Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος απειλεί με επιστολές τους ιερείς π. Θεόδωρο Ζήση και π. Νικόλαο Μανώλη Πίσω κρύβονται ο Βαρθολομαίος και ο Ιερώνυμος;


ΑΝΘΙΜΕ ΞΕΠΕΖΕΨΕ

Αντί να τους επαινείτε που διαφυλάττουν τα Άγια και τα Όσια της Πίστεώς μας και να τους καμαρώνετε που ορθοτομούν τον Λόγο του
Θεού και της Ορθοδοξίας,τους κυνηγάτε μετά μανίας να σιωπήσουν; Γιατί; Επειδή υπερασπίζονται με σθένος και παρρησία το ''ο παπισμός είναι αίρεση και ο Οικουμενισμός  

 Οι αιρετικοί όλων των αιώνων ένα δρόμο γνωρίζουν: Το φασιστικό δρόμο του εκφοβισμού και των διώξεων! 

Ποίος ο  βέβηλος συντάκτης τους ;; 

Ἀπὸ Κατάνυξις Έκτακτο:

Πυροδοτήθηκε η επιστολή βόμβα του οικ. πατρ. Βαρθολομαίου για εκκαθαρίσεις αγωνιστών κληρικών.

φυσικός αυτουργός και αδίστακτος εκτελεστής."Π.Π".:  ..."Ευτυχώς"! π. Γ. Μεταλληνός και

κ. Δημ. Τσελεγγίδης, μόλις χθές,

διεχώρησαν ...εγκαίρως την θέση τους!!!

Σχόλιο Ιστολογίου Κατάνυξις: Όπως είχαμε αποκαλύψει εγκαίρως, στην τελευταία συνεδρίασή  της, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος (Δ.Ι.Σ.) είχε ρητή εντολή απευθείας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, που απαιτούσε την καρατόμηση του πατρός Θεοδώρου Ζήση και των συν αυτώ.
Στη συνέχεια δημοσιεύσαμε πρώτοι την επιστολή που απέδειξε με θλιβερό τρόπο, πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης επιχειρεί να  γίνει Καπετάν Φοβέρας και Τρομάρας για την Εκκλησία της Ελλάδος
Πιστέψαμε τότε ειλικρινά και γράψαμε οτι “κατά τα φαινόμενα η Δ.Ι.Σ. αφόπλισε την πατριαρχική βόμβα, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και τοποθέτησε το Πατριαρχικό γράμμα στο χρονοντούλαπο της  Ιστορίας”.
Σήμερα με αποκλειστικό διπλό έγγραφο φωτιά, καταγγέλουμε  το φασιστικό πρόσωπο της Εκκλησιαστικής διοίκησης. Αποκαλύπτουμε με τραγικό τρόπο, πως η βόμβα του Πατριάρχη όχι μόνο δεν απενεργοποιήθηκε αλλά απασφαλίστηκε για να εκραγεί με στόχο τον  πατέρα Θεόδωρο Ζήση και τον πατέρα Νικόλαο Μανώλη.

Πρόθυμος δήμιος, φυσικός αυτουργός και αδίστακτος εκτελεστής του πρωτοφανούς Πατριαρχικού τρομοκρατικού γράμματος, το πειθήνιο όργανο, ο περίγελως και ανεξάντλητος τροφός των πρωϊνάδικων και των σατιρικών εκπομπών, ο…  συνήθης ύποπτος.
Αντί να αρθεί στο ύψος της Αρχιερατικής του ευθύνης, να σηκώσει στους ώμους του τον σταυρό του μαρτυρίου, να ορθοτομήσει ελέγχοντας την Πατριαρχική αυθαιρεσία και να επαινέσει τους δύο κληρικούς, για τον αταλάντευτο αγώνα τους κατά της συνοδικής νομιμοποίησης του οικουμενισμού, που επιχειρείται με τη σύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, επιλέγει να εκτελέσει  το διπλό “συμβόλαιο” της μαφίας του Φαναρίου.
Εμείς τους παραδίδουμε στη συνείδηση του πιστού λαού του Θεού και τον ίδιο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και κυρίως τον Καπετάν Φοβέρα και Τρομάρα.
Κατόπιν της αποστολής των δύο εγγράφων στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο και θερμής παρακλήσεως προς δημοσίευση από μέρους των απειλουμένων κληρικών (π. Θ. Ζήση και Π. Ν. Μανώλη), δημοσιεύουμε κατά σειράν, με μορφή κειμένου, τις επιστολές του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, πρώτα προς τον π. Νικόλαο Μανώλη και έπειτα προς τον π. Θεόδωρο Ζήση, παραθέτοντας και τα αντίστοιχα πρωτότυπα έγγραφα στο τέλος της ανάρτησης.
Οἱ Ἐπιστολές:

