Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Η καταδίκη 33 Χριστιανών ΣΥΝ 1 τα ψέματα του δεσπότη Λάρισας Ιγνατίου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ :  "ΑΓΩΝΑΣ" Εφημερίδα Αγωνιζομένων Χριστιανών Λαρίσης αρ. φύλλου 214 & 215 Μάρτιος -Απρίλιος 2015   http://www.agonas.org/



Η  καταδίκη 33 Χριστιανών ΣΥΝ 1 τα ψέματα του δεσπότη Λάρισας  Ιγνατίου
Η πρόθεσή μας δεν ήταν να ασχοληθούμε με δικαστικές εκκλησιαστικές υποθέσεις – μάρτυρα επικαλούμαστε τον Κύριό μας – όποια και αν ήταν η έκβασή τους. Αυτή, την τοποθέτησή μας, την τηρήσαμε με ευλάβεια μέχρι τελευταία, έστω και αν πολλές αποφάσεις υπήρξαν άδικες και λαθεμένες δεδομένου ότι οι δικαστές κρίνουν με ανθρώπινα κριτήρια και αξιολογούν τα γεγονότα στηριζόμενοι στις καταθέσεις των μαρτύρων. Θα πείτε πως, δεν μπορεί να γίνει αλλοιώς. Εδώ όμως είναι το μείζον ζήτημα. Εάν σου τύχει ο (ψευδο)μάρτυρας κατηγορίας να είναι αστυνομικός και με κορώνα ή ιερωμένος υψηλόβαθμος ή το επιβάλλει κάποια “σκοπιμότητα” τότε ο κατηγορούμενος την έχει βαμμένη κι ας έχει ατράνταχτα απαλλακτικά στοιχεία διότι τις πιο πολλές φορές δεν λαμβάνονται υπόψιν.
Την απόφασή μας ν’ αλλάξουμε τακτική την έδωσε ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας (9/12/14) που σαν κεραυνός εν αιθρία πέρασε αστραπιαία σαν πρώτο θέμα στα Μ.Μ.Ε. στα Blog και Site την Τρίτη 9/12/2014 με πηχυαίους τίτλους: «Καμπάνες» σε «Αγωνιζόμενους Χριστιανούς». ΔΥΟ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΥΨΟΥΣ 85.000 ΕΥΡΩ. Κι από κάτω – Ιγνάτιος:
Αξιοθρήνητος και αμετανόητος ο άνθρωπος διέγραψε από τη μνήμη και συνείδησή του τα εγκλήματα σε βάρος του προκατόχου του μακαριστού Θεολόγου και συνεχίζει, αγαλλόμενος, τους διωγμούς κατά 34 πιστών. Άβυσσος η χαιρέκακη δεσποτική ψυχή!
Μετά απ’ αυτά αναγκαστήκαμε να δημοσιεύσουμε στοιχεία (αρ. φύλλου 211) που αποκαλύπτουν το παρελθόν και το παρόν του στη Λάρισα – όπως φαίνεται να τα αναγινώσκει μαζί με ένα τσούρμο παπάδων σε αναρτημένο από τους Αγωνιζόμενους πανό που έγραφε: «Κύριε Πρωθυπουργέ, «17 ΧΡΟΝΙΑ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ. ΤΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ;;;» - αλλά δεν θέλησε να συνετισθεί.
Μόνο το πανό, που δημοσίευσε η Εφημερίδα, ήταν αρκετό ώστε να μη χρειαστεί καν να απαντήσουμε διότι αναιρούσε αυτά που ο ίδιος έγραφε στο δημοσίευμά του [«Οι εκδηλώσεις κατ’ αυτές – όπως δείχνει η φωτογραφία – συγκεντρώσεις είναι βίαιες, απειλητικές, υβριστικές και δυσφημιστικές ενέργειες και συμπεριφορές τους κατά του Μητροπολίτη, είναι παράνομες και άδικες και αποδεικνύουν κατά τρόπο σαφή τη διάθεση προσβολής της τιμής και της υπολήψεως…»]. Η φωτογραφία όμως από μόνη της δείχνει ότι ο τρόπος των διαμαρτυριών μας ήταν σοβαρός, αξιοπρεπής και νόμιμος. Αφήνουμε λοιπόν στην κρίση του κάθε νοήμονα ανθρώπου να αντιληφθεί πόσο υβριστικά, απειλητικά, δυσφημιστικά… είναι τα πανό και οι εκδηλώσεις!
