Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Θλιβερά "ξυνωρίς" Βαρθολομαίου-Ιερωνύμου!

Για τα κτήματα η διαμάχη, όχι για την οικουμενιστική προδοσία στην οποία πρωτοστατεί το Φαναρι και προσωπικά ο πατριάρχης Βαρθολομαίος. Έχουν ξεσαλώσει οι διάφοροι Βαρθολομαίοι, Ζηζιούληδες, Ελπιδοφόροι και η ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας ποιεί εξακολουθητκώς την νήσσαν! Όταν όμως τους κούνησε το δάχτυλο ο Περγάμου στο Κολυμπάρι τότε συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις και ανέτρεψαν τα αποφασισθέντα στη σύνοδο της Ιεραρχίας του Μαίου του 2016. Τώρα προβάλλουν αντίσταση! Για τα κτήματα! Λ.Ν.


Στα άκρα η κόντρα Αθήνας - Φαναρίου με αφορμή τη διεκδίκηση ναού από μέρους του Πατριαρχείου. Εκτακτη Ιερά Σύνοδος αύριο
Κορυφώνεται η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Αθήνα και στο Φανάρι, με μήλον της Εριδος τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο κτήμα Προμπονά.
Ενδεικτικό της σοβαρότητας των εξελίξεων είναι ότι το θέμα αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως αύριο, ενώ την ίδια στιγμή πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος είναι αποφασισμένος να φτάσει τη σύγκρουσή του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο έως τα δικαστήρια.


Φαίνεται πως η συγχαρητήρια επιστολή του κ. Βαρθολομαίου προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την επέτειο συμπλήρωσης 10 χρόνων από την εκλογή αλλά και οι εγκάρδιες ευχές του δεν... έφτασαν ώστε να αλλάξει το κακό κλίμα στη μεταξύ τους σχέση.
Ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου χτίστηκε ύστερα από επιθυμία του Δημήτρη Προμπονά, του Ναξιώτη ιατρού, η οποία αναφερόταν στη διαθήκη του.
Η αγωγή
Στα τέλη Φεβρουαρίου η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο κ. Ιερώνυμος κατέθεσαν ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών αγωγή κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη αλλά και κατά της επιτροπής του κληροδοτήματος Προμπονά.

Η αγωγή κατατέθηκε γιατί το Οικουμενικό Πατριαρχείο με συμβολαιογραφική πράξη δωρεάς πήρε στην ιδιοκτησία του τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου εντός του κτήματος που βρίσκεται εντός των ορίων Δήμου Αθηναίων και Ν. Φιλαδέλφειας. Σύμφωνα με την αγωγή ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος ισχυρίζεται ότι με τη δωρεά που έγινε από την επιτροπή του κληροδοτήματος Προμπονά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο «επιχειρήθηκε να αποσπαστεί ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου από τη νόμιμη και κανονική πνευματική δικαιοδοσία, που είναι η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, μέσω της μεταβίβασής του μετά του οικοπέδου στο οποίο είναι κτισμένος σε άλλο εκκλησιαστικό νομικό πρόσωπο κατά παράβαση της βούλησης του διαθέτη Δημητρίου Η. Προμπονά».

Φαίνεται πως η αγωγή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη ήταν μόνο η αρχή, σε μία σύγκρουση που δεν αποκλείεται να φτάσει έως τις αίθουσες των δικαστηρίων. Η οργή της Αρχιεπισκοπής στρέφεται και κατά του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, που φέρεται ότι έχει ταχθεί στο πλευρό του Φαναριού.
πηγή