Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ «ΕΜΠΟΛΕΜΟΥ»!


Εάν η Αλβανία δεν σεβασθεί έμπρακτα ΟΛΑ τα δικαιώματα του Ελληνισμού…

- Με συμπεριφορά άπειρου διπλωμάτη ο Ν. Κοτζιάς -και… αδιάβαστος περί τα ελληνοαλβανικά- υπόσχεται τα πάντα στους γείτονες, χωρίς καμιά εξασφάλιση των εθνικών μας δικαίων

- Επί ποδός οι Β. Ηπειρώτες ετοιμάζονται για δυναμικές αντιδράσεις

MEGALH ALBANIA XARTHS TSAMOYRIA
• «Αυτές είναι ανοησίες ιστορικές και πρέπει να τελειώνουμε…».
Μ’ αυτή την «ιστορική» φράση του ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, αγνόησε κάθε εθνική διεκδίκηση της Ελλάδας από την Αλβανία και κυρίως διέγραψε «μια κι έξω» το εθνικό Βορειοηπειρωτικό ζήτημα, πριν υπάρξει κάποια ουσιαστική πράξη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της εκεί ελληνικής μειονότητας.

Αντίθετα - ενώ η Ελλάδα συνεχώς παρέχει στην Αλβανία στήριξη στα διεθνή φόρα και κυρίως στις προενταξιακές της προσπάθειες, για να εισέλθει στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια - αυτή με «μπαμπεσιές» υπονομεύει κάθε τι το ελληνικό, τόσο στην Βόρειο Ήπειρο με την καταπάτηση των ιδιοκτησιών (πρόσφατα στη Χιμάρα), όσο και με την παραχάραξη της ιστορίας μας, αφού και σήμερα στα αλβανικά σχολεία τα παιδιά διδάσκονται τα περί «Μεγάλης Αλβανίας»! Δηλαδή ότι τα σύνορα φθάνουν μέχρι την Πρέβεζα, αλλά και σε τμήμα της Δυτικής Μακεδονίας!
Απλός θεατής…
Ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα, που κυριολεκτικά σκοτώνει τη νεολαία μας, είναι οι αθρόες ποσότητες (σε τόνους!) ναρκωτικών που… εξάγουν σε καθημερινή βάση προς την Ελλάδα, διεθνή κυκλώματα Αλβανών λαθρεμπόρων. Μάλιστα για το γεγονός αυτό, το επίσημο Αλβανικό Κράτος κάνει πως δεν βλέπει και δεν γνωρίζει τίποτα, αφού μέχρι τώρα δεν «βάζει πλάτη» για να βοηθήσει τις ελληνικές διωκτικές Αρχές, που νυχθημερόν δίνουν μάχη στην Ήπειρο και στα ενδότερα για την εξάρθρωσή τους. Παραμένει απλός θεατής, χωρίς καμία επιτήρηση στα σύνορά της. Αντίθετα, όπως λέγεται, εάν δεν διευκολύνει, σίγουρα όμως γνωρίζει και ανέχεται την εγκληματική δράση αυτών των κυκλωμάτων, τα οποία έχουν ως κύρια πηγή εσόδων πολλοί Αλβανοί αξιωματούχοι!
Εποικισμός!
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Βάζουν εμπόδια, με φανερούς και κρυφούς τρόπους, σε κάθε προσπάθεια Βορειοηπειρώτη να ζήσει και να αναπτυχθεί στον τόπο του, αναγκάζοντάς τον να τον εγκαταλείπει οικογενειακά. Έτσι, σιγά σιγά εποίκισε τα Βορειοηπειρωτικά χωριά, καταπατώντας τις περιουσίες τους, ενώ η Αλβανική Πολιτεία ακόμη δεν αναγνωρίζει τις μεγάλες εκκλησιαστικές περιουσίες των ορθόδοξων ναών, τις οποίες στην κυριολεξία έχει καταπατήσει. Ακόμη, παρά τις από ετών υποσχέσεις της, αγνοεί και δεν σέβεται την μνήμη των πεσόντων Ελλήνων στρατιωτών στα Βορειοηπειρωτικά βουνά, δημιουργώντας συνεχώς εμπόδια στην ανέγερση νεκροταφείων.
