Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

ΓΡΑΜΜΑ στους 300 “ΠΑΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ”


Σας ρωτάω με αγανάκτηση και περιμένω να δώσετε απάντηση σε μένα και σ’ όλους τους ψηφοφόρους σας.

Πώς τα καταφέρατε, “πατέρες του Έθνους”, οι ξένοι να νομοθετούν για μας, χωρίς εμάς; Αυτοί ν’ αποφασίζουν κι εσείς να εκτελείτε χωρίς συζήτηση;


Ο χιλιοταλαιπωρημένος ελληνικός λαός που σας ψήφισε και κάθεστε στα έδρανα του ναού της Δημοκρατίας, στη Βουλή, αισθάνθηκε απογοήτευση παρακολουθώντας τις πρόσφατες προγραμματικές δηλώσεις και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα.

Παίξατε μέσα στην Βουλή ένα ματς εντυπώσεων, καυγαδίζοντας και φωνασκώντας. Αντί να ενωθείτε και να αντιτάξετε το εθνικό μας συμφέρον μπροστά στην λαίλαπα που έρχεται, εσείς φωνάζατε, δημιουργούσατε εντάσεις, ρίχνατε ευθύνες ο ένας στον άλλο, χλευάζατε, ειρωνευόσασταν για να αποσπάσετε τα χειροκροτήματα των δικών σας ζώντας την αυταπάτη ότι κερδίσατε τις εντυπώσεις… Τόσο πολύ έχει χαθεί πλέον το ήθος και ο γνήσιος ρητορικός και χαρισματικός πολιτικός λόγος;

Ο λαός συνήθισε να σας ονομάζει “πατέρες του Έθνους”, ή ακριβέστερα, σεις τον πείσατε να σας τιμάει μ’ αυτήν την προσφώνηση.

Όμως, αυτή τη κρίσιμη στιγμή, δεν μοιάζετε καθόλου για πατέρες. Δεν διαθέτετε τη νηφαλιότητα ώριμων ανδρών και τη ζεστή καρδιά των πατέρων.


Σας ρωτάω με αγανάκτηση και περιμένω να δώσετε απάντηση σε μένα και σ’ όλους τους ψηφοφόρους σας.

Πώς τα καταφέρατε, “πατέρες του Έθνους”, οι ξένοι να νομοθετούν για μας, χωρίς εμάς; Αυτοί ν’ αποφασίζουν κι εσείς να εκτελείτε χωρίς συζήτηση;

Έξι χρόνια προσπαθείτε να μας πείσετε ότι είστε οι σωτήρες μας και πως, με λίγη υπομονή ακόμα, θα βγούμε από την κρίση και την ύφεση. Αναλογισθήκατε για πόσο ακόμη θα ανεχόμαστε τους πειραματισμούς σας; Όλοι είστε ίδιοι. Δεν έχει σημασία το χρώμα της σημαίας σας. Δεν έχετε αφήσει τίποτα όρθιο. Βάλατε τσεκούρι στους μισθούς και τις συντάξεις· η περίθαλψη έχει καταρρεύσει και η αγορά χωρίς έλεγχο υφίσταται τις συνεχείς ανατιμήσεις.

Μας στύψατε, μας ξεζουμίσατε, μας φορολογήσατε ακόμα και τον αέρα που αναπνέουμε. Τσαλαπατήσατε την αξιοπρέπειά μας· κοιτάς στα μάτια τα παιδιά σου με απόγνωση όταν σου ζητούν τα αυτονόητα και περιμένεις τους γονείς σου να σε βοηθήσουν, ενώ έπρεπε εσύ να τους βοηθάς. Στείλατε πολλούς από εμάς στα συσσίτια (στην καλύτερη περίπτωση) γιατί κάποιες χιλιάδες τους στείλατε στον άλλο κόσμο· μας κλέψατε το χαμόγελο! Καταδικάσατε σε ένδεια ανθρώπους νοικοκύρηδες, που ζούσαν, πριν λίγο, μια ζωή αξιοπρεπή. Παρακαλούμε να μην αρρωστήσει κάποιος από την οικογένεια γιατί δεν θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα έξοδα.