Βέβαια, για λόγους ηθικής τάξης και δικαιοσύνης, απαντήσαμε αμέσως με επιστολή μας στην εν λόγω εφημερίδα του ως και στα διάφορα site. Δυστυχώς η εφημερίδα, μέχρι το Σάββατο (17/12/2014), αρνήθηκε να τη δημοσιεύσει και γι’ αυτό την Κυριακή κυκλοφορήσαμε στη Λάρισα και αλλού έντυπο με την απάντησή μας σε χιλιάδες αντίτυπα, αναγκάζοντας την εφημερίδα του την Τρίτη (16/12/2014) να την δημοσιεύσει. Παράλληλα την Παρασκευή 12/12/2014 στείλαμε στον δεσπότη Ιγνάτιο εξώδικο διαμαρτυρία για το ανοσιούργημα που διέπραξε στέλνοντας την επιστολή ως ανεπίσημη “εγκύκλιο” προς όλους τους εφημερίους των ιερών ναών της Μητρόπολης αφήνοντας στην “κρίση” τους να τη διαβάσουν ή όχι κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας αντί θείου κηρύγματος.
Οι ιερείς ανάστατοι από την κακόβουλη αυτή ενέργεια του “Ποιμενάρχη τους” ζητούσαν από μας τί να κάνουν. Έτσι με την εξώδικο διαμαρτυρία μας καλούσαμε τον κ. Ιγνάτιο «όπως αποσύρει την επίμαχη εγκύκλιο και απόσχει από οποιαδήποτε ομοίου περιεχομένου ενέργεια και έμμεση ή άμεση αναφορά στο πρόσωπό του (εκδότου και Διευθυντή της εφημερίδας) και στους Αγωνιζόμενους χριστιανούς…».
Ο δεσπότης τρομοκρατημένος και φοβούμενος μη βρεθεί μηνυόμενος για τα υβριστικά που έγραφε στην “εγκύκλιό του” εναντίον της εφημερίδας ΑΓΩΝΑΣ και τον εκδότη της [«Όσο και του επικεφαλής αυτών και εκδότου της εφημερίδος κατ’ όνομα, λιβελλογραφήματος κατ’ ουσίαν τιτλοφορούμενης “ΑΓΩΝΑΣ”, όργανο της κατ’ εξακολούθηση υβριστικής και συκοφαντικής εκστρατείας των “Αγωνιζομένων Χριστιανών” κατά του Μητροπολίτου»] ανακάλεσε την ανάγνωσή της. Εμείς όμως δεν θα πέσουμε τόσο χαμηλά ώστε να κάνουμε αγωγές ζητώντας χιλιάδες ευρώ ή να εμπλακούμε σε μηνύσεις, παρ’ ότι ήρθε με ψέματα και προσπαθεί να παραμείνει μ’ αυτά. Κλαψουρίζοντας και συσχηματιζόμενος με άσχετους και καιροσκόπους, έχει οργανώσει με τα “φιλικά” Μ.Μ.Ε. εκστρατεία κατασυκοφάντησης των χριστιανών που δεν τον αποδέχονται. Είναι φοβερός στην τέχνη, δικές του ελλείψεις, αδυναμίες και ανομήματα να τα καταλογίζει σε άλλους.
