Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

Αναβλήθηκε η Ιερατική Σύναξη με θέμα τον πατέρα Νικόλαο Μανώλη (ΧΘΕΣ). ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 6:45 ΤΑ ΧΑΡΑΜΑΤΑ, ΕΙΜΑΣΤΑΝ στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ. ΒΙΝΤΕΟ!

/

Νεότερη Ενημέρωση (Παρασκευή 8 πμ),
Διαβάστε και δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τις σημερινές εξελίξεις στον Ιερό Ναό του Αγ.Σπυρίδωνα, όπου μαζεύτηκαν πιστοί, στο τέλος της παρούσας ανάρτησης.
Γι΄ αυτό και αύριο θα είμαστε στις 6:45 στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας, ώστε να προασπίσουμε το νόμιμο και κανονικό δικαίωμα του πατρός Νικολάου να ιερουργήσει στην εφημερία του. 
Γιατί, όπως συνήθιζε να λέει ο μακαριστός Παντελεήμων Χρυσαφάκης, και σίγουρα θα θυμούνται οι παλαιότεροι ιερείς της Μητρόπολης, «ο εφημέριος στην εφημερία του είναι Δεσπότης» .
Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση και το σχόλιο μας:
Aπό καλά πληροφορημένες πηγές του Ιστολογίου μας γνωρίζαμε και σας ενημερώσαμε για την εσπευσμένη σύγκληση Ιερατικής Συνάξεως στο μητροπολιτικό μέγαρο σήμερα Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 10:00 το πρωΐ. Με τη Μητρόπολη να είναι άνω κάτω από την ενέργεια του πατρός Νικολάου Μανώλη να ανακοινώσει την διακοπή του μνημοσύνου του οικείου επισκόπου, το θέμα της σύναξης ήταν ένα και μοναδικό, «Πατήρ Νικόλαος», και ο σκοπός προφανής, να ασφαλιστούν «τα γίδια στο μαντρί», μη τυχόν και ακολουθήσει και κάποιος άλλος ιερέας της μητρόπολης το ηρωικό παράδειγμά του. 


Εμείς, όπως είχαμε ανακοινώσει, μαζευτήκαμε έξω από το Μητροπολιτικό Μέγαρο προκειμένου να συμπαρασταθούμε στον εκ νέου αδίκως διωκόμενο πατέρα Νικόλαο Μανώλη και να προκαλέσουμε τον έλεγχο στις ιερατικές συνειδήσεις των ναρκωμένων από την δεσποτοκρατία και τον οικουμενισμό ιερέων της μητρόπολής μας. Αλλά οι μόνοι ιερείς που παρουσιάστηκαν ήταν οι συγγενείς του πατρός Νικολάου, οι μόνοι που παρανόμως δεν είχαν προσκληθεί. 
Οι μητροπολιτικοί τους ενημέρωσαν ότι δεν επρόκειτο να γίνει καμία ιερατική σύναξη κι ότι αυτά περί ιερατικής συνάξεως εκείνης της ημέρας ήταν ψευδείς ειδήσεις που διέσπειρε η Κατάνυξη. Ως προς την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι τη συγκεκριμένη είδηση την διασταυρώσαμε από πολλές μεριές, αλλά, επισήμως, μας το ανακοίνωσε άθελά της η γραμματεία της Μητρόπολης.


Αφού, λοιπόν, η ιερατική σύναξη αναβλήθηκε από τον φόβο των δικών μας αντιδράσεων, αποφασίσαμε να συντάξουμε ένα ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στη δίωξη του πατρός Νικολάου, να το υπογράψουμε και να το παραδώσουμε στην γραμματεία της Μητρόπολης. Όμως το ψήφισμα που υπογράψαμε 130 περίπου ψυχές έξω στα σκαλιά του μεγάρου επί της Βογατσικού, δεν έγινε δεκτό με την πρόφαση ότι οι υπογραφές μας έπρεπε να έχουν θεώρηση του γνησίου της υπογραφής. 
Η άρνηση της μητρόπολης μας προκάλεσε αγανάκτηση, αλλά σύντομα ευθυμήσαμε με τη σκέψη ότι η Μητρόπολή μας πρωτοπορεί, ή θέλει να στέλνει δουλειά στα ΚΕΠ (η επόμενη παράστασή μας θα γίνει στα πλησιέστερα ΚΕΠ και για τα παράπονα θα παραπέμπουμε στη Μητρόπολη) ή επιθυμεί την επόμενη φορά να υπογράφουμε ένας ένας μπροστά στον γραμματέα με την ταυτότητα ανά χείρας. Εν τέλει αποφασίσαμε να επιδώσουμε το ψήφισμα με δικαστικό επιμελητή.



Σε κάθε περίπτωση, αποδείχτηκε ότι οι ιθύνοντες της Μητρόπολης δεν έχουν το σθένος να μας κοιτάξουν στα μάτια και με παρρησία να υποστηρίξουν την θέση τους ενάντια στον πνευματικό μας πατέρα Νικόλαο Μανώλη. Ας συνεχίσουν να μας κοιτάζουν μέσα από τα παράθυρα του μεγάρου πίσω από τις βαριές κουρτίνες. Εμείς θα είμαστε εκεί, όποτε χρειαστεί να υπερασπιστούμε τον δίκαιο αγώνα του πατρός Νικολάου, αλλά και κάθε άλλου ήρωος Ορθόδοξου ιερέα που θα βρεθεί στη θέση του.
Γι΄ αυτό και αύριο θα είμαστε στις 6:45 στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνος Τριανδρίας, ώστε να προασπίσουμε το νόμιμο και κανονικό δικαίωμα του πατρός Νικολάου να ιερουργήσει στην εφημερία του. Γιατί, όπως συνήθιζε να λέει ο μακαριστός Παντελεήμων Χρυσαφάκης, και σίγουρα θα θυμούνται οι παλαιότεροι ιερείς της Μητρόπολης, «ο εφημέριος στην εφημερία του είναι Δεσπότης» .