Λιώνετε τους μικρούς και στηλώνετε τους μεγάλους. Τώρα αποδεικνύεται ότι είχαν πολύ δίκαιο εκείνοι που υποστήριζαν ότι όλα ήταν μεθοδευμένα. Ο στόχος ήταν να κλείσουν οι μικρές επιχειρήσεις και τα μαγαζιά, – είναι πάρα πολλά λέει το Κουαρτέτο (τρόικα – θεσμοί) –. Όλοι δουλεύουν για τους μεγάλους για να περιέλθει ο τζίρος σε εμπορικά κέντρα.

Σας ρωτάμε και περιμένουμε απάντηση.

Έχετε το μέτωπό σας καθαρό; Κι αν ναι, έχετε το θάρρος, να κάνετε μια και μόνο γενναία πράξη; Ποια; Να μιλήσετε ανοιχτά και σταράτα στο λαό. Σταματήστε να μας παρουσιάζεται το ψέμα ως αλήθεια. Σταματήστε να μας χρυσώνετε το βούρκο. Σταματήστε να μας παραπλανάτε. Στο χέρι σας είναι. Εσείς νομοθετείτε, γι’ αυτό ψηφίστε νόμο που να «εφαρμοστεί κατά γράμμα».

Όσο για τις μεγάλες ληστείες και τις φοβερές καταχρήσεις που έγιναν και γίνονται άνετα από διάφορους εξαδάκτυλους, που με το προνόμιο της προστασίας του Νόμου (που εσείς ψηφίσατε) κατάφεραν να φυγαδεύσουν το μόχθο του λαού από το παράθυρο της… νομιμότητας· κι όσο για τους προστατευόμενους καπάτσους μεγαλοαπατεώνες που θησαύρισαν πουλώντας αέρα κοπανιστό με την μεγάλη απάτη που είχαν στήσει οι ντόπιοι και ξένοι κερδοσκόποι στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, άκρα του τάφου σιωπή.

Γνωρίζετε εάν πήγε κανείς πολιτικός ή τραπεζίτης φυλακή για την συμμετοχή του στο φαινόμενο «φούσκα του χρηματιστηρίου», όπου μια δράκα μεμυημένων επιχειρηματιών και πολιτικών καταλήστευσαν 1,5 εκατομμύριο και πλέον αποταμιευτές και φάγανε τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων – τα οποία σήμερα αδυνατούν να πληρώσουν συντάξεις – αποκομίζοντας κέρδη πολλών τρισεκατομμυρίων ασφαλισθέντων στην Ελβετία και ανά την υφήλιο μέσω offshore εταιρειών;

Γνωρίζετε τί απέγινε με τα σκάνδαλα της Siemens, της αγοράς του αιώνα, των υποβρυχίων, των δομημένων ομολόγων της JPMorgan,των μεταλλείων της Κασσάνδρας και δεκάδες υποθέσεις που δήθεν άνοιξαν;

Αν εσείς δυσκολεύεσθε να απαντήσετε ο κόσμος έχει πια καταλάβει την κοροϊδία. Έχει καταλάβει πως οι μεγαλόστομες εξαγγελίες σας «όλα στο φως» και «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο» δεν είναι τίποτα άλλο παρά υλικά συγκάλυψης που σεις οι πολιτικοί χρησιμοποιείτε.

Έχει γίνει σλόγκαν το «ΜΙΚΡΗ ΚΛΟΠΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΩΡΙΑ! ΜΕΓΑΛΗ ΚΛΟΠΗ… ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ!», αφού με τις πολιτικές επιλογές, με τα νομοθετήματα που ψηφίζατε και με τις υπουργικές αποφάσεις που περνάτε άδειασαν τα δημόσια ταμεία και καταλήξατε στο να μας ζητάτε και πάλι να πληρώσουμε παραπάνω από τα περσινά χωρίς να μας ρωτήσετε πού θα τα βρούμε να σας τα δώσουμε.