1η επιστολή

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η    Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α
Ι Ε Ρ Α     Μ Η Τ Ρ Ο Π Ο Λ Ι Σ     Θ Ε Σ Σ Α Λ Ο Ν Ι Κ Η Σ
Βογατσικού 7 – 546 22 Θεσσαλονίκη, τηλ. 231-229871, και τηλεομ.231-229861.-
αριθμ. πρωτ. 722.-                                        Εν Θεσσαλονίκη τη 10-12-2016.-
Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερον
π. Νικόλαον Μανώλην, Εφημέριον
Ιερού Ναού αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας
της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης
Ενταύθα
Αιδεσιμολογιώτατε,
Έχοντες υπ’όψει, τας κατά καιρούς αλλά και προσφάτους αναφοράς σας, και τας ομιλίας σας, μέσω του διαδικτύου, εις τους ιστοτόπους katanixis.blogspot.gr και katihisis.blogspot.gr περί θεμάτων απτομένων της πνευματικής δικαιοδοσίας του Σεπτού Οικουμενικού ημών Πατριαρχείου, ετέρων Πατριαρχείων ως επίσης και της Εκκλησίας της Ελλάδος, και ότι κατά το Σάββατον 3ην Δεκεμβρίου 2016 απευθύνατε αντικανονικώς, «Ανοιχτή επιστολή προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για το ψευδές Δελτίο Τύπου της Ιεράς Συνόδου» παραθεωρούντες με τρόπον αντικανονικόν την οικείαν σας  εκκλησιαστικήν αρχήν, και εν προκειμένω την Ιεράν Μητρόπολιν Θεσσαλονίκης, εις ην και ανήκετε κανονικώς και ουσιαστικώς ως κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού, δεδομένου δε ότι ταύτα πάντα προκαλούν την πνευματικήν σύγχυσιν και διάστασιν των συνειδήσεων των πιστών του πληρώματος της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, πατρικώς σας γνωρίζομεν τα κάτωθι:
Διά της υπ’ αριθμ. 2195/1001/14-5-2015 Αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος μετατέθητε εις τον ιερόν Ναόν αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης κατόπιν της υπ’ αριθμ. πρωτ. 196/2-4-2015 ημετέρας αιτήσεως. Η εν λόγω μετάθεσή σας ως αναφέρεται, μεταξύ των άλλων, εις την σχετικήν Συνοδικήν Απόφασιν εγένετο και «…προς αποκατάστασιν της ειρήνης εν τη ενορία Προφήτου Ηλία άνω πόλεως Θεσσαλονίκης, προς κατασίγασιν και περεταίρω αποτροπήν της δημιουργίας φατριαστικών φαινομένων, προς ανάπαυσιν του ημετέρου λογισμού εν τη ενορία ημών… αλλά και ένεκα της πατρικής και προστατευτικής μερίμνης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, μη επιθυμούντος την κίνησιν καθ΄υμών κανονικής διαδικασίας, αλλ’ επιδιώκοντος την προστασίαν της ενότητος εντός της ενορίας του προφήτου Ηλία άνω πόλεως, ως και της ιερατικής υποστάσεως υμών, ου μην αλλά και την υμετέραν πνευματικήν ανέλιξιν και ωρίμανσην».
Διά των υπ’ αριθμ. 784/20-11-2015 και 923/31-12-2015 ημετέρων εγγράφων αποσταλλέντων προς υμάς και εχόντων πλήρη σχέσιν με την εσχάτως προβαλλομένην διά του διαδικτύου συμπεριφοράν σας, σάς κατεγράψαμεν πατρικώς και κατ’ οικονομίαν τας συμβουλάς και τας παραινέσεις βάσει των οποίων είχετε και έχετε την δυνατότητα καταλλαγής και ειρηνεύσεως προς οικοδομήν των ενοριτών σας.
Διά της υπό ημερομηνίαν 13-1-2016 επιστολής σας, απευθυνόμενης προς τον οικείον Μητροπολίτην σας, εκφράζετε αδυναμίαν αντιλήψεως του ακριβούς περιεχομένου του φερομένου καθ’ υμών πειθαρχικού παραπτώματος και παρακαλείτε να σας διευκρινήσωμεν σχετικώς προς κατανόησιν και συμμόρφωσίν σας τα όσα διά των ως άνω ημετέρων εγγράφων σας γνωρίζομεν. Εις την εν λόγω επιστολήν σας δεν σάς απεστείλλαμεν σχετικήν απάντησιν κρίνοντες τούς προβληματισμούς και τούς συλλογισμούς σας ατυχείς, οι οποίοι μάλιστα καταδεικνύουν την εκ μέρους σας έλλειψιν διαθέσεως προς κατανόησιν των υφ’ ημών γραφομένων.