Να τί έγραψε σε ανώτερους δικαστές (προσθήκη-αντίκρουση 4-4-07) για να μας καταδικάσουν: «Τους έχετε δει σε τί θηρία μεταβάλλονται; (Σπάνε αυτοκίνητα, λακτίζουν, απειλούν, υβρίζουν). Έχετε δει τα οργίλα πρόσωπά τους; Έχετε ακούσει το παραλήρημα της φωνής τους; Έχετε δει το φθόνο σ’ όλο του το μεγαλείο…;». Είναι φοβερός και αδίστακτος ο άνθρωπος όταν φθάνει σε τέτοιο κατάντημα, να θεωρεί ανθρώπους του διαβόλου αυτούς που θέλουν την Εκκλησία ΟΡΘΟΔΟΞΗ, ΠΑΤΕΡΙΚΗ, ΚΑΝΟΝΙΚΗ και ΝΟΜΙΜΗ και διαστρέφοντας την αλήθεια, να γράφει σε εγκύκλιο της 9/12/2014: «Το λυπηρό είναι… Δεν έχουν καταλάβει ότι η συκοφαντία είναι πάθος και ότι ο διάβολος είναι εφευρέτης της συκοφαντίας, ως πατέρας του ψεύδους, εφόσον ο συκοφάντης είναι εκείνος που κατ’ εξοχήν ψεύδεται… Ο συκοφάντης πρωτίστως βλάπτει τον εαυτό του, αυτόν που τον ακούει και καμία φορά και αυτόν που συκοφαντεί…». Αλήθεια για ποιους τα λέει; Μιλάει και γράφει για συκοφάντες, ψεύτες, υβριστές κ.α. χωρίς να αναφέρει ούτε μία περίπτωση, ενώ αντίθετα εξαιτίας του υποφέρουν δεκάδες χριστιανοί με τα ψέματα, τις συκοφαντίες του και τα όσα γράψαμε στον “ΑΓΩΝΑ” του μηνός Δεκεμβρίου 2014. Με την για χρόνια δαιμονική του τακτική κατάφερε με το κλαψιάρικο ύφος του να παρουσιάζεται από θύτης θύμα, θυμίζοντάς μας την ηθοποιό Μάρθα Βούρτση.
Η διαστροφή στο μεγαλείο της όταν γράφονται στην εφημερίδα Του, ότι είμαστε (οι ελάχιστοι πλέον απομείναντες) μανιακοί συκοφάντες αλλά και ψεύτες και… κλέφτες, και για κατοχύρωση επιστρατεύει την λαϊκή θυμοσοφία «Ο ψεύτης και… (κλέφτης) τον πρώτο χρόνο χαίρονται…». Για τα ψέματα του Ιγνατίου γράψαμε, γράφουμε και στο παρόν φύλλο, αλλά για τις «κλεψιές μας» που δεν τις γνωρίζουμε, θα θέλαμε να ενημερώσει ο ίδιος το… ποίμνιό του για την αλήθεια των πραγμάτων και να προασπισθεί «την τιμή και την υπόληψή του ως Ποιμενάρχης…». Να του πει από ποια παγκάρια, κατασκηνώσεις, ορφανοτροφεία, γηροκομεία, μοναστήρια, επιουσίους κ.α. έχουν κλέψει;;;
Ω τις υποκρισίας του ανθρώπου! Ενώ επί χρόνια μας κατατρέχει οδηγώντας μας στα δικαστήρια, σε εγκύκλιό του γράφει ότι μας συμπονά και δεν μπορεί να κοιμηθεί: «Προσωπικά δεν επιχαίρω (sic) για την καταδίκη τόσο τη δική σας (εκδότη της Εφημερίδας) όσο και των λοιπών “Αγωνιζόμενων Χριστιανών”…». Λυπάται τόσο, που μας συμβουλεύει να μην ξοδεύουμε χρήματα στα δικαστήρια από την τσέπη μας και το υστέρημα ανέργων ανθρώπων και πολύτεκνων οικογενειών, ενώ για τον ίδιο υπάρχουν και παγκάρια, «Μήπως – γράφει – πρέπει εσείς και οι δικηγόροι σας να το εξηγήσουν αυτό στους διαδίκους “Αγωνιζόμενους Χριστιανούς” πριν αποφασίσουν την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο;» (και δεχόμενοι τις αποφάσεις να καταβάλουμε την χρηματική ικανοποίηση των 5.000-30.000 ευρώ ο καθένας για την “ηθική βλάβη” που έχει υποστεί η προσωπικότητά του η οποία έτσι θα αποκατασταθεί κατά την άποψή του).
Και συνεχίζει την προσπάθεια να μας πείσει διερωτώμενος:
«Διερωτώμαι όμως πώς εσείς και οι (συν) “Αγωνιζόμενοι Χριστιανοί”, άτεγκτοι, αμύντορες της “υπερθοδοξίας” καταφεύγετε και προσβλέπετε στην κρίση μη Ορθοδόξων δικαστών;».
Στον αφελή αυτό προβληματισμό του κ. Ιγνατίου απαντούμε με μερικά ερωτήματα.
