Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Προπαγάνδα για την μεγάλη πανορθόδοξη οικουμενιστική ψευδοσύνοδο. Ανησυχίες για την ασφάλεια της. Ήδη στην Κρήτη βρίσκονται απεσταλμένοι των αμερικανικών, ρωσικών και ελληνικών μυστικών υπηρεσιών. Το κόστος της συνόδου θα ανέλθει περί τα 5 εκατομμύρια ευρώ . Φοβούνται να μην αντιμετωπίσουν σαν τις δυναμικές Λαρισαϊκές διαμαρτυρίες των Ορθοδόξων Αγωνιζομένων Χριστιανών γι’ αυτό την απομόνωσαν στο δυσπρόσιτο Κολυμπάρι της Κρήτης. Η τιμωρία όμως θα έρθει άνωθεν.






Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει η Πανορθόδοξος που θα γίνει στην Κρήτη

Παγκόσμιες διαστάσεις παίρνει η Πανορθόδοξος που θα γίνει στην Κρήτη

Ιστορικής σημασίας η συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών - Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας - Αποκλειστικό ρεπορτάζ από τον τόπο της Συνόδου
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό παγκόσμιο γεγονός αποτελεί η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος που θα λάβει χώρα στην Κρήτη από τις 16 ως και τις 27 Ιουνίου και συγκεκριμένα στο Κολυμπάρι Χανίων στην Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου.
AdTech Ad
Αποστολή Κρήτη Μαρία Γιαχνάκη
Είναι ίσως το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός των τελευταίων 1300 χρόνων από την 7η Οικουμενική Σύνοδο μέχρι σήμερα.
Κατά την διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου θα συνέλθουν όλοι οι προκαθήμενοι και επίσκοποι της Ορθοδοξίας ώστε να δώσουν κοινή μαρτυρία για την Μία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, με αποτέλεσμα να καταστεί η Κρήτη το κέντρο του πλανήτη.
Έτσι 14 θρησκευτικοί ηγέτες, προκαθήμενοι εκκλησιών και οι αντιπροσωπίες τους ( τα μέλη των οποίων δεν θα υπερβαίνουν τα 6 συν 3 βοηθητικά και οι Παρατηρητές ) θα μεταβούν στην Κρήτη από τις 16 Ιουνίου και για 10 μέρες θα συνεδριάζουν για θέματα που αφορούν την ορθοδοξία και ευαίσθητες πτυχές αυτής προκειμένου να ληφθούν κοινές αποφάσεις για την ζωή και την μαρτυρία των ορθοδόξων Χριστιανών.
Της Συνόδου θα προεδρεύσει ο ΑΘΠ Οικουμενικός Πατριάρχης κκ Βαρθολομαίος , του οποίου ήταν και ο διακαής πόθος να γίνει αυτή η Σύνοδος και υπό την αιγίδα του θα γραφεί νέα σελίδα στην ιστορία της παγκόσμιας Ορθοδοξίας.
Η Πανορθόδοξος Σύνοδος απασχόλησε αρκετά την εκκλησία λόγω των θεμάτων συζήτησης που θα τεθούν, όμως το ίδιο απασχολεί και τις υπηρεσίες ασφαλείας, των οποίων τα μέτρα θα είναι δρακόντεια λόγω της έλευσης θρησκευτικών ηγετών.
Ήδη στην Κρήτη βρίσκονται απεσταλμένοι των αμερικανικών, ρωσικών και ελληνικών μυστικών υπηρεσιών προκειμένου να ερευνηθούν οι χώροι να ελεγχθούν οι τόποι μετακινήσεων και να σχεδιάσουν το πρόγραμμα ασφάλειας αφού λόγω και των μετακινήσεων των θρησκευτικών ηγετών από το νομό Χανίων στο νομό Ηρακλείου, θα είναι αρκετά απαιτητικά τα μέτρα για την ασφάλεια.
Η έλευση του προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου δίνει ένα ιδιαίτερο στίγμα στην Πανορθόδοξο όσον αφορά την απήχησή της και στα πολιτικά πράγματα της χώρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι από τους ηγέτες - όπως ο Πατριάρχης Μόσχας κκ Κύριλος - θα έχει ιδιαίτερα αυξημένη προστασία μετά από εντολή του Ρώσου προέδρου ,Βλαντιμίρ Πούτιν όχι μόνο στις μετακινήσεις του ή στον χώρο διαμονής του αλλά ακόμη και στην διατροφή του.