Αναμένοντες άχρι τούδε την τοιαύτην υφ’ υμών συμμόρφωσιν και επαναφοράν εις την κανονικήν τάξιν της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, διαπιστούμεν, δυστυχώς, ότι συνεχώς εμφανίζεται εις τους ιστοτόπους katanixis.blogspot.gr και katihisis.blogspot.gr η ψευδεστάτη είδησις βρίθουσα ανακριβειών και συκοφαντικών αναφορών ότι «Με νέα, πρόσφατη εντολή (20-11-2015), ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, απαγορεύει εκ νέου και στην ενορία του αγίου Σπυρίδωνος να Ομιλεί ο π. Νικόλαος!!! Κρίνεται ως επικίνδυνος!!! Ο π. Νικόλαος Μανώλης, εφημέριος του ιερού βυζαντινού ναού Προφήτου Ηλιού Θεσσαλονίκης επί 26 έτη, για λόγους Πίστεως (ως γνωστόν ο π. Νικόλαος δίνει μεγάλες μάχες εναντίον της παναίρεσης του Οικουμενισμού που έχει αλώσει τα υψηλά κλιμάκια της εκκλησιαστικής ηγεσίας), από τις 21 Μαῒου 2015, μετατέθηκε αναγκαστικά, με την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατόπιν αιτήματος του μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, και την απόφαση του τελευταίου, στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος Τριανδρίας. Στη νέα του ενορία ο π. Νικόλαος, παρά τις συνεχιζόμενες απειλές και τους εκφοβισμούς, συνεχίζει ακάθεκτος το αντιοικουμενιστικό και αντιαιρετικό του έργο καθώς και την εν γένει πνευματική του δραστηριότητα», ενώ εν τοις πράγμασιν καθίσταται πασιφανές ότι ομιλείτε ιδιωτικώς και δημοσίως, κηρύττετε και αρθρογραφείτε εν πλήρει ελευθερία.
Ωσαύτως, καθίσταται γνωστόν, ότι ένεκα των ομιλιών και των άρθρων σας εις το διαδίκτυον και εις τους ως άνω ιστοτόπους, προκαλείτε δυστυχώς και πάλιν την αναγραφήν ανοικείων, αναρμόστων και χυδαίων σχολίων όπως π.χ. «…να ξέρεις και τούτο όμως αν συλλειτουργήσεις μεθαύριο με τον ακατανόμαστο, θα μας απογοητεύσεις…» ή «…δεν χρειάζεσαι ιδιαίτερη ευλογία από κανέναν! Πρώτα απ’ όλα μην ξαναμνημονεύσεις τον Άνθιμο Θεσσαλονίκης. Τότε να δεις χάριν Κυρίου που θα λάβεις!».
Τέλος, εις την εν λόγω ανοικτήν επιστολήν σας διχάζετε και σκανδαλίζετε τους χριστιανούς με τα παρακάτω: «Για μας όλους τους παραδοσιακούς πιστούς, δε θα μένει, παρά η μόνη διέξοδος, η τελευταία μας δυνατότητα ευλογημένης αντίδρασης, η διακοπή του μνημοσύνου όσων ιεραρχών και πατριαρχών θα δεχτούν τις αποφάσεις της Κρήτης. Χιλιάδες κληρικοί και μοναχοί, πλήθος λαού, θα οδηγηθούμε στην αποτείχιση και τότε θα είναι πολύ αργά...».
Εν συνεχεία των ανωτέρω διαπιστούμεν εσχάτως, και δη, προ και μετά την σύγκλησιν της Μεγάλης εν Κρήτη συνελθούσης Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, την αναφοράν σας κατά τας ομιλίας σας και μάλιστα μέσω του διαδικτύου εις ενεργείας του Οικουμενικού ημών Πατριαρχείου και εταίρων Πατριαρχείων και Ορθοδόξων Εκκλησιών, ως και της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Επί τούτοις, πατρικώς σας εφιστώμεν την προσοχήν, διά τελευταίαν φοράν, όπως του λοιπού, με σεβασμόν προς την κανονικότητα και την αγιότητα της κατ’ ανατολάς Ορθοδόξου, Μιάς, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού και την νομιμότητα της τοπικής Διοικούσης Εκκλησίας, εις ην και ανήκετε κανονικώς, παύσητε να προβαίνητε εις σκανδαλισμόν των συνειδήσεων των πιστών και εις πρόκλησιν διά την δημιουργίαν «αποτειχίσεων», «σχισμάτων» και «ανταρσιών», δεδομένου ότι το τοιούτον τυγχάνει αντικανονικόν και εκκλησιολογικώς απαράδεκτον.
Ευχέτης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ

2η επιστολή

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ι ΕΡΑ  ΜΗΤ Ρ Ο ΠΟΛΙ Σ   Θ Ε Σ Σ Α Λ Ο Ν Ι Κ Η Σ
Βογατσικού 7 – 546 22 Θεσσαλονίκη, τηλ. 231-229871, και τηλεομ.231-229861.-
αριθμ. πρωτ. 721.-                                        Εν Θεσσαλονίκη τη 10-12-2016.-
Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερον
π. Θεόδωρον Ζήσην, Καθηγητήν Πανεπιστημίου
Ιερόν μετοχιακόν Ναόν αγίου Αντωνίου
Της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης
Εντάυθα
Αιδεσιμολογιώτατε,
Δια του παρόντος ημετέρου εγγράφου και έχοντες υπόψη τας κατά καιρόν, ως και εσχάτως αναφοράς σας, μέσω του διαδικτύου, και τα ομιλίας σας εν τη αιθούση του ιερού μετοχιακού Ναού αγίου Αντωνίου της Ιεράς Μονής αγίας Θεοδώρας της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, περί θεμάτων απτομένων της πνευματική δικαιοδοσίας του Σεπτού Οικουμενικού ημών Πατριαρχείου, ως επίσης και της Εκκλησίας της Ελλάδος, και δεδομένου ότι ταύτα πάντα προκαλούν την πνευματικήν σύγχυσιν και διάστασιν των συνειδήσεων των πιστών του πληρώματος της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, πατρικώς και κανονικώς σας γνωρίζομεν τα κάτωθι:
Κατόπιν της υπο ημερομηνίαν 31-3-2008 αιτήσεώς σας, και της σχετικής και νομίμου κανονικής διαδικασίας, απελύθητε κανονικώς εκ της θέσεώς σας ως κληρικού του σεπτού Οικουμενικού ημών Πατριαρχείου, προσεπιδηλούντες την γραμμήν την οποίαν θα τηρήσητε κατά την άσκησιν της ποιμαντικής σας ευθύνης, και εν συνεχεία δια του υπ’ άριθμ. Πρωτ. 84/1-4-2008 κανονικού απολυτηρίου γράμματος συμπεριελήφθητε εις τον ιερόν κλήρον της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, ως άμισθος κληρικός αυτής.
Κατόπιν παρακλήσεώς σας, σας παρεχωρήσαμεν προσωρινώς το θυσιαστήριον του ιερού μετοχιακού Ναού του αγίου Αντωνίου, ανήκοντος εις την Ιεράν Μονήν της αγίας Θεοδώρας δια να τελήτε την Θείαν Λειτουργίαν καθ’ εκάστην Κυριακήν και να ομιλήτε προς το εκκλησίασμα δια την πνευματικήν οικοδομήν αυτού και προς σωτηρίαν ψυχών.
Επίσης, διαπιστούμεν εσχάτως, και δη προ και μετά την σύγκλησιν της Μεγάλης εν Κρήτη συνελθούσης Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ως και αναγράφεται ανωτέρω, την αναφοράν σας κατά τας ομιλίας σας και μάλιστα μέσω του διαδικτύου εις ενεργείας του Οικουμενικού ημών Πατριαρχείου και ετέρων Πατριαρχείων και Ορθοδόξων Εκκλησιών, ως και της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Επί τούτοις, πατρικώς σας εφιστώμεν την προσοχήν όπως του λοιπού, με σεβασμόν προς την κανονικότητα και την αγιότητα της κατ’ ανατολάς Ορθοδόξου, Μιάς, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας του Χριστού και την νομιμότητα της τοπικής Διοικούσης Εκκλησίας, εις ην και ανήκετε κανονικώς, παύσητε να προβαίνητε εις σκανδαλισμόν των συνειδήσεων των πιστών και εις πρόκλησιν δια την δημιουργίαν «αποτειχίσεων», «σχισμάτων» και «ανταρσιών», δεδομένου ότι το τοιούτον τυγχάνει αντικανονικόν και εκκλησιολογικώς απαράδεκτον.
Ευχέτης
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ
Τὰ ἀντίστοιχα πρωτότυπα ἔγγραφα ἐδῶ.
Σχόλια:
  1. Μήπως ξέρετε πού θα λειτουργήσει ο Άνθιμος την Κυριακή, για να μαζευτούμε καμιά κατοσταριά ατομα;
    Απάντηση
  2. Λόγω ηλικίας, με το ενάμιση πόδι στον τάφο, να σκεφτεί πως επιτρέπει να έρθει στην Ορθοδοξία η νέα εκκλησιολογία της ψευδοσυνόδου της Κρήτης και να κλάψει για την μεγάλη αυτήν αμαρτία αντί να βαρύνει τη ψυχή του με τις διώξεις των δυο αυτών αγωνιστών παραδοσιακών ιερέων που κοσμούν την μητρόπολή που.
    Απάντηση
  3. Άγιος Παίσιος Αγιορείτης:
    "Μετά λύπης μου, από όσους φιλενωτικούς έχω γνω­ρίσει, δεν είδα να έχουν ούτε ψίχα πνευματική ούτε φλοιό. Ξέρουν, όμως, να ομιλούν για αγάπη και ενότη­τα, ενώ οι ίδιοι δεν είναι ενωμένοι με τον Θεόν, διότι δεν Τον έχουν αγαπήσει"
    και
    "Επίσης, ας γνωρίσωμεν καλά ότι η Ορθόδοξος Εκ­κλησία μας δεν έχει καμμίαν έλλειψιν. Η μόνη έλλειψις, που παρουσιάζεται, είναι η έλλειψις σοβαρών Ίεραρχών και Ποιμένων με πατερικές αρχές. Είναι ολίγοι οι εκλεκτοί."

