υμίν εις πατέρα [και θα γίνω Πατέρας σας] και υμείς έσεσθε μοι εις υιούς και θυγατέρας, λέγει Κύριος παντοκράτωρ» (Β΄ Κορ. στ΄18).
Όταν δεχτούμε λοιπόν τον αληθινό θεό ως Πατέρα και διαχωριστούμε από τους απίστους, τότε θα γίνει Πατέρας μας και εμείς παιδιά Του. Άρα οι άπιστοι δεν είναι παιδιά Του. Η πίστη στον Χριστό είναι αυτό που δίνει στον άνθρωπο το χάρισμα της υιοθεσίας.
Ο Θεός αναγνωρίζει σαν δικούς Του μόνο εκείνους στους οποίους βλέπει τον Υιό Του, Τον Οποίο ενδύονται με τη Βάπτιση (Γαλ. 3,27) και οι οποίοι φέρουν την ευλογία του Αγίου Πνεύματος που ενοικεί σε αυτούς όταν εκτελούν τις εντολές Του. Τα άλλα είναι μια κοσμική και δαιμονική απάτη. «Λαός του Θεού είναι όλοι όσοι δέχονται την διδασκαλία Του» κατά τον ιερό Χρυσόστομο. Η θέση αυτή νομίμως και άρρηκτα απορρέει από το «πας ο μη μένων εν τη διδαχή του Χριστού Θεόν ουκ έχει» (Β΄ Ιω.9).
Μία μελέτη του Pew Forum εκτιμά ότι οι χριστιανοί διώκονται στις 131 από τις 193 χώρες του κόσμου. Και περίπου 20.000 χριστιανοί δολοφονούνται κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο εξ αιτίας της πίστης τους. Οι δολοφονίες, οι βασανισμοί, οι φυλακίσεις και οι διωγμοί εναντίον των χριστιανών είναι το λιγότερο δημοσιοποιημένο γεγονός. Είναι αλήθεια ότι η χριστιανική θρησκεία είναι η – με διαφορά – περισσότερο διωκόμενη σε όλο τον κόσμο. Τα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ αποφεύγουν το θέμα, γιατί δεν θέλουν να ξεσκεπάσουν την μυθολογία που καλύπτει το ιδεολόγημα της πολυπολιτισμικότητας, που είναι βασικό εργαλείο της «Νέας Εποχής». Η πνευματική συγγένεια ανάμεσα στους Ορθοδόξους και τους αλλόθρησκους ή ετεροδόξους που επιχειρείται τεχνητά να παγιωθεί είναι ανύπαρκτη και μόνο οι Νεοταξίτες Οικουμενιστές την φαντασιώνονται. Όταν η Ορθόδοξη Εκκλησία, στον βαπτισμένο πιστό του δίνει την άδεια στη θεία λειτουργία να ονομάζει τον θεό «Πατέρα» «… και καταξίωσον ημάς Δέσποτα μετά παρρησίας τολμάν επικαλείσθαι σε, τον επουράνιον θεόν, Πατέρα…», είναι μέγιστη η ασέβεια των Οικουμενιστών να δίνουν για λόγους δημοσίων σχέσεων και στον κάθε αλλόθρησκο το δικαίωμα να ονομάζει τον Θεό Πατέρα.
Ο Χριστός προσευχόμενος πάνω στον σταυρό προς τον Πατέρα Θεό κατέδειξε την απάτη των Οικουμενιστών λέγοντας «ου περί του κόσμου ερωτώ» [δηλ. παρακαλώ] (Ιω. 17,9). Με άλλα λόγια δεν αναγνωρίζει τον άπιστο κόσμο ως παιδιά Του για τα οποία προσεύχεται. Και στους μαθητές Του άλλοτε λέει ότι θα σας μισήσει ο κόσμος, γιατί πρώτα εμένα μίσησε (Ιω. ιε΄19). Συνεπώς, ο Κύριός μας κάνει διαχωρισμό του ποιοι είναι δικοί Του και ποιοι όχι. Αυτό ακριβώς το μήνυμα έλαβαν και οι μαθητές Του όπως βλέπουμε στον Απόστολο Ιάκωβο να λέει πως «η φιλία του κόσμου είναι έχθρα στα μάτια του Θεού» (Ιάκ. δ΄4).
Για τους Οικουμενιστές όμως αυτά δεν ισχύουν. Αρνούνται τα λόγια του Χριστού και των Αποστόλων, αφού χωρίς καμία προϋπόθεση ονομάζουν τους πάντες φίλους και τέκνα του Θεού. Αρνούνται εμμέσως και την εγκυρότητα των Ιερών Κειμένων κάτι που από νωρίς ο Μέγας Αθανάσιος παρατήρησε λέγοντας ότι τελικά «οι αιρετικοί δεν πιστεύουν στην θεοπνευστία των Αγίων Γραφών».

