Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

«Μία Δράκα ανθρωπαρίων μεταλλοθέων» απειλεί…να μας σώσει!

Δια το μη υπάρχειν  άνδρας επεβλήθη Γιάννα Αγγελοπούλου, ξεκαπίστρωτη φορβάς (φοράδα ) επι τω αφράκτω αλωνίω- Ελλάς- αλωνίζουσα.
Να τι εξυφαίνετο, προτού η "Εθνική μας Προξενήτρα" Γιάννα Αγγελοπούλου πάρει απο το χέρι τον...Αλέξη, και τον οδηγήσει στους Κλίντον μέσω του Brooking Institute και με την... "ευγενική χορηγία" του Αμερικανού πρεσβευτή Daniel Vern Spekchard!!!
(Σχετικές αναρτήσεις πολιτικού στοχασμού δείτε ετικέτες: Πελασγός ο Μιλήσιος και δημοσιεύσεις του)





petrom11.jpg
Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης

Γράφει ο Πελασγός ο Μιλήσιος  Μάιος 20, 2013
Ο Στάνλευ Κιούμπρικ σκηνοθετεί απ’ τον τάφο!
Η άλλη ζωή είναι Αθάνατη. Περιπλανώμενος σ’εναν κόσμο που συνάντησε ψυχές και ψυχές.
Εδώ στην Ελλάδα, έχει ατζέντηδες, που εκείνος δεν το ξέρει. Σκηνοθετούν σενάρια ερήμην του, και τα μοστράρουν στο πόπολο. Τον τίτλο ψάχνουν για νάχει πέραση. Πλοκή στην έρημη Ελλάδα, και ηθοποιοί τεράστια μεγέθη, τί να σας πρωτοπώ, ονόματα αστραφτερά, θα αδικήσω όποιον ξεχάσω.
Δανείζω, έτσι για το καλό, τον τίτλο της υπερπαραγωγής, ταιριαστό με την εποχή και τα χούγια! «Μια Δράκα ανθρωπαρίων μεταλλοθέων», δεν θα κάνει πάταγο;
Βερολίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Μόσχα, Πεκίνο. Δεν νομίζω Αθήνα, δεν σας αφορά, είναι

χα’ι’λίδικα πράγματα, σιγά την Ψωροκώσταινα!
Για σταθείτε!
Αν κοτσάρω πλάι και το «απειλεί…να μας σώσει», δεν ταιριάζει στο Χόλυγουντ;
Μάλιστα. Κι αν σας πώ και το happy end, έτσι για να πάμε κόντρα στο ρεύμα, τότε η εργάρα σας αποτελείωσε!
«Το αργότερο ως τον Ιανουάριο του 2014 η Ελλάδα θα πρέπει να έχει διπλό νόμισμα».
Έτσι λέει ο Σκηνοθέτης του …Κουρδιστού, στην Ψωροκώσταινα.
«Πολίτες ενωμένους σε μια δημιουργική γροθιά με μπροστάρηδες τους Έλληνες εφοπλιστές αλλά και πρόσωπα υπεράνω κομμάτων-μακριά από την δεξαμενή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ».
Αυτοί μάλιστα!

Στο στάφ φιγουράρει και ο Αναμορφωτής του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, που από την ανυπαρξία, το έφθασε στην αξιοζήλευτη θέση στο Παγκόσμιο στερέωμα, σ’ενα άθλημα που τα βλέπεις όλα, σαν το Δέκαθλο. Ξεκινάει από το ποδόσφαιρο και απλώνεται μέχρι το κάτς. Την Διαιτησία του Αθλήματος χωρίς όρια,λέμε γαι jazz μοτίβο. Μιλάμε για υπερπαραγωγή. Έ, αυτή την τεχνογνωσία ο… Αναμορφωτής θέλει να τη μεταλαμπαδεύσει και στην πολιτική.
Έπειτα, λέει το σενάριο, πρέπει ν’ανέβει και το πνευματικό επίπεδο των κολλίγων. Τον ακούσατε να μιλάει; Δεν είδατε τίποτε, αν δεν τον απολαύσατε με την πουκαμίσα χύδην επί του σαρκίου του, να κατακεραυνώνει τις αδικίες αυτού του σαθρού πολιτικού συστήματος, και καταγγέλλοντας τις απαιτήσεις των ανέργων, να θέλουν να κερδάει η ομάδα τους εις βάρος του Θρύλου. Έ, όλα κι όλα, αλλά αυτό δε γίνεται! Η αποστολή του όμως δεν είναι για τη μόστρα!
«Ελλάδα Xωρίς Xρέος». Σειρήνα για πεινώντες και διψώντες!
Έτσι θα γεμίσουν τα stands σ’ολη την Ελλάδα, οι φράχτες, οι μπαρπουτιέρες, και στις στάνες, ναι και στις στάνες. Όταν λέμε Υπερπαραγωγή, δεν είδατε τίποτα.
Κάνετε λίγο υπομονή.
Έρχεται η Δαντόν της Ελληνικής Επανάστασης, η Ναυαγοσώστρα του Ελλαδισμού, η εξ αγχειστίας Φαναριώτισσα, η αγκαλλομαζώχτρα των «οπλιτών» με βαρύ οπλισμό, των σημερινών εφοπλιστών, η Επαναστάτρια χωρίς αιτία, Η Γιάννα με το… Δράμα της και την απειλή της. Μας απειλεί, λέει το σενάριο, πως θέλει να μας σώσει. Γιατί, δεν πιστεύετε;
«Η Γιάννα είναι μια υπερκομματική φιγούρα την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε για την επόμενη μέρα. Το ίδιο και πρόσωπα όπως ο Νομικός, ο Ρέστης, o Mαρινάκης και οι υπόλοιποι εφοπλιστές που έχουν μπει στο κόλπο τα τελευταία 3 χρόνια.»
Έτσι λέει η μπροσούρα. Έχουν μπεί στο κόλπο τα τελευταία 3 χρόνια. Δεν είναι δικά μου λόγια κολλιγάδες, στο κόλπο λέει.
Κάτι δεν πάει καλά με το μυαλό μου. Αν έφτασαν αυτοί οι άνθρωποι στο σημείο να μπατήρησαν, κι έχουν μπεί στο κόλπο, για να βάλουν χέρι ξανά την Ψωροκώσταινα, για να ξαναβρούν τη χαμένη τους αίγλη, πάει δεν υπάρχει έλεος!
Γιατί άλλο, να μας απειλούν; σκέφτομαι. Μηπως δεν είναι στα συγκαλά τους και σαλτάρησαν, και ζητούν να πάρουν αυτά, που με το έτσι θέλω απειλούσαν, και δεν πρόλαβε ο καημένος ο Κυβερνήτης μας, ο Καποδίστριας να τους δώσει!