    Μα καλά, τί λόγια είναι αυτά; Πως εκστομεί τέτοια σκανδαλώδει λόγια ένας Άγιος; Πως εκφράζεται έτσι εναντίων Πατριαρχών και φιλενωτικών ιερωμένων;
    Και αντί να καθαιρεθεί έγινε και Άγιος;

    Ποιος άραγε σκανδαλίζει; ο Άγιος Παίσιος που τα αναφέρει ή αυτοί που λενε, για παράδειγμα, ότι η Εκκλησία έχει έλλειψη;


    Χαράλαμπος εκ Θεσσαλονίκης
    Απάντηση
  4. Σεβασμιώτατε κ. Ανθιμε δεν ντρέπεστε; Ακόμη και σε τέτοια ηλικία δεν έχετε σταματήσει να διώκεται τον π. Νικόλαο και άλλους αγωνιστές ιερείς όπως τον π. Θεόδωρο Ζήση οι οποίοι μάχονται υπέρ της πίστεώς μας.
    Εύχομαι κ. Ανθιμε να μετανοήσετε πρωτού να είναι αργά.
    Απάντηση
  5. Κάτω τα χέρια από τους δύο παραδοσιακούς ιερείς , τους ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΙΣ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΑΣΙ.Αν διώκονται αυτή τη στιγμή, είναι μακάριοι! Αλοίμονο στους νεοπατερικούς οικουμενιστές!
    Απάντηση
  6. Ό,τι δεν τόλμησε η Σύνοδος, το τολμά ο Ανθιμος Θεσσαλονίκης. "Μωραίνει ο Θεός ον βούλεται. ..."
    Απάντηση
  7. Μα δε γνωρίζει ο Σεβασμιότατος Θεσσαλονίκης ότι πρέπει να πειθαρχεί στο Θεό και όχι στο Βαρθολομαίο που παραβιάζει τους Ιερούς Κανόνες και εισάγει καινοφανή εκκλησιολογια;
    Άλλωστε ,Σεβασμιώτατε, τι άλλο περιμένετε από δω και πέρα από την καλή μαρτυρία την επί του φοβερού βήματος του Θεού;
    Απάντηση
  8. Ἀντιγράφω ἀπό προχθεσινό κείμενόν μας: «Ὁ Μητροπολίτης Θε/νίκης κ. Ἄνθιμος μετά τοῦ Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ἐνεργῶσι κάπως θρασύδειλα καί ἐν πανουργείᾳ χιλίων Κληρικάντηδων Κερκοπιθήκων ἵνα καθαιρεθῶσι οἱ Κληρικοί τοῦ πρώτου, π.χ. τόν παπαΘόδωρον Ζήσην καί τόν παπαΝικόλαον Μανώλη, καί ἐπιτέθην μέχρι καί στήν ἰδικήν μας «Δαβιδικήν σφενδόνη», ὅπως μᾶς ἐξοντώση κυρίως ψυχολογικά. Πρόκειται διά στυγνή Νεοφαναριώτικην φατριά, κλειστόν κύκλωμα συνεργάζονται μετά τινῶν ἰσχυρῶν Μασσώνων, ὅπερ συστηματικῶς τήν ὁποῖαν καί ἀποκαλύπτουμεν. Να γνωρίζεται, ὅτι ἄν τυχόν καθαιρεθῶσι οἱ πιό πάνω Κληρικοί, κύριος πρωταἴτιος θά εἶναι ὁ τριεμοιχεπιβάτης Σεβασμιώτατος κ. Ἄνθιμος.»

