Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Πατάμε, κυκλοφορούμε και κοιμούμαστε πάνω σε «ΧΡΥΣΑΦΙ»
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ :ΑΓΩΝΑΣ Εφημερίδα Αγωνιζομένων Χριστιανών Λαρίσης Ιούλιος   Αύγουστος  α.φ.218-219
  2015-http://www.agonas.org/

Ο ελληνικός λαός, από μέρα σε μέρα, βυθίζεται πιο πολύ στη φτώχεια στην οποία η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου το 2010 μας έριξε. Μας έβαλε στο γύψο χωρίς να σπάσουμε τα πόδια μας. Μας αδρανοποίησε ενώ κάτω από τα πόδια μας υπάρχει η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη, το χρυσάφι και σύμφωνα με εκθέσεις, ο ορυκτός πλούτος της Ελλάδας είναι μοναδικός σε όλη την Ευρώπη.
Προκαλεί έντονο ενδιαφέρον και συγχρόνως προβληματισμό το ότι, μια χώρα, σαν την Ελλάδα, με μοναδικό ορυκτό πλούτο στο υπέδαφός της, να μην έχει αναπτύξει ανάλογη βιομηχανία – και αυτή που δημιουργήθηκε μέχρι το 1974 σιγά-σιγά την διέλυσαν – και μάλιστα, εάν κρίνουμε από τα “ορυκτά” στα οποία θα αναφερθούμε παρακάτω, η βιομηχανία αυτή θα αποτελούσε και “μονοπώλιο” στην Ευρώπη, μιας και τέτοια ορυκτά δεν υπάρχουν σ’ αυτήν.
Μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί ότι τα έσοδα από ανάλογη βιομηχανική δραστηριότητα θα ήταν τεράστια, εξ αιτίας του γεγονότος ότι αυτά τα ορυκτά χρησιμοποιούνται ως προαπαιτούμενα στην κατασκευή μηχανημάτων, πολεμικού υλικού, διαστημικών εξαρτημάτων και άλλων “χρήσιμων” κατασκευών και υπάρχουν αποκλειστικά και σε ποσότητες εκμεταλλεύσιμες στον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας.
Αν συμπεριληφθούν και τα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου, φυσικού αερίου, και υδρίτη – αξίας πολλών δισ., ίσως και τρισ., ευρώ, θα μπορούσαμε, όχι μόνο να απαλλαγούμε από το χρέος, αλλά και να μετατρέψουμε την Ελλάδα σε… “Σαουδική Αραβία” και ευεργέτη της Ευρώπης!
Αποτελεί, πραγματικά, εξοργιστικό φαινόμενο, να επιδίδεται η χώρα, μέσα από μια ψυχολογία πιέσεων και τελεσιγράφων, σε μια αυτοκαταστροφική πολιτική, απομυζώντας τους πολίτες της και στερεύοντας την αγορά και την οικονομία της…, τροφοδοτώντας συνεχώς την Ύφεση και την Ανεργία, με αποτέλεσμα να μην κλείνουν τα ελλείμματα, τα οποία δημιουργούν νέο χρέος για το οποίο χρειάζονται νέα δάνεια… και ταυτόχρονα αμέτρητα κοινωνικά και οικογενειακά ερείπια… μια αρχαία τραγωδία!
Οι ελληνικές κυβερνήσεις, για πάνω από 40 χρόνια, εγκληματικά κωφεύουν στις επίσημες μελέτες που έχουν υποδείξει Γεωλογικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ, Γαλλίας, Ρωσίας… και ειδικών γεωλόγων καθηγητών (Αντ. Φώσκολο, Π. Τζεφέρη, Α. Ζελιλίδη, Ν. Λυγερό…) που εκτίμησαν, μόνο για τα κοιτάσματα νότια της Κρήτης, ότι μπορούν να “ταΐσουν” ενεργειακά 100 χρόνια την Ευρώπη.
Αναστάτωση προκάλεσε στον οικονομικό κόσμο το υπ’ αριθ. 170561 e-mail της STRATFOR (Παγκόσμια Εταιρεία Πληροφοριών και Αναλύσεων) που το περιέγραψε ο επικεφαλής της εταιρίας Noble Energy (εταιρία που πραγματοποιεί τις θαλάσσιες έρευνες σε Ισραήλ και Κύπρο) G. Friedman. Το μήνυμα εκείνο, που ίσως για λόγους σκοπιμότητας δεν του δόθηκε η δέουσα σημασία, έλεγε: «Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει ένας μεγάλος παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου μετά τις αποκαλύψεις υδρογονανθράκων στη θάλασσα γύρω από την Κύπρο και σε άλλα μέρη στην περιοχή». Σε πρόσφατο συνέδριο στην Κρήτη που διοργανώθηκε από το Τμήμα Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης αναφέρθηκαν εκτιμήσεις από το USGS (Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ), ότι «η περιοχή νότια της Κρήτης μπορεί να έχει δυνητικά τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, όπως έχει επιβεβαιωθεί από αδημοσίευτα γεωφυσικά δεδομένα»!!! (Stratfor 4.11.2011. Εορτή του Αγίου Ιωάννου Βατάτζη).