Μας υποσχεθήκατε πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου ότι «η πρώτη κατοικία δεν θα φορολογείται…» (ΒΗΜΑ, 17/1/15) αλλά αυτό το ξεχάσατε μετά. Μας είπατε ότι, με νόμο που θα καταθέτατε στη Βουλή, ο ΕΝΦΙΑ θα πληρωθεί μόνο το 2014 και τώρα ανακοινώσατε πως και πάλι θα πληρώσουμε για το 2015, καθώς και τόσα άλλα που θεσπίσατε και εφεύρατε για να μαζέψετε χρήματα.

Νομίζετε ότι με τις λίγες εκατοντάδες ευρώ που αμείβεται η πλειοψηφία των Ελλήνων, έχει την δυνατότητα να πληρώσει;

«Πατέρες του Έθνους», σας… συγχαίρουμε πρώτον γιατί μας καταντήσατε έτσι ώστε να μη μπορούμε καν ν’ αγγίξουμε τον μισθό, γιατί πρέπει να πληρώσουμε ένα σωρό υποχρεώσεις που μας φορτώσατε, και δεύτερο, σαν… καλοί δάσκαλοι, τα τελευταία χρόνια μας μάθατε καλή αριθμητική ώστε να μετράμε και το τελευταίο ξεχασμένο λεπτό που υπάρχει στην τσέπη μας – ξέρετε, εκείνο το λίγο κοκκινωπό – για να τα βγάλουμε πέρα. Και το κυριότερο, μας μάθατε πώς να κάνουμε οικονομία στα σπίτια μας.

Δεν πρέπει να απαντήσετε στον ελληνικό λαό πώς προέκυψαν οι 505 Έλληνες που η περιουσία τους αγγίζει τα 60 δις ευρώ (από τα στοιχεία της Wealth-X που δημοσίευσε το «ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ»), και πώς βρέθηκαν μερικές εκατοντάδες Έλληνες να έχουν καταθέσεις πάνω από 600 δις σε Ελβετικές Τράπεζες, Νησιά Κέιμαν, Παρθένοι Νήσοι και offshoreεταιρείες;

Και θα κλείσω με την τελευταία έκθεση καταπέλτη του Συμβουλίου της Ευρώπης (CRECO) για την Διαφθορά στην Ελλάδα, που δημοσιεύτηκε στις 22 Οκτωβρίου 2015 και αναφέρει: «Στο επίκεντρο της εκτεταμένης διαφθοράς στην Ελλάδα, βρίσκονται οι Βουλευτές, οι δικαστές και οι Εισαγγελείς.

Ένας από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα οδηγήθηκε στην οικονομική κρίση, στην συγκάλυψη και στην επέκτασή της είναι η διαφθορά», αναφέρει η έκθεση υπογραμμίζοντας ότι «οι εκπρόσωποι του Ελληνικού κοινοβουλίου συνέβαλαν τα μέγιστα, υπερψηφίζοντας παράνομες αποφάσεις απαλλαγής και διαγραφής ευθυνών καθώς και δικαστές και εισαγγελείς, με αδιαφανείς νομοθετικές διαδικασίες».

Η έκθεση καλεί την Ελλάδα να επανεξετάσει το σύστημα των βουλευτικών ασυλιών και να θεσπίσει κανόνες δεοντολογίας για τους βουλευτές, προκειμένου οι τελευταίοι να μην καμώνονται πως δεν γνωρίζουν τις υποχρεώσεις τους.

Η ομάδα κρατών που έκανε τον έλεγχο κάνει δεκαεννέα (19) συστάσεις προς την Ελλάδα, προκειμένου να καταστεί εφικτή η πάταξη της διαφθοράς σε βουλευτές, δικαστές και εισαγγελείς.

Η αίσθηση ατιμωρησίας φουντώνει και το αίσθημα της αδικίας, που αισθάνονται οι πολίτες και που αργά ή γρήγορα, σε συνδυασμό με την πείνα που βιώνει ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού, θα οδηγήσει τη χώρα σε επικίνδυνες ατραπούς.

«Πατέρες του Έθνους», πολλοί φοβούνται μην έχουμε κοινωνική έκρηξη. Συνέλθετε. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του.