Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Περί μυστικών υπηρεσιών

Είμαι βέβαιος πως κάποιοι από τους αναγνώστες του παρόντος blog μπορεί να θεωρούν υπερβολικά τα όσα αναφέρουμε σχετικά με τις Μυστικές Υπηρεσίες και τον ρόλο που διαδραματίζουν στην παγκόσμια πολιτική σκηνή.

Πολλοί, επίσης, μπορεί να θεωρούν ότι ο Dr. Roberts, ο Dr. Hudson, η Thranholm, ο Dr. Дýгин και οι υπόλοιποι είναι δηλωμένοι πολέμιοι της λανθασμένα επονομαζόμενης "νέας τάξης" και γι' αυτό -ίσως- υπερβάλλουν.

Η αλήθεια, όμως, είναι πολύ διαφορετική! Όχι μόνο δεν υπερβάλλουν, αλλά μάλλον δεν γνωρίζουν όλο το μέγεθος της έκτασης των δραστηριοτήτων των Μυστικών Υπηρεσιών, που αποτελούν το παρακράτος σε όλα τα κράτη της υφηλίου.



Για να επιβεβαιώσουμε του λόγου το αληθές θα παραθέσουμε σήμερα αποδείξεις που προέρχονται από υποστηρικτές του κατεστημένου συστήματος και όχι από αντιφρονούντες. Δεν νομίζω πως αμφιβάλλει κανείς ότι οι "Times" είναι υπηρέτες του καθεστώτος. Ας δούμε, λοιπόν, τι παραδέχονται οι "Times" σχετικά με την δράση των Μυστικών Υπηρεσιών.

«Στις αρχές του 2015 η Samsung προσέθεσε όρους χρήσης στην "έξυπνη" τηλεόρασή της, προτρέποντας τους πελάτες της να είναι προσεκτικοί κατά την χρήση της τεχνολογίας των φωνητικών εντολών.

Αναγνωρίζοντας ότι η προστασία της ιδιωτικής ζωής τους θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο, η εταιρεία ηλεκτρονικών προειδοποίησε τους ιδιοκτήτες των τηλεοράσεων που είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο να μην συζητούν "προσωπικές ή άλλες ευαίσθητες πληροφορίες" όταν χρησιμοποιούν την λειτουργία φωνητικής αναγνώρισης. Αλλά από ό,τι φαίνεται οι κατασκοπευτικές Υπηρεσίες ήδη ακούν.

Τα έγγραφα που κυκλοφορήθηκαν χθες
[σημ. ΜΒΒ: αναφέρεται στις αποκαλύψεις της 7ης Μαρτίου 2017] από τους WikiLeaks περιγράφουν το πώς η CIA δημιούργησε εξελιγμένα εργαλεία hacking για να χρησιμοποιήσει το μοντέλο F8000 της τηλεόρασης ως δικό της μέσο πληροφοριών. Τα έγγραφα περιγράφουν το "επίτευγμα" -επιτεύχθηκε με την συνεργασία της MI5 τον Ιούνιο του 2014- της ανάπτυξης ενός εργαλείου που ονομάζεται "άγγελος που κλαίει", μπορεί να εγκατασταθεί μέσω της θύρας USB και μετατρέπει τις τηλεοράσεις σε μικρόφωνα».

Το άρθρο με τίτλο «How MI5 and CIA taught televisions to eavesdrop» (Πώς η MI5 και η CIA δίδαξαν τις τηλεοράσεις να κρυφακούνε) δίνει και άλλες λεπτομέρειες βασισμένες στην διαρροή των WikiLeaks. Στο ίδιο πνεύμα είναι και δεύτερο άρθρο των "Times", με τίτλο «Thousands of CIA spy files posted online» (Χιλιάδες από τα κατασκοπευτικά αρχεία της CIA δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο), που και αυτό περιγράφει τις μεθόδους των Μυστικών Υπηρεσιών σχετικά με το πώς μετατρέπουν ακόμα και τις οικοσκευές καθημερινής χρήσης σε κατασκοπευτικά εργαλεία.

Όπως είναι εμφανές όλα όσα γράφουμε και όλα όσα επισημαίνουμε δεν είναι θεωρίες συνωμοσίας αλλά, δυστυχώς, η ωμή πραγματικότητα. Μην ψάχνετε, λοιπόν, τον εχθρό σε ανύπαρκτες και ατύπωτες ταυτότητες! Είναι ήδη στο σπίτι σας γιατί εσείς τον αγοράσατε!