Ο Έλληνας πανεπιστημιακός καθηγητής Αντ. Φώσκολος, που είναι και ειδικός σύμβουλος της Γεωλογικής Υπηρεσίας της Καναδικής Κυβέρνησης και συνεργάζεται με Καναδική Εταιρεία εξόρυξης υδρογονανθράκων, δήλωσε ότι: Τα αποθέματα υδρογονανθράκων, μόνο στην περιοχή του Ηρόδοτου νοτίως της Κρήτης, είναι τριπλάσια της Αλάσκας. Το φυσικό αέριο είναι διπλάσιο της Σαουδικής Αραβίας. Τα δε μη συμβατικά κοιτάσματα – όπως λέγονται ο υδρίτης και ασβεστίτης – είναι μοναδικά παγκοσμίως σε μέγεθος, και μεταφράζονται σε δεκάδες τρισεκατομμύρια ευρώ (για την ακρίβεια αναφέρθηκε σε 35 τρισ. ευρώ).
Ο Γκεόργκι Μουρατόφ (Αντιπρόεδρος του Κρατικού Οργανισμού Διεθνούς Συνεργασίας του Υπ. Εξωτ. της Ρωσικής Ομοσπονδίας) δήλωσε: «Η Ελλάδα έχει τόσο πετρέλαιο, όσο και ο κόλπος του Μεξικού. Έχουμε εδώ και χρόνια στα χέρια μας, φωτογραφίες από δορυφόρο που το αποδεικνύουν…» και συμπλήρωσε: «Έχουμε τους επιστήμονες και τις εταιρείες να σας στηρίξουμε στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων. Η απόφαση είναι δική σας…» (περιοδικό CRASH, τεύχος 15, Ιούλιος 2012).
Οι παγκόσμιες ενεργειακές ισορροπίες έχουν αλλάξει άρδην την τελευταία δεκαπενταετία, μετά την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ, τη “νέα δυναμική” που ανέπτυξε η Ρωσία του Πούτιν, το καθεστώς στο Ιράν, οι αλλαγές σε Αίγυπτο και Λιβύη και τις εξελίξεις στη Συρία. Η Τουρκία αναβάθμισε τον ρόλο της εμφανιζόμενη ως ισχυρή οικονομική δύναμη, ενώ η Ελλάδα αυτοπυροβολήθηκε και οδηγήθηκε σε “χρεωκοπία”.
Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα τόσων πλουτοπαραγωγικών πόρων και ως εκ τούτου, αποτελεί το μήλο της έριδος ποιος θα τους καρπωθεί, διότι όλοι τους είναι μονοφαγάδες κι εδώ ταιριάζει η λαϊκή ρήση “όταν πλακώνονται τα βουβάλια στο νερό, την πληρώνουν τα βατράχια”. Η Ελλάδα, δυστυχώς, στερείται εθνικής στρατηγικής. Η πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας λειτουργεί περισσότερο ως πράκτορας συμφερόντων ξένων χωρών παρά ως εγγυητής των εθνικών συμφερόντων… «Σκοτώνονται» Αμερικάνοι, Ρώσοι και Γερμανοί για τις περίφημες “ιδιωτικοποιήσεις”, έχοντας όλοι τους βέβαια κατά νου κυρίως την εκμετάλλευση των ενεργειακών της χώρας, γι’ αυτό δημιούργησαν την οικονομική κρίση σ’ Ελλάδα – Κύπρο…
Οι ΗΠΑ του Ομπάμα δείχνουν να μη θέλουν με τίποτα να πατήσει ρωσικό… ποδάρι στην Ελλάδα και ειδικώς στο Αιγαίο. Η σύγκρουση είναι έντονη μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, με τη δεύτερη να έχει και τη χαλαρή στήριξη της Γερμανίας…
Να ποια είναι η άποψη των Αμερικανών για τον ορυκτό πλούτο και πως μπορούν να γίνουν συνδιαχειριστές! «Αποκλείεται κάθε στρατιωτική λύση στο Αιγαίο. Μια τέτοια σύγκρουση δεν μπορούν να εκτιμήσουν που θα οδηγήσει. Αντίθετα, όταν η Ελλάδα βρεθεί σε παράλυση, θα μπορέσουν να επέμβουν σε λίγες ημέρες και να πετύχουν αυτά που έχουν σχεδιάσει με τα γνωστά διχοτομικά σενάρια του Αιγαίου και χωρίς πόλεμο. Πρωτίστως θα πρέπει να έχουν προωθήσει σε κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ανθρώπους οι οποίοι θα φθάσουν τη χώρα σε κατάσταση παράλυσης…» (Τα είπε κυβερνητικός  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και είναι καταγεγραμμένα στα πρακτικά της Βουλής, τόμος Έκτος, Συνεδριάσεις 4Β ΡΣΤ΄ 17/3-27/4/1987).