    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ» http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2016/12/blog-post_49.html
    Απάντηση
  9. Από τον Άννα στον Κα'ι'άφα.Αμφότεροι βαρύνονται.
    Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές ιερείς κατά της σύγχρονης παναίρεσης του οικουμενισμού! !! Οι πιστοί γνωρίζουν πολύ καλά πως ο Πατριάρχης υπηρετεί ξένα κέντρα που πολεμούν την Ορθοδοξια κ α ι την Ελλάδα.Το Κολυμπάρι θα γίνει το "Βατερλώ" του ιδίου και των συν αυτώ.
    Χιλιάδες πιστών είμαστε στο πλευρό των αγωνιστών ιερέων που είναι παλικάρια της πίστης !!! Ο Μητροπολίτης Άνθιμος ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου.Δεν μπορεί να ανακοψει την οργή των πιστών για τις κακοήθειες της Συνοδου της Κρήτης, τιμωρώντας τους πνευματικούς μας δασκάλους.Ντροπή !!! για τις απειλές.





    Απάντηση
  10. Μόνο επαίνους έπρεπε να στειλει στους αγωνιστές ιερείς π.Θεοδωρο Ζήση και π. Νικόλαο Μανώλη ή Ι.Μ. Θσσαλονίκης που δε φέρνουν σύγχυση αλλά ενημερώνουν και καταρτίζουν προς σωτηρία ψυχής τον πιστό λαό του Θεού
    ΒΒ
    Απάντηση
  11. Δε μας είπε ο κ. Άνθιμος τελικά ήρθε ειρήνη στην ενορία του προφήτη Ηλία; Ο κόσμος το χει τύμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι
    Απάντηση
  12. κ. Βαρθολομαίε , κ. Ιερώνυμε Λιάπη,και κ.¨Άνθιμε, με τη κουστωδία σας στη συνείδηση του Ορθοδόξου πληρώματος της Εκκλησίας είστε καθηρημένοι, αφορισμένοι και Ανάξιοι για τις αιρέσεις που εισηγάγατε στην πίστη μας.
    Δεν μας πτοούν οι κατάπτυστες απειλές σας.
    Ο Λαός θα προασπιστή τους Αγωνιστές του κληρικούς και Λαϊκούς ιδιαιτέρως δε τον π. Θεόδωρο Ζήση τον π. Παϊσιο και τον π. Νικόλαο Μανώλη και όλους που θα διωχθούν. Αν τολμήσετε να τους πειράξετε θα ανάψετε καλή φωτιά, θυμηθείτε τους Θεολογικούς της Λαρίσης....
    Ο πιστός Λαός θα γίνει άγρυπνος φρουρός και με την χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ θΑ ΝΙΚΗΣΗ!
    Διάκος Γ.
    Απάντηση
  13. "πατρικώς";;; ας γελάσω... Τέτοιο πατέρα _ τέρας είχαν πολλοί άγιοι Μάρτυρες.
    Απάντηση
  14. Πατέρες μαζί σας,τον δρόμο τον ξέρουμε.
    Θλίψη και πόνο προκαλεί η όλη κατάσταση!Δυστυχώς,οι ποιμένες έπεσαν θύματα του αρχέκακου όφεως. Ας ευχηθούμε ο δικαιοκρίτης Θεός να τους φωτίσει έστω και την τελευταία στιγμή,διότι δεν ξέρουν τι κάνουν.Ας τους ευχαριστήσουμε ακόμα ακόμα, γιατί είναι η αιτία που εμείς θα ομολογήσουμε ΧΡΙΣΤΟ,ΑΥΤΟΝ που οι ίδιοι με τις πράξεις τους πρόδωσαν.
    ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ
    Απάντηση
  15. Δυστυχῶς, πρωτοῦ καλά-καλά στεγνώσει τό μελάνι τοῦ προτελευταίου  ἀντιῤῥητικοῦ κειμένου μας (10 Δεκεμβρίου 2016) κατά τοῦ Ἀρχιοικουμενιστοῦ Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου μέ τίτλον «Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΣΠΗΔΗΣΕΝ ΩΣ ΤΑΥΡΟΣ ΕΝ ΥΑΛΟΠΩΛΕΙῼ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΗΡΩΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ π. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΖΗΣΗ» τά τελευταία ἐπίσημα ἀπειλητικά γράμματα τά διεμοίρασεν ὁ τρισμοιχεπιβάτης τῆς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης κ. Ἄνθιμος, ἕνα ἀκόμη θλιβερόν φερέφωνον τῶν Οἰκουμενιστικῶν ἐνεργειῶν τοῦ αἱρετικοῦ πατριάρχη μας.