«Οι ληστές της Θείας Διδασκαλίας»


Ένα βιβλίο που ξεσκεπάζει τους σύγχρονους
ψευδοδιδασκάλους   και τον επιβουλεύοντα  πολιορκούντα Οικουμενισμό, την  "εσχάτη αίρεση"  
στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σήμερα μόνο το 3% των Ελλήνων εκκλησιάζονται συστηματικά.
Πάνω από το 90%  αυτού  του ποσοστού γνωρίζει  για την Πίστη , τον  δρόμο και τον τρόπο της εν Χριστώ σωτηρίας πολύ λιγότερα από όσα  γνωρίζει για τα Τούρκικα σήριαλ , το ποδόσφαιρο  ή τις συνταγές μαγειρικής.
Κατά τον άγιο Νικόδημο τον Αγιορείτη  «οι αδιάφοροι χριστιανοί  δεν θα σωθούν, όχι γιατί δεν πιστεύουν αλλά γιατί δεν ξέρουν σε τι πιστεύουν».
Απ΄την άλλη μεριά, η «Νέα Τάξη» πραγμάτων ή αλλιώς η  «Παγκοσμιοποίηση» , απαιτεί και οικοδομεί  μια νέα παγκόσμια θρησκεία για να κάνει εφικτή την διακυβέρνηση   όλου του κόσμου. Στο γενικευμένο κλίμα αδιαφορίας για την Πίστη, "Ορθόδοξοι"  ποιμένες  συνεργάζονται συστηματικά για την  εξάπλωση αυτής της νέας παγκόσμιας θρησκείας που ονομάστηκε από τους εμπνευστές  της Οικουμενισμός.
Σε όλη την ιστορία της Ορθόδοξης Εκκλησίας   υπεισέρχονταν  σε αυτήν μεθοδικά και ύπουλα «υπάλληλοι», «μισθωτοί», «λύκοι» και «φίδια» ( χαρακτηρισμοί  που απέδωσαν ο Χριστός και οι Απόστολοι στους ψευδοδιδασκάλους)
που διέφθειραν πνευματικά  τα λογικά πρόβατα του  Χριστού  εξυπηρετώντας τα προσωπικά τους πάθη .
Μεγάλο τμήμα των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας σήμερα μολύνεται  από τις κακοδοξίες και τα  έργα  αιρετικών και αιρετιζόντων μασκοφόρων και οδηγείται   στην απώλεια.

Στο βιβλίο "Οι ληστές της Θείας Διδασκαλίας"  του Ι.Ρίζου - που προλογίζει ο Ομότιμος καθηγητής θεολογίας του Α.Π.Θ  π.Θεόδωρος Ζήσης και εκδίδει η Ι.Μονή Αγίας Παρασκευής Πτολεμαϊδας-  εμφανίζονται απλά και κατανοητά ,  όχι μόνο οι  νοθείες και παραχαράξεις της Ορθόδοξης Πίστης  που υλοποιούν σήμερα πατριάρχες και επίσκοποι, αλλά και οι  Ορθόδοξες Αγιογραφικές και Αγιοπατερικές θέσεις που προφυλάσσουν τον πιστό από τον κίνδυνο της συμμετοχής του, στην ολέθρια αίρεση του Οικουμενισμού.


Το βιβλίο περιέχει:

       α)   296    σελίδες 
       β)   46      κεφάλαια
       γ)   146    Οικουμενιστικές παρεκτροπές
       δ)    282    Αγιοπατερικές ρήσεις (σε αντιπαράθεση των παρεκτροπών).
       ε)    134    κατάλληλα ανά περίσταση Αγιογραφικά χωρία
     στ)    75     φωτογραφίες- ντοκουμέντα 
        ζ)   515    παραπομπές και σημειώσεις
        η)   140    βιβλία Βιβλιογραφία

Στο site  μας :  www.αντι-οικουμενισμος.eu  μπορείτε να :

  • Διαβάσετε ένα κεφάλαιο του βιβλίου.
  • Δείτε τα περιεχόμενα του .
  • Διαβάσετε  επιστολές Επισκόπων για το βιβλίο.
  • Αγοράσετε  on-line


       τιμή βιβλίου :  8 ευρώ 

Κεντρική διάθεση, παραγγελίες στο :    στο  6976786356 ή στο 24630-27005 εργάσιμες ημέρες και ώρες.

  ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ  και στα γραφεία της εφημερίδος:  
 "ΑΓΩΝΑΣ" ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ  ΛΑΡΙΣΑΣ: Αιόλου 20 και        Αστροναυτών τηλεφ. 2410 284644 
                και fax 2410 551113