Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Εκλογές στην ΠΕΘ (Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων).

Παρακαλούμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΘ να αναδείξει, εκτός από τον επαίσχυντο ρόλο του Υπουργού Παιδείας και τον ύποπτο ρόλο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου επειδή κανένας αγώνας δεν ευοδούται όταν ο Αρχιστράτηγός του τον υποσκάπτει υπογείως όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.  Αυτό είναι σαφές από τις σχετικές δηλώσεις του κ. Φίλη, που απεκάλεσε τον Μακαριότατο “φωτισμένο ιεράρχη” που κάνει πλάτες στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών του κ. Γιαγκάζογλου και των ΚΑΙΡΟΣκόπων.

=========================
Οι αναγνώστες μας γνωρίζουν ότι δεν "χαριζόμαστε" όταν κάνουμε κριτική. Έτσι δεν διστάσαμε προεκλογικά να κατηγορήσουμε μέλη της ΠΕΘ για συναντήσεις με κομματικά πρόσωπα .


Όμως στην παρούσα συγκυρία, που το ορθόδοξο ομολογιακό μάθημα των θρησκευτικών, μετά από χρόνια υπόθαλψης δέχεται μια ανηλεή επίθεση, οφείλουν όλοι οι θεολόγοι 
  • να στηρίξουν την παλαίμαχη "Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων"(ΠΕΘ), 
  • να συμμετέχουν μαζικά στην ψηφοφορία (είτε δια ζώσης είτε δια επιστολικής ψήφου όπως προβλέπεται) 
  • και να ψηφίσουν τους πιο μαχητικούς και με ξεκάθαρες θέσεις υποψηφίους του ψηφοδελτίου της.
Κλείνουμε με μια προτροπή προς το νέο ΔΣ που θα ψηφίσει:
Παρακαλούμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΘ να αναδείξει, εκτός από τον επαίσχυντο ρόλο του Υπουργού Παιδείας και τον ύποπτο ρόλο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου επειδή κανένας αγώνας δεν ευοδούται όταν ο Αρχιστράτηγός του τον υποσκάπτει υπογείως όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον ορθόδοξο χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών. 
Αυτό είναι σαφές από τις σχετικές δηλώσεις του κ. Φίλη, που απεκάλεσε τον Μακαριότατο “φωτισμένο ιεράρχη” που κάνει πλάτες στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών του κ. Γιαγκάζογλου και των ΚΑΙΡΟΣκόπων.
Στις κρίσιμες στιγμές -πχ της ψηφοφορίας σε κάποιο σωματείο- πρέπει να δίνουμε όλοι, μαζικά το ΠΑΡΟΝ και με αίσθηση ευθύνης να υπερψηφίζουμε τα πιο ακέραια, ασυμβίβαστα και αξιόλογα πρόσωπα.
Ομάδα εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"