Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Η μουσουλμανοποίηση της Λέσβου

Είμαι κάτοικος του ευλογημένου αυτού νησιού που έχει την Χάρη ενός μεγάλου πλήθους Αγίων, που έχυσαν το αίμα τους κηρύσσοντας την Ορθόδοξη Πίστη τους. Ενός Ελληνικού νησιού, το τρίτο σε έκταση, που κατά το πλείστον οι κάτοικοί του είναι Ορθόδοξοι ΧριστιανοίΌταν ελευθερώθηκε η Λέσβος το 1912 υπήρχαν αρκετοί μουσουλμάνοι. Το 1912, όμως, μετά την Μικρασιατική καταστροφή οι μουσουλμάνοι έφυγαν τηρώντας την συνθήκη της Λωζάνης και στη θέση τους ήρθαν οι πονεμένοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πρόσφυγες από τα Μικρασιατικά παράλια.

Αυτό που πετύχαμε τότε –δηλαδή η Λέσβος να κατοικείται από Έλληνες Ορθόδοξους Κατοίκους– κινδυνεύει σήμερα να χαθεί. Εδώ και ένα χρόνο συσσωρεύεται στο νησί ένα πλήθος μουσουλμάνων, που εγκλωβίζεται επειδή δεν του επιτρέπουν να μεταβεί όχι μόνο στο εξωτερικό άλλα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Εκτός από τα κέντρα υποδοχής, νοικιάζουν σπίτια, πολυτελή ξενοδοχεία, γίνονται μέλη της ευρύτερης περιοχής. Μιλάμε για εποικισμό που αλλοιώνει τον Ελληνικό και Ορθόδοξο χαρακτήρα της περιοχής. Εκτός της ευρύτερης περιοχή της πόλης και των κοντινών της οικισμών, η επεκτατική τους δράση προχωρά και στα χωριά της Λέσβου.
Ποιος χρηματοδοτεί αυτούς τους ανθρώπους να νοικιάζουν σπίτια και ξενοδοχεία; Γιατί δεν τους απομακρύνουν από το νησί; Τι θα γίνει αν η Τουρκία συνεχίσει να στέλνει μετανάστες, που εγκλωβίζονται στο νησί; Μήπως θέλουν να μετατρέψουν την Λέσβο σε Μουσουλμανικό Εμιράτο;

Ένας αγανακτισμένος κάτοικος της Μυτιλήνης