«…Ο δε βασιλεύς της Γαλλίας ηυδόκησε να μας βοηθήση διττώς, πέμπων τον Κ. Βαρόνον Δεσαινδενήν ως διαπράκτορά του παρά τη Ελληνική Κυβερνήσει μετά δωροφορίας 500.000 φράγκων, όστις και ήλθεν εις Πόρον.Οι γενναίοι μας Έλληνες χαίρονται. Μόνον ολίγοι τινές απατώνται, και μεγάλως, νομίζοντες ότι τα χρήματα ταύτα είναι δι αυτούς, και μέλλουσι να πάθουσιν ό, τι έπαθον και αι λίραι του δανείου. Ότι μεν κλέπτουσι παντού όπου διοίκησις υπάρχει, είναι αναμφίβολον. Αλλά δεν ευρίσκεται τόπος, εις εμέ γνωστός, όπου πλησίον των κλεπτών να υφίστανται χιλιάδες και χιλιάδες οικογενειών αγαίων, ανεστίων και καταπείνων, καθώς εν Ελλάδι. Στοχασθήτε, Δεσπότη μου, ότι αι άθλιαι αύται οικογένειαι πάσχουσιν εξ΄αιτίας των κλεπτιστάτων αρχόντων, υπουργών τε και καπιτάνων, και ενθαρρύνετέ με, άν δύνασθε, να ήμαι συγκαταβατικός προς μίαν δράκαν ανθρωπαρίων μεταλλοθέων επ’ ουδέν των οποίων όμως ουδέ κατέστησα την βαρείαν χείρα της δικαιοσύνης, ουδέ καταστήσω, αρκούμενος να τους γνωρίσω καλώς, και να τους παραδώσω ποτέ, εί χρεία, εις τας αράς του λαού…«.

Αν χρειασθεί ποτέ, να τους παραδώσει στις κατάρες του λαού..
Είπατε τίποτε;
Ο Κυβερνήτης μιλάει Κολλιγάδες, από τον Τάφο! Ο Ιωάννης Καποδίστριας!
Είπα να θυμίσω τους προγόνους των ηθοποιών της …Υπερπαραγωγής, στους σημερινούς Έλληνες, με κάποιο απόσπασμα από την επιστολή του Μεγάλου μας Κυβερνήτη προς «Τω Μητροπολίτη Κ. Ιγνατίω εις Πίσαν» (Πόρω, 10 Ιουνίου 1828).
Και τους περιγράφει, ερήμην του Ζηλωτού του Κιούμπρικ στο ημεδαπό …Κουρδιστό.
Ορίστε, Πορτοκαλεώνα, σας το δανείζω, ερήμην του Κυβερνήτη, να φτιάξτε το προφίλ τους…
«Αυτή είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ για την Ελλάδα και την ΕΥΡΩΠΗ. Σ΄αυτή τη μάχη πρέπει να είμαστε όλοι μαζί κάτω από έναν υπερκομματικό ΗΓΕΤΗ.»…
Και τελειώνει η ρουμπρίκα με την απειλή,

«Διαφορετικά ας ετοιμασθούμε για πολύ αίμα και δάκρυα…»
Θα επανέλθω κολλιγάδες μου, λίαν συντόμως, διότι μάλλον, οι κατάρες του λαού μας ζωντάνεψαν την Αδικία.
Για να φωτίσουμε μαζύ, τη σύγχρονη Ελλάδα, αυτό το σπήλαιο των κλεπτών…

Πελασγός ο Μιλήσιος