    Ἀμφότεροι οἱ Νέοι Ὁμολογητές τῆς καρδιᾶς μας καί Πρωτοπρεσβυτέροι τῆς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, δυστυχῶς, ὡς ἀναμενόμενον λοιδωρούνται καί κατηγορούνται (πῶς ἐξάλλου θα καθαιρεθῶσι ἄνετα, δύο πολύτιμοι Κληρικοί καί Πρωτοπρεσβύτεροι, ἄν δέν ὑφίστατο καί κάποιο λογικοφανές κατηγορητήριον;), ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΑ καί ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ βέβαια, ἀπό τήν ἐν λόγῳ Μητροπολιτικήν Ἐκκλησιαστικήν Ἀρχήν τους πού μνημονεύει ἀντιΚανονικά τόν Αἱρεσιάρχην τοῦ «Ὀρθόδοξου Οἰκουμενισμοῦ» πατριάρχην Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίον, ὅτι ἄκουσον-ἄκουσον ἀσχολήθησαν μέ ζητήματα πού ἄπτονται τῆς δῆθεν ΑΠΟΛΥΤΗΣ «πνευματικῆς δικαιοδοσίας» τοῦ μή Σεπτοῦ Οἰκουμενιστικοῦ Θρόνου τῆς Βασιλεύουσας.

    Ποιά εἶναι ἡ περίφημη πνευματική δικαιοδοσία τοῦ Φαναρίου;

    Ὁ διάχυτος ἐωσφορικός «Πνευματικός Οἰκουμενισμός»; Προφανῶς περί τούτου ἀκριβῶς πρόκειται. Τί εἶναι ὅμως ὁ «πνευματικός οἰκουμενισμός»;

    Τοῦτο τό Φαναριώτικον «πνευματικόν» ἀκαδημαϊκόν μάθημα, τό διδασκώμεθα καλά, ὡς ἀνυποψίαστα μαθητούδια καί μελλοντικοί φερέλπιδες, ἐξάπαντος νεοΦαναριῶτες δικηγορίσκοι, δηλ. ἐκκολαπτῶμενα πειθήνια ὄργανα τοῦ Πατριαρχείου· ὅμως πρέπει νά γίνει τοῖς πᾶσι κατανοητόν ἤ ἔστω εὐκολο-χώνευτον, ὅτι τοῦτη ἡ σατανική παναίρεσις τοῦ Οἰκουμενισμοῦ εἶναι πολύ σοβαρά καί «ἀμετάκλητη δέσμευσις» καθῶς σημειώνουν με ἔμφαση διάφοροι Οἰκουμενιστές Καθηγητές μας στά οἰκουμενιστικά τους ἐγχειρίδια.

    Ὁ «Πευματικός Οἰκουμενισμός» εἶναι: θανατηφόρον ὑδροκυάνειον καί τοξικόν δηλητήριον, «θεολογικά ναρκωτικά»,  ἤ ἄν θέλετε ΝΟΘΟΝ καί ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΟΝ ὑβριδικόν παιδίον τινάς τερατογενέσεως, καρπός ὑπό τινός τοῦ κακόμοιρου βιαστοῦ-ἐπιβήτωρος τοῦ Βατικάνειου «Ρωμαιοκαθολικισμοῦ» πού ἐσύναψεν μοιχικήν «διαχριστιανικήν» σχέσιν μετά τοῦ ἑκάστοτε Οἰκουμενι(στι)κοῦ Πατριάρχου. Ὑφίστατο ὅμως καί τινά ἰσχυρόν «ΑΝΤΙΔΟΤΟΝ» γιά ὅσους ἐπιθυμῶσι τήν πνευματικήν ἀσφάλειάν τους.


    Δηλαδή, ὁ Πατρολόγος Καθηγητής παπαΘόδωρος Ζήσης μετά τοῦ παπαΝικόλαου Μανώλη, ἀποκαλύπτωσιν: εὐθυτενῶς, ὁμολογιακῶς, ποιμαντικῶς, ἀληθῶς, κανονικῶς, πνευματικῶς, πράγματα πού ἐμπίπτωσι δηλ. στά Ποιμαντικά, Κανονικά και Ἐκκλησιολογικά τους καθήκοντα, τόν πανοῦργον καί σατανικόν «Πνευματικόν Οἰκουμενισμόν» τῶν Νεοφαναριωτῶν, καί ἐκείνοι οἱ δείλαιοι, λυσάξασι ἀπό αἱμοδιψήν οἶστρον χιλίων Βρυκολάκων γιά νά τούς καθαιρέσωσι.

    Ὁμιλοῦμεν διά καθαρά προμελετημένην, παντελῶς ἄδικον καί ἀντιΚανονικήν καθαίρεσιν-ἐκδίκησιν ὑπό τῆς Ζηζιουλέϊκης νοσηρῆς φατριᾶς.

    Καθαιρέστε τους λοιπόν γιά νά ἡσυχάσει δῆθεν ἡ ψυχούλα σας, ἵνα φορτώσετε ΔΥΟ ἀκόμη ἀναμένα κάρβουνα στά κεφάλια σας. ΑΝΑΞΙΟΙ!

