Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Οι οικουμενιστές πήραν το Σικάγο! Νέος Μητροπολίτης ο Ναθαναήλ Συμεωνίδης



  Μήπως τελικά δικαιώνεται αυτός το τίτλος; «Βρώμικος πόλεμος των οικουμενιστών εναντίον του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας πίσω από την εκλογή του νέου Μητροπολίτου στο Σικάγο;»
Μαθαίνουμε από το Romfea.gr ότι «η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε πριν λίγα λεπτά της ώρας τον Αρχιμανδρίτη Ναθαναήλ Συμεωνίδη Μητροπολίτη Σικάγου».
Με τον Αρχιμανδρίτη Ναθαναήλ Συμεωνίδη έχω ασχοληθεί και στο παρελθόν. Ομολογώ ότι κάθε φορά που διάβαζα για τις δραστηριότητές του μια φωνούλα μου έλεγε μέσα μου ότι αυτόν τον άνθρωπο τον περιμένει μια «λαμπρή σταδιοδρομία»!! Που να το έλεγα όμως τότε; Θα με περνούσαν για φαντασιόπληκτη και συνωμοσιολόγα.

Υπενθυμίζω στους αναγνώστες ότι λίγο μετά την ολοκλήρωση της ψευδοσυνόδου στην Κρήτη, ο τότε Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ Συμεωνίδης -τώρα Μητροπολίτης Σικάγου- βρέθηκε μαζί με την Ελισάβετ Προδρόμου στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων για την αποτίμησή της. Ο τίτλος της συνάντησης εκείνης ήταν: «Σύγκλησις Συνεδρίου Θρησκεία και Εξωτερική Πολιτική: Οι Επιπτώσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας του 2016»
Γνωρίζουμε επίσης ότι ο πρώην Αρχιμανδρίτης και τώρα Επίσκοπος Ναθαναήλ Συμεωνίδης, ήταν ένα από τα τρία πρόσωπα που είχε
προτείνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο προς επισκοποίηση.
Υπενθυμίζω επίσης ότι ο Ναθανήλ Συμεωνίδης μέσα από τη θέση του ως διευθυντή του Γραφείου Διορθοδόξων, Οικουμενικών και Διαθρησκειακών Σχέσεων της Ελληνικής Ορθοδόξου Αρχιεπισκοπής της Αμερικής, υλοποίησε ένα πρόγραμμα υποτροφιών στον ΟΗΕ. Τα χρήματα για αυτό το πρόγραμμα αντλήθηκαν από το ποσό των 2.6 εκατομ. δολ. που δώρισε στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής ο οργανισμός Leadership 100.
Υπενθυμίζω επίσης στους αναγνώστες ότι η Elaine Jaharis, η οποία έγραψε την γνωστή κατάπτυστη επιστολή εναντίον του Γέροντα Εφραίμ, είναι μέλος αυτής της ‘εταιρείας κεφαλαίων’ Leadership 100 (Ηγεσία 100), ενώ ο εκατομμυριούχος αποθανών πεθερός της Michael Jaharis [Μάικλ Τζαχάρης] ήταν ιδρυτής της. Και εδώ να μην ξεχάσουμε επίσης μία άλλη πιο πρόσφατη επιστολή εναντίον του Γέροντα Εφραίμ που ζητά να μπει το μικροσκόπιο στην Μητρόπολη του Σικάγο και επικαλείται τα χρήματα και τις απόψεις του Michael Jaharis για να γίνει κάτι με αυτόν τον «φονταμενταλισμό» των Μοναστηριών του Γέροντα Εφραίμ που «διώχνει» τους πιστούς από τους ναούς και αιμορραγεί οικονομικά τις ενορίες!! Εδώ βέβαια να σχολιάσουμε αυτό το προφανές που μας βγάζει το μάτι, ότι όλοι αυτοί οι εκατομμυριούχοι που πληρώνουν αβέρτα για να αλώνουν και να εξαγοράζουν Ορθόδοξες συνειδήσεις, είναι οι ίδιοι που αναζητούν ‘οικονομικά σκάνδαλα’ στα Μοναστήρια του Γέροντα Εφραίμ!!
Αφού λοιπόν τα υπενθύμισα όλα αυτά, υπενθυμίζω το τελευταίο και το πιο σημαντικό: «αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννάν οι κότες». Οι συριζαίοι και οι οικουμενιστές μας κάνουν καλό. Είναι ένας τρόπος για να μας παιδαγωγήσει ο Θεός. Ο διάβολος γενικώς είναι ο καλύτερος υπηρέτης του Θεού. Είδαμε που κατέληξε ο φασισμός των συριζαίων στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας. Πλησιάζει αυτή η άγια ώρα και για την Εκκλησία μας.
***
Φαίη για το ιστολόγιο ΑΒΕΡΩΦ.
Πηγή