Φθάνει η υπηκοότητα;
Μετά από 25 χρόνια, μόλις τώρα και μετά από διεθνείς πιέσεις έδωσε την Αλβανική υπηκοότητα στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, γεγονός για το οποίο ο… αφελής Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών πανηγυρίζει με σχετική δήλωσή του. Μόνο αυτό είδε ο κ. Κοτζιάς, δηλαδή την υπηκοότητα Αναστάσιου και το θεώρησε αρκετό για να υποσχεθεί την «άνευ όρων και προϋποθέσεων» άρση της εμπολέμου καταστάσεως, κάτι που όλες οι ελληνικές Κυβερνήσεις διατηρούσαν, μέχρις ότου και η Αλβανία έμπρακτα αποδείξει τα φιλικά της προς την Ελλάδα αισθήματα, αίροντας κάθε εμπόδιο απ’ όσα τουλάχιστον αναφέραμε παραπάνω.  
Και πάλι «ΟΧΙ» λοιπόν στην χωρίς προϋποθέσεις και όρους παράδοση της Βορείου Ηπείρου στην Αλβανία, χωρίς αποδεδειγμένα να υπάρξει σεβασμός και ειλικρινής διάλογος, με βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία έως τώρα ποδοπατούνται.
Όπως την συμφέρει…
Πού είδε λοιπόν ο κ. Κοτζιάς ότι έχουν γίνει βήματα προόδου, τα οποία μάλιστα είχε προβλέψει (!) και στα οποία έχει ανταποκριθεί η αλβανική πλευρά; Χαρακτηρίζει σαν μια «καλύβα» το ναό του Αγίου Αθανασίου, που πριν δυο χρόνια ισοπέδωσε η αλβανική Κυβέρνηση! Τώρα λέει έχει αποφασίσει να χρηματοδοτήσει την ανέγερση ενός ναού, με όλη την μεγαλοπρέπεια που του αρμόζει σ’ αυτή τη θέση. Υποστηρίζει ο Υπουργός ότι τώρα η Αλβανία έβγαλε επιτέλους εκτελεστικούς νόμους για το ζήτημα των κοιμητηρίων και ότι έδωσε υπηκοότητα στον Αρχιεπίσκοπο Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας.
Και για όλα αυτά τα αυτονόητα ο κ. Κοτζιάς όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον Real Fm, «μερικοί αμφιβάλουν και θέλουν να αμφισβητήσουν την καλυτέρευση των σχέσεων Ελλάδας – Αλβανίας. Εγώ ευχαρίστησα την αλβανική Κυβέρνηση και τον Αλβανό Πρόεδρο για την καλή διάθεση που δείξανε και θέλω να πω ότι στο μέγιστο πρόβλημα που νιώθουμε ότι έχουν οι Αλβανοί, ότι δεν έχει καταργηθεί αρκούντως επισήμως το εμπόλεμο, η Ελλάδα ασφαλώς θα ανταποκριθεί και δεν μπορεί να υπάρχει ούτε ένα τυπικό κόλλημα, μια τυπική δέσμευση ή μια τυπική υποψία ότι υπάρχει κάποια εμπόλεμη κατάσταση ανάμεσα στις δυο χώρες. Αυτές είναι ανοησίες ιστορικές και πρέπει να τελειώνουμε»!
***
Η ενδοτική πράξη του Ν. Κοτζιά -σχολίαζαν χθες βορειοηπειρωτικοί κύκλοι- αγγίζει τα όρια της εθνικής μειοδοσίας, γι’ αυτό και μια λέξη του αξίζει: ΝΤΡΟΠΗ! Σύμφωνα δε με πληροφορίες οι εντός και εκτός Ελλάδος Βορειοηπειρώτες ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες στα διεθνή φόρα.
 http://www.proinoslogos.gr/kyria-themata/9-kyrio-thema/45839-%CE%BF%CF%87%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%C2%AB%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%85%C2%BB