Ο νέος αστυνομικός διευθυντής Κρήτης κύριος Δασκαλάκης που έχει μόλις λίγο καιρό αναλάβει την θέση αυτήν θα έχει να αντιμετωπίσει ένα από τα δυσκολότερα γεγονότα φύλαξης στην θητεία του.
Οι αμερικανικές δυνάμεις ασφαλείας μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες , διεκδικούν να έχουν το πάνω χέρι στην ασφάλεια και την επιλογή ανδρών φύλαξης και προστασίας, κάτι το οποίο δεν μπορεί σαφώς να πραγματοποιηθεί 100% αφού στην Πανορθόδοξο όπως προαναφέραμε θα είναι και ο Ρώσος Πατριάρχης γεγονός που έχει δημιουργήσει μια αναστάτωση στις συνεννοήσεις με βασικό αποδέκτη των προβλημάτων την ελληνική αστυνομία.
Ακόμη και η επιλογή των δημοσιογράφων θα περάσει από κόσκινο σύμφωνα με πληροφορίες μας, ενώ ήδη διαμορφώνονται οι όροι επιλογής αυτών για την πολυπόθητη διαπίστευσή τους για την Πανορθόδοξο αφού έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον διεθνών ανταποκριτών.
Το μεγάλο βάρος τώρα της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου για την οποία ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από εκκλησιαστικούς κύκλους λόγω διαφωνιών του περιεχομένου των συζητήσεων που θα γίνουν , έχει πέσει αναμφίβολα στην Μητρόπολη Κισσάμου και Σελίνου καθώς και στην Ακαδημία Κρήτης όπου θα λάβει χώρα η Πανορθόδοξος.
Στην Ακαδημία Κρήτης όπου θα φιλοξενηθεί η Σύνοδος γίνονται πυρετωδώς εργασίες για την καταλληλότητα των χώρου και ήδη σύμφωνα με τον πρόεδρό της, Κωνσταντίνο Ζορμπά: «είναι έτοιμες οι αίθουσες των εργασιών ενώ τακτοποιούνται ζητήματα τεχνικού εξοπλισμού κι επικοινωνίας καθώς και οι καμπίνες μεταφραστών ώστε να είναι όλα έτοιμα τις ημέρες της Συνόδου. Είναι γεγονός τονίζει ο κύριος Ζορμπάς ότι με την συνάντηση αυτή τερματίζεται ένα μεγάλο Συνοδικό κενό και αποκαθίσταται η συνοδική ιερουργία του συνόλου της ορθοδοξίας.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της ορθόδοξης ακαδημίας Κρήτης καυτηριάζει όλους όσους προσπάθησαν να παραπληροφορήσουν για το κόστος της Συνόδου εξυπηρετώντας προφανώς κάποια συμφέροντα χωρίς ουσιαστική ενημέρωση αλλά διάθεση για κουτσομπολιό.»
Ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κκ Αμφιλόχιος βρίσκεται διαρκώς σε συσκέψεις με το υπουργείο εξωτερικών και όλους τους φορείς που συνεργάζονται για την έκβαση της Συνόδου , ενώ όπως μας δήλωσε : «Η Σύνοδος αυτή θα αποτελέσει ένα μεγάλο παγκόσμιο γεγονός το οποίο θα γραφτεί στην ιστορία και προσπαθούμε όλοι για την επιτυχία της αφού είναι πολύ σημαντικό ότι σε μια τέτοια κρίσιμη εποχή θα συναντηθούν οι Ορθόδοξοι ηγέτες για το συμφέρον και το καλό της παγκόσμιας Ορθοδοξίας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα φανούμε αντάξιοι αυτού του γεγονότος που θα λάβει χώρα στην Μητρόπολή μας και θα στιγματίσει σίγουρα παρά τα προβλήματα που υπάρχουν γενικότερα.»