    Κοντολογίς, πρόκειται... Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://apologitikaa.blogspot.com.cy/2016/12/blog-post_16.html
    Απάντηση
  16. ΤΡΙΑΤΑΤΙΚΟΣ

    "Εἰ ἐμέ ἐδίωξαν, καί ὑμᾶς διώξουσιν".

    Φτάσαμε στο σημεῖο να αποτελεί κριτήριο εγγυρότητας
    η δίωξη ή έστω η απειλή δίωξης από Μητροπολίτη.

    Κίτρινη κάρτα.
    Απάντηση
  17. Δυστυχώς ο Παναγιότατος Θεσσαλονίκης , όπως και πολλοί άλλοι ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων και δει Ιεραρχών ,που αντί να ορθοτομούν τον λόγο της αληθείας τον φιμώνουν. Δεν αντιλαμβάνεται ο Παναγιότατος και οι ψιθυριστές αυλικοί του, ότι πρόκειται για μια κινδυνεύουσα Εκκλησία ;Τρέμει για την καρεκλίτσα του και κλίνει τον αυχένα στις εντολές του αιρετικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, αντι να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Έχει αναλογιστεί άραγε την υστεροφημία του; έχει αναρωτηθεί πόσο σκανδαλίζει ο ίδιο το πλήρωμα της Ορθοδόξου Εκκλησίας (και όχι μόνο της Θεσσαλονίκης) ,διώκοντας τους Ορθοδοξότερους φαεινούς αστέρες της Θεσσαλονίκης; Φυσικά και όχι, για να γράφει απειλητικές επιστολές , αλλά όλοι είμαστε έτοιμοι για νέους αγώνες απέναντι στον ανέσχιντο οικουμενιστή Δεσπότη Θεσσαλονίκης. Πατέρες μαζί σας! Στώμεν καλώς! Γαλατάς Χρήστος Θεολόγος.
    Απάντηση
  18. Συγγνώμη, αλλά δεν καταλαβαίνω ότι αφού η απόφαση για την καθαίρεσή τους είναι προειλημμένη γιατί δεν διακόπτουν πρώτοι την επικοινωνία (μνημόνευση); Εκτός κι αν η στρατηγική είναι "μένουμε μέχρι αυτός να μας διώξει" ίσως για να εκτεθεί περισσότερο. Μα το πράγμα φωνάζει ότι συνταυτίζεται με τους Ουνίτες του Φαναρίου, άρα ήδη αιρετικός και κατά τους Ιερούς Κανόνες δυνάμει καθηρημένος. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε μαζί τους.
    Απάντηση
  19. Έλεος Μακαριώτατε!!! Αντί να τους επαινείτε που διαφυλάττουν τα Άγια και τα Όσια της Πίστεώς μας και να τους καμαρώνετε που ορθοτομούν τον Λόγο του Θεού και της Ορθοδοξίας,τους κυνηγάτε μετά μανίας να σιωπήσουν;Γιατί;Επειδή υπερασπίζονται με σθένος και παρρησία το ''ο παπισμός είναι αίρεση και ο Οικουμενισμός παναίρεση'';;;Επειδή ο Πατριάρχης φυλιέται και αγκαλιάζεται και συνλειτουργεί με αιρετικούς και αλλοθρησκους σημαίνει ότι ο λαός και ο κλήρος πρέπει να το δεχτούν;Ευτυχώς έχει μείνει προζύμι από κληρικούς που κρατάει ψηλά το άρμα της Ορθοδοξίας.Εμείς σαν λαός είμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι που στην Αγιοτόκο Θεσσαλονίκη έχουμε τέτοιους καθαρούς και γνήσιους αγωνιστές κατά των αιρέσεων.Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς και ο Άγιος Δημήτριος είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για το γνήσιο και ανόθευτο Ορθόδοξο φρόνημα αυτών των κληρικών και μακάρι να τους μοιάξετε κι εσείς οι υπόλοιποι που το μόνο που σας νοιάζει είναι να είστε αρεστοί στο Πατριαρχείο και στον κόσμο.Όλοι εμείς που στηρίζουμε Τον Πάτερ Νικόλαο και τον Πατέρα Θεόδωρο θέλουμε να είμαστε αρεστοί στον Θεό και ας το πληρώνουμε ακριβά αυτό το τίμημα ποικολοτρόπως.Φύγετε Δέσποτά μου από αυτήν την παγίδα που σας στήνει ο Πατριάρχης πριν είναι αργά για την ψυχή σας και στηρίξτε αυτούς τους κληρικούς για να μείνετε στην συνείδηση του κόσμου ως ένας νέος Άγιος Γρηγόριος Παλαμάς και αυτό θα σας οδηγήσει κατευθείαν στην αγκαλιά του Θεού.ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.
    Απάντηση