Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016

Ο επίσκοπος που διώκει ιερέα, ενώ αυτός υπερασπίζεται ορθώς την Ορθόδοξη πίστη μας, θεωρείτε ως αιρετικός - Ψήφισμα – διαμαρτυρία προς τον Μητροπολίτη Φλωρίνης-Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητο



ΜΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ - 

 ΤΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ
       
     - Ψήφισμα – συμπαράστασης στον

Αρχιμανδρίτη π. Παΐσιο Παπαδόπουλο



<<[…]Ο π. Παΐσιος Σεβασμιότατε διέκοψε το μνημόσυνό σας, όχι γιατί έχει κάτι εναντίον του προσώπου σας, αλλά διότι εσείς συνεχίζετε, σαν να μην έγινε τίποτε, να μνημονεύετε τον παναιρετικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.
                Διώκοντας όμως εσείς τον π. Παΐσιο, διώκετε και κάθε ορθόδοξο λαϊκό, μοναχό ή κληρικό που αντιστέκεται στην μεγάλη αυτή προδοσία της Ορθοδόξου Πίστεως>>.

      -   Ψήφισμα – διαμαρτυρία προς τον Μητροπολίτη Φλωρίνης-Πρεσπών και Εορδαίας  κ. Θεόκλητο 

<<[…]Γι΄αυτό λοιπόν παρακαλούμε να επιληφθείτε ορθοδόξως του θέματος, δίνοντας την δική σας ομολογία στην άμεσα προγραμματιζόμενη σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, γνωρίζοντας ότι ο λαός σας εξουσιοδοτεί και σας προτρέπει να υποστηρίξετε την μη αποδοχή αυτής της Συνόδου ως «Αγίας και Μεγάλης», και την μη εφαρμογή των αποφασισθέντων και ψηφισθέντων, αντικανονικώς, προδοτικών κειμένων, που κλονίζουν και σκανδαλίζουν πρωτοφανώς το σώμα της Εκκλησίας μας.
                Σας ευχόμαστε καλή φώτιση και καλή δύναμη>>.
         - ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Ὁ ρόλος τῶν λαϊκῶν μέσα στὴν Ἐκκλησία μετὰ τὴν “Πανορθόδοξη Σύνοδο”».

ΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ''ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ'':
-Ο επίσκοπος που διώκει ιερέα, ενώ αυτός υπερασπίζεται ορθώς την Ορθόδοξη πίστη μας, θεωρείτε ως αιρετικός


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 6.00 μ.μ. ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Ὁ ρόλος τῶν λαϊκῶν μέσα στὴν Ἐκκλησία μετὰ τὴν “Πανορθόδοξη Συνοδο”».