Όσον αφορά τώρα στο πολυσυζητημένο θέμα του κόστους αυτής της Συνόδου για το οποίο γράφτηκαν αρκετές ανακρίβειες σύμφωνα με ασφαλείς μας πληροφορίες , έχει δημιουργηθεί ένα ταμείο για την Πανορθόδοξο όπου σε αυτό συνεισφέρουν όλες οι εκκλησίες κι ένα ταμείο για το οικουμενικό πατριαρχείο στο οποίο αποταμιεύονται χρήματα για τις δραστηριότητες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου που θα πρέπει να καλύψει το Οικουμενικό .
Ήδη αρκετά από τα τεχνικά συστήματα ( υπολογιστές , οθόνες, φωτοτυπικά , καμπίνες κλπ έχουν εξασφαλιστεί από την Αμερικανική πλευρά ενώ η κάθε αποστολή με τους προκαθήμενους και τις συνοδείες τους θα καλύπτει από μόνη της τα έξοδα διαμονής και διατροφής της.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας το κόστος της Συνόδου θα ανέλθει περί τα 5 εκατομμύρια ευρώ το ανώτερο, συνολικά για τα όσα θα λάβουν χώρα κατά την διάρκεια αυτής.
Την πρώτη και τελευταία ημέρα της Συνόδου οι δημοσιογράφοι θα συναντηθούν με τους ηγέτες ενώ όλες τις άλλες ημέρες θα ενημερώνονται από εκπροσώπους κάθε μεσημέρι σε συνέντευξη τύπου για την πορεία των συζητήσεων. Είναι γεγονός ότι η απόφαση να μην γίνονται οι εργασίες ενώπιον δημοσιογράφων έχει προκαλέσει συζητήσεις εστιάζοντας στην ενδεχόμενη επιλεγμένη ενημέρωση.
Το πρόγραμμα της Συνόδου σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες περιέχει εκτός βεβαίως από τις εργασίες , Θείες λειτουργίες ,στα αραβικά ,ρωσικά , ρουμανικά, γεωργιανά και αλβανικά , Συλλείτουργα κι Εσπερινούς των Προκαθήμενων χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη , παρουσία και του προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας κ Προκόπη Παυλόπουλου , προσφωνήσεις δημάρχων , επίσημα δείπνα και προσφωνήσεις και συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κκ Ειρηναίο αλλά και με τοπικούς Επισκόπους.
Είναι γεγονός πάντως ότι υπάρχει μια ανησυχία για την καλή έκβαση της Συνόδου λόγω της απόφασης του Πατριάρχη Αντιοχείας να μην πάρει μέρος στην Σύνοδο εξαιτίας των προβλημάτων που έχει με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για εσωτερικά τους ζητήματα. Κάτι τέτοιο σίγουρα θα δημιουργήσει πρόβλημα αν και γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο.
Παραθέτουμε αποκλειστικό φωτορεπορτάζ από τους χώρους και την Ακαδημία που θα γίνει η Σύνοδος.
Το σήμα της Πανορθοδόξου σε αποκλειστική προβολή
Και φωτογραφίες από τον πρόεδρο της Ορθόδοξης Ακαδημίας που έχει την ευθύνη του χώρου καθώς και του Επίκοπου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιου που έχει την ευθύνη για το οικουμενικό Πατριαρχείο για τις εργασίες της Συνόδου.
ΔΕΙΤΕ ΤΗ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB

   ΠΗΓΉ : http://www.newsbomb.gr/