1) Ο απόστολος Παύλος δεν προτίμησε να δικαστεί από ειδωλολάτρη δικαστή (Καίσαρα) και όχι από το εκκλησιαστικό δικαστήριο της εποχής του (το Συνέδριο); Γιατί;
2) Η εκκλησία της Ελλάδος (και ο ίδιος σαν μέλος της) δεν προσέφυγε κατ’ επανάληψη στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο για διάφορα εκκλησιαστικά θέματα;
3) Το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν προσέφυγε για το Ορφανοτροφείο Πριγκήπων, τα ακίνητα της Μεγάλης του Γένους Σχολής, της Τενέδου και για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης;
4) Η Αρχιεπισκοπή της Κύπρου και πολλές ιερές Μονές της χώρας δεν έκαναν το ίδιο για τη μοναστηριακή περιουσία;
5) Ως αγνοών έπεσε στο ολίσθημα αυτό ή πιστεύει ότι όλοι είναι ηλίθιοι και μπορεί να τους προστάζει να τον προσκυνήσουν, να τον αναγνωρίσουν, να του φιλήσουν την παντόφλα, να του δώσουν την επιδικασθείσα (αβασάνιστα) χρηματική “ικανοποίηση” και να υπενθυμίζει στους “αναρχικούς” ότι υπάρχει και γι’ αυτούς… καιρός μετανοίας «όπως έπραξε, σχεδόν, το σύνολο των “Αγωνιζόμενων Χριστιανών” πλην ενίων…;».
Ωραίος δεσπότης κι αυτός, όταν κύριος σκοπός του είναι η παραπλάνηση της κοινής γνώμης όσον αφορά την προσωπική του ζωή, επιχειρώντας να καλύψει τις παρανομίες του (εκλογή του, χειροτονία, ενθρόνιση, ξυλοδαρμούς, χρησιμοποίηση των ΜΑΤ…) με πέπλο νομιμοφάνειας.
Όσο όμως κι αν το προσπαθεί – και έχει πείσει κάποιους ευλαβείς βλαμμένους χριστιανούς (π. Παΐσιος) για την αθωότητά του – ποτέ δε θα μπορέσει να κρύψει το τικ της ένοχης συνείδησής του ούτε να σβήσει τα ψέματα που κατά καιρούς χρησιμοποίησε (περίπτωση Μπεζενίτη, Κουκλιώτη, Θεολόγου) σε βάρος των χριστιανών της Λάρισας οδηγώντας τους στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια.
Είναι δυστυχής ο άνθρωπος διότι, αντί ν’ ακολουθήσει την ευθεία και πεπατημένη οδό της ταπείνωσης που οδηγεί με σιγουριά στην σωτηρία, προτίμησε την τεθλασμένη και πολυδαίδαλη υπερηφάνεια που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην απώλεια, δεδομένου ότι «ο Θεός υπερηφάνοις αντιτάσσεται».
Έκτοτε περιφέρεται γύρω από τον τόπο του εγκλήματος γιατί δεν μπορεί να ησυχάσει, και ψάχνει να βρει άλλοθι στο σκάνδαλο του προσκυνήματος της Αγίας Παρασκευής Τεμπών. Μόλις όμως του δόθηκε η ευκαιρία κατέθεσε αγωγή εναντίον του εκδότη της εφημερίδας μας και μετά πήρε τον τηλεβόα (το site της Μητρόπολης και τα ΜΜΕ) και άρχισε να φωνάζει ότι μας καταδίκασε, αποκαλώντας μας μάλιστα ψεύτες, συκοφάντες, κλέφτες… πιστεύοντας πως έτσι θα πείσει το χριστεπώνυμο πλήρωμα για την άμεση αθωότητά του αλλά και την έμμεση διότι δεν ήταν μπλεγμένος, ως προϊστάμενος όλων των νομικών προσώπων της Μητρόπολης, αλλά και ως Πρόεδρος υπεύθυνος του Προσκυνήματος της Αγίας Παρασκευής Τεμπών.
Σύντομα όμως εάν χρειαστεί θα σας παρουσιάσουμε και άλλα στοιχεία από το θησαυρισμένο όγκο των ντοκουμέντων μας που τα βεβαιώνουν άγνωστες πτυχές αυτής της ιστορίας και μια αναφορά μας στον κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου το 2006 που τώρα βρίσκεται στην Ευρώπη και ελέγχεται με πολλές άλλες για το πώς έφθασε η χώρα μας σε τούτο το χάλι !!!