Λίγο νωρίτερα ο “γνωστός μας” Χένριτ Κίσινγκερ είχε δηλώσει σε εβραϊκή συναγωγή κατά την επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία… τα εξής: «Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ισραήλ πρέπει να ελέγχει όλα τα ενεργειακά κοιτάσματα της Αν. Μεσογείου. Από τους συνδικαιούχους μόνο με την Τουρκία πρέπει να διαπραγματευτεί και στην ανάγκη να παραχωρήσει ένα μέρος. Οι Αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής θα είναι απασχολημένες σε εμφύλιες συρράξεις. Η Ελλάδα και η Κύπρος θα μαστίζονται από δρομολογημένη οικονομική κρίση. Η μόνη παρηγορία για τους Έλληνες ίσως να είναι η δικαίωσή τους για την αποπληρωμή των γερμανικών αποζημιώσεων από το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο. Σ’ αυτή τη δικαστική διεκδίκησή τους πρέπει να τους στηρίξουμε, για να τρωθεί η οικονομική επανάκαμψη και το γόητρο, της πάντοτε επικίνδυνης, για μας, Γερμανίας» (Απόρρητη έκθεση της Μοσάντ).
Τα σχέδια αυτά δρομολογήθηκαν πριν πολλά χρόνια – όπως θα διαβάσεις στη συνέχεια. Η πρώτη ένεση για να μας κοιμίσουν πριν από την μεγάλη εγχείριση έγινε με το πρώτο ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Συνέχισαν με το δεύτερο και τώρα βρισκόμαστε στο τρίτο. Έχουν βγει για τα καλά στο προσκήνιο. Δεν χρειάζεται πλέον να κρύβονται. Μας λένε ξεκάθαρα τις προθέσεις τους. Δεν διστάζουν να μας προσβάλουν γελοιοποιώντας τα πάντα. Έχουν την αποικιοκρατική νοοτροπία, τη νοοτροπία του κατακτητή, και ασελγούν επί ιερών και οσίων.
“Οι Γερμανοί θέλουν τους υδρογονάνθρακες της Ελλάδας”. Αυτή η άποψη άρχισε να κυκλοφορεί κατά τη διάρκεια των “διαπραγματεύσεων” που γίνονταν το Σαββατοκύριακο 11-12/7/2015 στις Βρυξέλες, και αυτό βεβαιώθηκε μετά την δημοσιοποίηση των επαχθέστατων όρων της συμφωνίας. Ο καθηγητής Οικονομικών του Παν. Μέρυλαντ, ο οποίος έχει γράψει πολλά για την ελληνική ΑΟΖ και δεν “μασά” τα λόγια του, σε άρθρο του κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη συμφορά που έρχεται: «Τώρα που βρισκόμαστε στο χείλος της ολικής καταστροφής κινδυνεύουμε να χάσουμε και την ΑΟΖ. Η Τρόικα – θεσμοί – θα έρθει πάλι να μας σώσει παίρνοντας μαζί της αυτή τη φορά και τα θαλάσσια οικόπεδά μας, όπως θα έλεγε και ο Γιάννης Βαρουφάκης, for peanuts. Πολύ φοβάμαι ότι οι εταίροι μας ξύπνησαν και θέλουν να βάλουν στο χέρι και τους υδρογονάνθρακες μια και εμείς τους έχουμε ξεχάσει για τα καλά. Διάβασα άναυδος το κείμενο του σχεδίου του Σόιμπλε… που στην παράγραφο 1α αναφέρει: «Μεταφορά πολύτιμων ελληνικών περιουσιακών στοιχείων αξίας 50 δις ευρώ σε ένα εξωτερικό ταμείο όπως το Ινστιτούτο για την Ανάπτυξη (institution for Growth) στο Λουξεμβούργο, τα οποία θα μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν συναρτήσει του χρόνου και να μειώσουν το χρέος».
