Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Έβαλαν δύο μουσουλμάνους βουλευτές στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας της βουλής!

Μυαλό δε βάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ με τίποτα. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι και ανεύθυνοι.

  Την ώρα που καίγεται ο κόσμος, που γίνεται της κακομοίρας στην περιοχή με αφορμή την προσφυγική κρίση και η Τουρκία παζαρεύει όσο το δυνατόν περισσότερα ανταλλάγματα από την Ευρώπη και αναβαθμίζει τις σχέσεις της με τη Γερμανία τι σκέφτηκαν να κάνουν στην κυβέρνηση του Τσίπρα και του Καμμένου λέτε;
Έβαλαν δύο μουσουλμάνους βουλευτές ως μέλη της διαρκούς επιτροπής εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων. Πρόκειται για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καρά Γιουσούφ Μεμέτ Αϊχάν και Μουσταφά Μεμέτ Μουσταφά.
Προφανώς και τυπικά είναι όλα εντάξει. Είναι Έλληνες πολίτες, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα και γι’ αυτό, ως Έλληνες πολίτες έχουν εκλεγεί στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ωστόσο υπάρχει ένας άγραφος νόμος που αφορά την εθνική ασφάλεια της χώρας και ως σήμερα καμία κυβέρνηση δεν τον είχε παραβεί.

Αυτός ο άγραφος νόμος λέει ότι κάθε κόμμα μέχρι σήμερα απέφευγε να ορίζει ως μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής μουσουλμάνους βουλευτές που εκλέγονταν σε νομούς της Θράκης λόγω του αυξημένου ρόλου και των παρεμβάσεων στη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής του εκεί Τουρκικού προξενείου που πολλές φορές υποδεικνύει την ψήφιση και συγκεκριμένων βουλευτών που εκλέγονται.
Είναι πολύ απλά θέμα περιφρούρησης και εθνικής ασφαλείας για το οποίο προφανώς δεν ιδρώνει το αυτί του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Μπορεί να μας πει ο Τσίπρας με πια σιγουριά θα γίνεται μια απόρρητη ενημέρωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ή του Εξωτερικών με την παρουσία βουλευτών που μπορεί και να ελέγχονται για τις σχέσεις τους με το Τουρκικό προξενείο; 



Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ 

Εάν δεν πρόκειται για μία είδηση που θέλει να προλάβει τραγικές καταστάσεις, τότε δεν είναι μία απλή εσφαλμένη πολιτική κίνηση στα όρια της ηλιθιότητας... 


Τότε πρόκειται κάτι άλλο, πάρα πολύ επικίνδυνο που κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη απόφαση. 

Κι αυτό, επειδή είναι γνωστό ότι
οι μουσουλμάνοι βουλευτές (που εκλέγονται) είναι "καθαρές επιλογές" του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, δηλαδή έμπιστοι της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας.



Απολύτως λογικό είναι, λοιπόν, το πλήθος ερωτημάτων στις τάξεις των βουλευτών που προκαλεί η κυβερνητική επιλογή να τοποθετηθούν στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας δύο μουσουλμάνοι βουλευτές, ο Μουσταφά Μουσταφά (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Γιουσούφ Αϊχάν (ΣΥΡΙΖΑ).
Το θέμα, όπως αναφέρεται , σχολιάζονταν εντόνως χθες το βράδυ σε διακομματικά κοινοβουλευτικά πηγαδάκια καθώς στη συγκεκριμένη επιτροπή εξετάζονται ζητήματα μείζονος εθνικής σημασίας πολλά εκ των οποίων έχουν άκρως απόρρητη διαβάθμιση.

Το οξύμωρο (το γελοίο, για να είμαστε ειλικρινείς, κι ας παραβιάζουμε την "πολιτική ορθότητα" της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου) είναι ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν μπορούν να εκδώσουν ανακοινώσεις από τη στιγμή που πρόκειται για Έλληνες βουλευτές, από την άλλη όμως είναι από ετών γνωστόν ότι αρκετοί από αυτούς κάθε τρεις και λίγο βρίσκονται στην Τουρκία και συναντώνται με στελέχη της γειτονικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά μας προτιμούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός. 


Ίσως οι κυβερνώντες να γνωρίζουν καλύτερα. Αν όμως κάνουν λάθος... τότε θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον του δικαστηρίου με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και της διευκόλυνσης μεταφοράς κρίσιμων και ευαίσθητων πληροφοριών εθνικού περιεχομένου σε ξένη χώρα, όσοι εισηγήθηκαν και όσοι αποδέχθηκαν την τοποθέτηση των δύο (συγκεκριμένων) μουσουλμάνων βουλευτών στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.
Περιμένουμε, όμως, δηλώσεις από τους κ.κ. Πάνο Καμμένο και Τέρενς Κουίκ. 


Θα είχαν, πράγματι, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον οι ό,ποιες δηλώσεις έκαναν (αν τολμήσουν). Προφανώς, η συγκεκριμένη τοποθέτηση των δύο μουσουλμάνων βουλευτών καλύπτει τις "πάγιες κόκκινες γραμμές" των ΑΝ.ΕΛ., οι οποίοι δεν διαβλέπουν την πιθανότητα να ενημερωθούν ξένες χώρες για τα όσα θα ενημερώνεται η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, η οποία διαχειρίζεται άκρως ευαίσθητες και στον απόλυτο βαθμό διαβαθμισμένες πληρφορίες.
 

Κάποιοι μετά και από αυτή την κυβερνητική απόφαση - τοποθέτηση, θα έλεγαν πως "μπήκαν οι λύκοι στο μαντρί". 

Δυστυχώς, θα τους διαψεύσουμε. Οι "λύκοι" δεν μπήκαν τώρα στο μαντρί, αλλά βρίσκονται σε αυτό εδώ και πολύ καιρό. Τώρα, απλά, βάζουν και τα... "φιλαράκια" τους.
ΥΓ: Φυσικά, θα ήταν υπερβολικό να ζητήσουμε από τον φερόμενο ως πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, να τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο (πολύπλοκο μάλλον για τον ίδιο) θέμα, αφού μέχρι πρότινος δεν γνώριζε καν ότι η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα... 

Όμως θα καταθέσουμε μία απορία και θα περιμένουμε (ματαίως;) απαντήσεις από τους αρμόδιους πολιτικούς: Μήπως στην Τουρκία έχει τοποθετηθεί στην εκεί επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, κάποιος "ρωμιός" ή κάποιος Κούρδος; 

Τις απαντήσεις στις απορίες μας και τις δηλώσεις για την "τσιμεντωμένη πατριωτική γραμμή και στάση" των ΑΝ.ΕΛ, τις περιμένουμε από τον εγνωσμένης ευαισθησίας επί των εθνικών θεμάτων κ. Τέρενς Κουίκ. 

Και μην ισχυριστεί ότι κάτι τέτοιο συμπεριλαμβάνεται στα "κρατικά μυστικά", γιατί θα του υπενθυμίσουμε ότι δύο εκλεκτοί του τουρκικού προξενείου βρίσκονται στην πλέον ευαίσθητη επιτροπή της Βουλής...