Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Συνέρχεται η Ιεραρχία χωρίς καμιά αναφορά στην αιρετική Κολυμπάριο Σύνοδο!!! ---Άπαντες οι Ποιμένες την ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ! ---Αιρετικοί και αντι-Οικουμενιστές μαζί (σαν αδελφάκια) υπηρετούν την νέα "εκκλησία" του Οικουμενισμού!

Ιερά Σύνοδος Εκκλησίας Ελλάδος:

Σύγκληση της Ιεραρχίας 3-6 Οκτωβρίου


Συνεδρίασε σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και αποφάσισε πως 3-6 Οκτωβρίου 2017 θα συγκληθεί η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος όπου θα συζητηθεί σειρά θεμάτων.

Το ανακοινωθέν της Συνόδου αναφέρει:

Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, στην πρώτη Συνεδρία Της για τον μήνα Ιούνιο, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Κατά την σημερινή Συνεδρία:
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως.
Ακολούθως αποφάσισε την Τακτική Σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 3, 4, 5, και 6 Οκτωβρίου ε.έ., οπότε θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι Εισηγήσεις:

1. «Μύθοι και πραγματικότης επί του θέματος της σχέσεως Εκκλησίας και Πολιτείας εν όψει της Συνταγματικής Αναθεωρήσεως». Εισηγητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

2. «Η πορεία του θεολογικού διαλόγου μεταξύ Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών. Αξιολόγησις-Προβλήματα-Προοπτικές». Εισηγητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

3. «Τροποποίησις Κανονισμού περί Εφημερίων και Διακόνων». Εισηγητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.
4. «Σχέδιο Κανονισμού περί Διοικητικής Διαδικασίας». Εισηγητής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Τέλος, η Δ.Ι.Σ. έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της ημερησίας διατάξεως.