Μήπως όλα αυτά είναι ένας καλομελετημένος σχεδιασμός, που όταν θα φθάσουμε στο οικονομικό απροχώρητο, να εμφανιστούν οι Γερμανοί και να μας πουν “σας χαρίζουμε μέρους του χρέους αλλά δώστε μας την εκμετάλλευση του πλούσιου υπεδάφους σας;”. Και έτσι θα παραδώσουμε ανυπολόγιστο πλούτο, για να μας χαριστούν χρέη που ο ελληνικός λαός τα έχει ξεπληρώσει 2-3 φορές, τουλάχιστον.
Να είναι τυχαίο που οι δανειστές – Γερμανία – ζητούν μείωση των αμυντικών δαπανών και κλείσιμο των στρατιωτικών-αμυντικών εργασιών, ενώ γνωρίζουν ότι έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τους γείτονές μας; Είναι σαφές ότι επιδιώκουν την αποδυνάμωση της επιχειρησιακής μας ικανότητας αφενός και τη μη κάλυψη των συνόρων μας ως ευρωπαϊκών συνόρων αφετέρου, καθόσον ουδεμία τέτοια δέσμευση αναφέρεται και στα τρία μνημόνια.
Δυστυχώς η δική μας ηττοπάθεια και ο εθνικός μας αμοραλισμός τους επέτρεψε να πάρουν κεφάλι και ν’ αρχίσουν να διεκδικούν: οι Αλβανοί εθνικιστές την Ήπειρο, οι Σκοπιανοί τη Μακεδονία, οι Τούρκοι τη Θράκη και το Αιγαίο (!) υποστηριζόμενοι από Αμερικανούς και Γερμανούς που θέλουν να λεηλατήσουν και να ληστέψουν τον εθνικό μας πλούτο!
Ο θεός, αγαπητοί αναγνώστες, ευλόγησε και με τα δύο χέρια αυτόν τον τόπο που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ. Της έδωσε ό,τι έχουν όλες οι άλλες χώρες του Πλανήτη και επιπλέον, σπάνιες ομορφιές, παραδεισένια φύση, χάρες ανεπανάληπτες και ορυκτό πλούτο μοναδικό στον κόσμο.
Αρχίζοντας από το περίφημο ΟΣΜΙΟ (σκληρό, όμορφο, μεταλλικό χημικό στοιχείο της ομάδας του λευκοχρύσου) που εντοπίζεται, σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, σε μεγάλες ποσότητες στα Ίμια και γενικώς στο Αιγαίο ΜΑΣ διερωτώμαστε γιατί οι τόσες προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η τελευταία αδιαφόρησαν (-ούν) για το θέμα ενώ γνωρίζουν ότι η προμήθειά του στοιχίζει 100.000 δολάρια το γραμμάριο (!!!);
Και δεν είναι μόνο οι ΗΠΑ που ενδιαφέρονται (εικάζεται ότι αυτή κυρίως με την απόλυτη ανοχή της επέτρεψε στην Τουρκία να προκαλέσει το επεισόδιο των Ιμίων) για την προμήθειά του (όσμιο). Όντως πολλοί οι ενδιαφερόμενοι (Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία, Γαλλία…) διότι η χρήση του είναι παντοειδής. Αρχίζει από τις άκρες του στυλογράφου και καταλήγει, ως απαραίτητο υλικό στα καύσιμα των πυραύλων και των διαστημοπλοίων ως καταλύτης, στη γόμωση πυρηνικών βομβών και σε μέταλλα για τον σχηματισμό κραμάτων εξαιρετικής αντοχής στη θερμότητα και τη σκληρότητα. Είναι δυσεύρετο γι’ αυτό η μέση τιμή πώλησής του ανέρχεται στα 100.000 δολάρια το γραμμάριο.
Η Τουρκία υποστηρίζει ότι έχει απόθεμα (πού το έχει όμως δεν μας λέει) ΟΣΜΙΟΥ 9 τρισ. ευρώ! Μήπως αυτά τα 9 τρισ. ευρώ βρίσκονται στα Ίμια και γι’ αυτό είχαμε και το γνωστό θερμό επεισόδιο του 1996; (Στα Ίμια εκτός από Όσμιο υπάρχει κόκκινος υδράργυρος, χρυσός, πετρέλαιο, φυσικό αέριο και πιθανώς παγωμένο μεθάνιο).
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η συνολική αξία των οσμίου στην Ελλάδα αγγίζει τα ΤΕΤΡΑΚΙΣ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ!!!
Συνέχεια στο επόμενο φύλλο