Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Ο νέος Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ Συμεωνίδης για το «Αποστολικό Προσκύνημα στην Ιερουσαλήμ»

Όταν ο Φραγκίσκος κι ο Βαρθολομαίος «βρήκαν τον Θεό» (κατά τον Ναθαναήλ Συμεωνίδη)!!!

 (βίντεο)


σ.σ. Επειδή κάποιοι ακόμα προβληματίζονται για το ποιος είναι ο νέος Μητροπολίτης του Σικάγου -δεν τους ήταν αρκετά τα στοιχεία που παρέθεσα και περιμένουν λέει να δουν τον λόγο και το έργο του πριν κρίνουν- παραθέτω ένα χαρακτηριστικό ολιγόλεπτο απόσπασμα δικής του παρουσίασης, όταν έγινε η συνάντηση Οικουμενικού Πατριάρχου-‘Πάπα’ στην Ιερουσαλήμ. Αδελφοί, το διαδίκτυο είναι γεμάτο με ομιλίες του και ένα σωρό υλικό.
Τί ακριβώς περιμένετε; Να εμφανιστεί μία ημέρα ο ‘Πάπας’ μέσα στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών;

Ήμαρτον αδελφοί. Στο κείμενο που ακολουθεί πήρα την
πρωτοβουλία να τονίσω ορισμένες λέξεις/φράσεις για ευνόητους λόγους. Παρατηρήστε την πρώτη λέξη του τίτλου στο βίντεο (νομίζω άλλωστε την ‘εξηγεί’ και η εικόνα). Δείτε επίσης σας παρακαλώ στο τέλος πως ‘παίζει’ με τις λέξεις (τις λέξεις στα εισαγωγικά τις λέει στα Ελληνικά).

***
ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (Apostolic Pilgrimage to Jerusalem)
Πολύ σύντομα ο κόσμος θα παρακολουθήσει τη συνάντηση ανάμεσα σε δύο μεγάλους ανθρώπους της Εκκλησίας. Ο Πάπας Φραγκίσκος της Ρώμης και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος της Κωνσταντινουπόλεως θα συναντηθούν στην Ιερουσαλήμ για να τιμήσουν μια συνάντηση που συνέβη πριν από 50 χρόνια μεταξύ του Πάπα Παύλου του 6ου και του Οικουμενικού Πατριάρχου Αθηναγόρα.


Για πρώτη φορά μέσα σε μια σχεδόν χιλιετία, δύο μεγάλοι Προκαθήμενοι (Primates) βρέθηκαν μαζί στην Ιερουσαλήμ, κοίταξαν ο ένας τα μάτια του άλλου και βρήκαν τον Θεό.


Αυτή η συνάντηση, αυτό το αντάμωμα, τερμάτισε μια περίοδο διαίρεσης και διαμάχης και μας εισήγαγε σε μια περίοδο διαλόγου, αληθείας και αγάπης.



Η συνάντηση μεταξύ του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πάπα Φραγκίσκου θα ενισχύσει αυτόν τον διάλογο. Ελπίζουμε και προσευχόμαστε ότι η συνάντησή τους στην Ιερουσαλήμ θα οδηγήσει σε περισσότερες πρωτοβουλίες. Ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουμε κοινή σύσκεψη μεταξύ Ορθοδόξων θεολόγων και Καθολικών θεολόγων, και ανακαλύπτουμε περισσότερο ο ένας τον άλλον και το εκπληκτικό, ανακαλύπτουμε όλο και περισσότερο τους εαυτούς 
μας



Ελπίζουμε και προσευχόμαστε ότι το Άγιο Πνεύμα θα καθοδηγήσει τον Πάπα Φραγκίσκο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Θα καθοδηγήσει τα έργα τους, τις πράξεις τους και τον λόγο τους, για να φέρουν εμάς τους πιστούς σε μια μεγαλύτερη περίοδο αγάπης και αμοιβαίας δέσμευσης.
Ελπίζουμε και προσευχόμαστε ότι μπορούμε να πάμε από τον διάλογο ή «Διάλογος» στην «Λειτουργία» ή  συνεργασία. Και ελπίζουμε, με το θέλημα του Θεού, μια ημέρα να εισέλθουμε σε μια περίοδο κοινωνίας ή «Κοινωνία».
Παρακαλώ, να τους συντροφεύετε με τις σκέψεις σας και με τις προσευχές σας. Προσφέρετέ τους την υποστήριξη που μόνο εσείς μπορείτε.
***

Μετάφραση / σχολιασμός Φαίη για το ιστολόγιο ΑΒΕΡΩΦ.